Kategori: Trening og kosthold

HVA SKAL TIL FOR Å FÅ SYNLIGE MAGEMUSKLER?

Hele året, spesielt etter jul hvor vi har kost oss litt ekstra, og før sommeren når vi skal inn i badetøyet og sprade på stranden – så kommer spørsmålet i mailboksen min. – Hvordan får jeg sixpack? Eller, hvordan får jeg synlige magemuskler?

Det er to ting som skal til;
1. Lav nok fett% på magepartiet
2. Muskelmasse på magemusklene

IMG_7723

Selv har jeg veldig flate mageruter og må lavt ned i fett% før magerutene synes. Hadde jeg hatt mer masse på magerutene ville de synes fortere. Hvor store mageruter man har og hvordan de ser ut har også mye med genetikk å gjøre, men å trene magen vil selvsagt bidra til at man bygger magemusklene større.

Det er også genetisk hvor vi lagrer fett mest og hvor det slipper først når fett% reduseres. Du kan ikke trene bort fettet på magen, uansett hvor mange situps du tar. Hvor mye fett du mister er avhengig av hvor mye du spiser i forhold til hvor mye du forbrenner. Dette faktumet kommer du ikke unna.

IMG_7727

Å bygge magemusklene større vil dog bidra til at det blir lettere å få dem synlige. Du vil slippe å gå så lavt ned i fett% før de synes. Styrketrening og et bra kosthold vil i mange tilfeller være nok for å holde fett% i sjakk og også for reduksjon. Styrketreningen er det som hovedsaklig former kroppen din og muskelmasse bidrar til at man føler seg «strammere i fisken» så dette er det jeg anbefaler foran noen form for cardio!

Hvor mye vann du har i kroppen vil også spille inn på hvor synlige magemusklene er. På bildene under ser du forskjell på magen min med mer og mindre vann i kroppen. På det nederste bildet har jeg helt tydelig mye mindre vann i kroppen.

IMG_5770-002IMG_6170

Vannmengde i kroppen vil variere fra dag til dag. Det avhenger av en haug med faktorer. Alt fra stress, søvn, matinntak, menssyklus, hormonelle endringer, bekymring, flyturer, trening også videre, også videre. Å prøve og manipulere kroppens egen reaksjon på disse tingene er ikke noe jeg anbefaler. Vi holder vann for en grunn og det er lurt å la kroppen styre dette selv. Vannmengde i kroppen vil uansett gå opp og ned.

En siste viktig ting før jeg runder av;
Å kjempe for å beholde synlige mageruter er det ikke noen spesiell helsefordel med. De fleste må ned i en nokså lav fett% for å få dem synlige og det er ikke noe poeng i ligge såpass lavt over tid! Selv har jeg lite fett på overkroppen og betraktelig mer på underkroppen, noe som er grunnen til at jeg lettere holder magen flat. Om ikke dette er tilfellet for deg syns jeg ikke du skal stresse og kave deg til å holde magemusklene synlige. Spis sunt og tren bra, så er kroppen fornøyd! :)

GRØNN SUPER(GOD) SMOOTHIE

 

Kanskje det ikke er den beste timingen med en grønn supersmoothie nå rett før helgen, men hey – den er faktisk knall god! Den kan like godt nytes en fredagskveld som en mandagsmorgen :D

IMG_1557IMG_1558

Her har du oppskriften på min kickstart smoothie!
♥ 1 håndfull fryste jordbær
♥ 1 frossen banan
♥ 1 ss spirulina
♥ 1 ss gojibær eller bringebær
♥ 1 scoop vaniljeproteinpulver
♥ vann til ønsket konsistens

Man kan si mye om spirulina og annen supermat men jeg syns det er en veldig enkel måte å få i seg mye næring på, og da spesielt når jeg lager smoothie. Jeg drikker ikke spirulina for seg selv, men som en supplement i smoothie er det perfekt. Så gir fargen meg litt ekstra god følelse og samvittighet, haha.

God fredag og enjoy! :D

IMG_1561

VEKTA GÅR NED, OPP IGJEN, NED IGJEN! OG OPP!

Om det er alderen som gjør det eller om jeg bare er kommet et sted i livet hvor jeg tar ting mer med ro, er uvisst. En ting er hvertfall sikkert. Jeg har aldri vært mer avslappet til vekten min enn jeg er nå.

Det er ingen hemmelighet at vekten varierer. Hele tiden!
Spesielt for oss kvinner. På grunn av den hormonelle syklusen vår er det helt naturlig årsaker til at vi kan svinge 1-5 kg på bare noen dager, uten å gjøre noe spesielt annerledes. Det er også helt naturlig for kroppen å holde mer vann hvis vi spiser mer salt, mer karbohydrater, mer mat generelt, annerledes mat, om vi stresser, sover lite eller trener. Det er en helt naturlig del av kroppens forsvarsmekanisme og vi bør virkelig ikke tukle med det.

IMG_2619

Vannsamling er èn ting som gjør utslag på vekten. En annen ting er det faktum at vi faktisk legger på oss fett, tar av oss fett, bygger muskler og kanskje også mister muskler. Hverken fett eller muskler er permanent og begge deler påvirker vekten.

I noen perioder i livet er det enkelt å ha god gang på trening og mat. Andre perioder er det enkelt med trening og tungvint med optimalt matinntak og motsatt. Så kommer de periodene hvor helt andre ting er viktig, og begge deler blir satt lengre ned på prioriteringslisten. Hva er resultatet av dette? Jo. Vekten går opp og ned gjennom hele livet, i større eller mindre grad!

IMG_2624

Tidligere kunne vannsamling eller 1 kg mer på vekta ødelegge dagen min og gjøre meg desperat og deprimert. Nå er jeg kommet dit at jeg kan se når noe har skjedd med kroppen min, men samtidig kjenne på at jeg vet det ikke er permanent. Alle endringer er en del av «syklusen» jeg har som jente, spesielt siden livet også skjer og alt av rutiner stadig er i endring.

Om du har gått ned fem kilo, gått opp igjen og så mistet dem på nytt – da kan jeg nesten love deg at det kommer til å skje mange ganger til i livet ditt! Det er altså ingen krise!

Det beste du kan gjøre for deg selv og helsen din er å holde deg jevnt aktiv gjennom året og spise næringsrik mat i passelig mengde. Da vil du mest sannsynlig også oppleve at du er nokså stabil i vekt også.

IMG_2616

Don’t worry, be happy ;) <3

SÅ…HVEM GJØR DU DET FOR OG HVORFOR?

…Hvem trener du for og hvorfor?

Jeg hører stadig vekk folk som kjører ekstreme regimer med trening og mat som de egentlig hater, men som de likevel tviholder på. De har en spesiell kropp de ønsker seg og det kan koste hva det vil ser det ut som.

Jeg har vært der selv!
Jeg gjorde det for at folkene rundt meg skulle syns jeg så bra ut.

13445892_10154094470916830_1945708182_o

Så derfor spør jeg deg som holder på slik. Tuter, kjører og sliter ut både hode og kropp. Hvem gjør du det for og hvorfor?

Vil han/hun/de like deg bedre om du så annerledes ut, og isåfall- er det da virkelig noen du ønsker å gjøre fornøyd?

Tror du utseende ditt eller hvor sprek du er vil gjøre deg eller andre lykkeligere, dersom du gjør det uten glede?

13410528_10154094471401830_1118623360_o

Jeg er kommet dit at jeg er veldig inneforstått med at jeg trener ene og alene for meg selv. Jeg syns det er deilig å bruke kroppen og jeg blir rastløs av å være for mye i ro. Kjæresten min liker meg som jeg er, vennene mine liker meg som jeg er og utover det har jeg ikke behov for å please noen. Det er deilig! JEG skal føle meg vel. Derfor trener jeg og spiser sunt. Hva andre mener om utseende mitt er ingen god grunn til å ha en sunn livsstil.

Om du lever på en måte du misliker for at andre skal like deg, da råder jeg deg til å spør deg selv om en ting. Hvem er den eneste du helt garantert skal leve med resten av livet? Det er DEG! Det er derfor deg selv du bør sørge for at er lykkelig.

 

 

ER DU MED MEG? MÅL FOR JANUAR

Jeg hører mange er motstandere av nyttårsforsetter, men jeg vet også at mange som sier det også kjenner på at det hadde vært gøy å satt seg noen mål. Det trenger ikke være noe vi skal gjøre hele året. Hva med månedsmål? Små mål vi setter oss for hver måned? Og om det også blir for mye å tenke på, hva med ukesmål?

IMG_9667

I 2015 hadde jeg stor suksess med å sette meg månedsmål for treningen. Jeg hadde to-tre små ting jeg skulle klare i løpet av hver måned, og det gikk utrolig bra. Jeg hadde få ting å konsentrere meg om samtidig som at jeg klarte å holde 100% fokus siden det var for et kort tidsrom. Genialt spør du meg!

Så, med den gode erfaringen som grunnlag ønsker jeg å gire opp stemningen til å kjøre en reprise!

IMG_9665

Her er mine mål for januar 2018. Jeg starter litt beskjedent og innenfor det jeg kan forvente meg når jeg er midt i den mest hektiske arbeidstiden på året;

♛ 4 styrkeøkter hver uke
♛ 2 liter vann pr.dag
♛ 1 scoop kreatin hver dag

Jeg mener bestemt at man ikke trenger å stresse med å drikke, for for de fleste er det naturlig å bli tørst i løpet av dagen. Det instinktet har derimot ikke jeg – jeg blir aldri tørst! Jeg blir til og med ofte kvalm før jeg kommer på at jeg må drikke. Derfor har jeg som mål å drikke jevnt, for å få drukket noe i det hele tatt. Kreatin bruker jeg for å støtte opp om styrkeøkning som jeg ønsker å oppnå, og for å forkorte restitusjonstiden.

Vil du sette deg mål for januar? Del dem gjerne med meg! :)

3 ÅR MED SAMARBEID – EN FIN OPPSUMMERING

Ann Sissel har vært kunde hos meg på nett i nesten tre år. Dette er ei hardtarbeidende, dedikert og utrolig flink dame. Hun vet hva hun vil! Det har vært utrolig lærerikt å følge henne opp, og også en stor ære. Her er tilbakemeldingen hennes etter fullført online coaching med meg:

thumbnail_4

«Det er snart tre år sidan eg starta på mi treningsreise med Julie. Eg hadde allereie trena styrke i fleire år, men eg ville sjå kva resultat eg kunne få med fast opplegg og oppfølging i staden for å ete og trene slik som eg måtte føle for. I tillegg til at eg var mentalt og fysisk sliten hadde eg mange vondter/plager som følgje av veldig stram muskulatur i hofteleddsbøyar, bakside lår og korsrygg. Men med gode råd og eit velfungerande treningsprogram tok det ikkje lange tida før smertene gradvis vart mindre, og eg fekk full bevegelighet i føter og rygg.

Når det gjeld kostplanen så vart eg veldig positivt overraska kor bra den passa meg og mine vaner. Variasjonane er mange til kvart måltid, og eg går ikkje rundt og er svolten.

På dei snart tre åra har kroppshaldninga mi betra seg drastisk og eg har hatt ei utruleg styrkeutvikling med null skader eller smerter. Korleis kroppen har endra seg undervegs til det betre har eg tatt som ein bonus.

thumbnail_3

Julie er profesjonell, empatisk, gir av seg sjølv, kjem med konstruktive tilbakemeldingar, kjem med oppmuntrande ord når det trengs og deler sin kunnskap om trening og kosthald. Eg har heile tida følt meg trygg og ivaretatt.

Denne investeringa har betydd vanvittig mykje for meg, og det er veldig vemodig at det er over. Men eg ser ikkje(!) vekk i frå at eg kjem til å nytte meg av Julie sine PT-tenester igjen i framtida. Med Julie sin hjelp har eg fått ein livsstil som eg kan leve med i mange fleire år framover»

thumbnail_2

Tusen takk til Ann Sissel for en fantastisk innsats, et godt og lærerikt samarbeid og gode ord. Lykke til videre! Jeg er sikker på at du vil fortsette å lykkes :)

ENDA ET ÅR ER OVER, OG NYE MULIGHETER LIGGER FORAN

2017 har vært et lærerikt år for meg.
Jeg har lært mye om meg selv og jeg har prøvd mye nytt som har gitt meg verdifull erfaring. Å reise på ferie alene for eksempel, eller det å ta steget ut av det trygge singellivet og satse på kjærligheten. Jeg har også vært veldig demotivert på treningsfronten, faktisk over veldig lang tid for første gang. Selv om det har vært kjipt, så har det vært med å gi meg et større perspektiv og bedre forståelse for at andre kan oppleve det slik.

Så lenge jeg lærer, så kan jeg betale dyrt. Dette er en innstilling jeg velger å ha til det meste. Erfaring og lærdom er noe man kan få nytte av resten av livet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

«Ingen følelse er permanent»
Dette har jeg minnet meg selv på når ting har vært tøft eller jeg har kjent på vonde ting. Det kan være over om en time eller tre måneder. Jeg kan plutselig føle noe helt annet eller noe helt nytt. Det er derfor ingen grunn til å ta så på vei over en følelse, de kommer og går hele tiden! :)

Jeg er takknemlig for 2017. Året har gitt meg minner for livet, hele skalaen med ytterpunkter av følelser og opplevelser. En mann og en stesønn, og erfaringer jeg aldri ville vært for uten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg gleder meg til et nytt år og alt det har å by på! Jeg velger å ikke se for meg noe eller lage noen «plan», for er det noe jeg vet så er det at ting kan endres fortere enn du aner. Det er noe av magien med å leve!

2018 kan inneholde hva som helst, jeg er klar for nye opplevelser, erfaringer og gleder <3

Tusen takk til dere som har sendt meg mail referert til forrige innlegg. Jeg skal lese enda en gang gjennom alle og evaluere, så hører dere fra meg <3

5 PARAPLYER, 5 GLEDER OG 5 ØNSKER

Jeg og Helene bestemte oss for å rett og slett samkjøre et blogginnlegg, slik at leserne våre kunne få litt ekstra å lese på i dag :) Vi har begge laget tre lister. En med irriterende ting, en liste med gleder og en liste med ønsker for 2018. HER kan du lese Helene sine lister! :) Håper dere liker innleggene. Jeg syns sånt er utrolig gøy å lese. Håper dere også får glede av dem! :)  Her er mine;

SAMSUNG CAMERA PICTURES

5 PARAPLYER – små (og store) irritasjonsmomenter
✖ Romjulssalg på nett
Scroller og scroller med høye forventninger til masse gode priser, og hva finner jeg? De tingene de aldri får solgt som ingen vil ha, med 15% avslag. Helst også i størrelse xxxxxs og xxxxxxl og i fargen lakserosa og grangrønn.

 Stangselleri
Jeg finnes ikke kresen, men er det èn grønnsak som nesten kan ødelegge dagen min, så er det stangselleri eller sellerirot. Den har en smak som kan drepe – det føles hvertfall slik for meg. Er den en del av noe jeg skal spise så er hele retten totalt ødelagt. Stangselleri dominerer alt for mye og tar ufortjent plass. Jeg blir faktisk sur.

✖ Når folk følger etter andre uten å tenke over hvorfor de gjør det
Vi mennesker gjør så mye absurd og dumt fordi alle andre gjør det. Hvorfor stiller ingen spørsmål? Jeg er for å ha egne meninger og vite hva du faktisk er med på. Når alle andre står klin inntil bagasjebåndet på flyplassen, så kan du stikke deg ut å stå bak merkingen på gulvet. Gratulerer – du er smartere enn 90% av de andre i samme rom.

✖ Voksne som sniker i kø
Er det en plass voksne ofte viser seg å være blottet for fornuft, så er det i kø. Da kommer apeinstinktet frem og man blir viktigst av alle. Alle i køen er der faktisk for samme grunn som deg – de vil frem. Så slapp av og ta livet med ro på plassen din. Du er faktisk ikke the star of the show.

✖ Folk som hvisker høylytt
I stillevognen på toget eller på ferja til Danmark – der det skal vær stille… Der er det alltid en eller flere som «hvisker» i god tro om at de følger stilleregelen. De hvisker altså så høyt og tydelig at ingen er i tvil om hva de prøver å si eller hvem de prater til. Jeg har et forslag: Spør deg selv; kan noen andre enn den ene personen rett ved meg høre meg? Hvis ja, da må du enten hviske lavere eller fjerne deg fra stilleavdelingen.

IMG_9563

5 GLEDER :D
Når noen helt uventet og uprovosert gjør en handling i ren nestekjærlighet, uten at det gagner dem på noen måte. Det er fantastisk når noen er gode mot andre uten å forvente noe igjen.

Å få en tegning, spesiallaget til meg, av han jeg er bonusmamma til. Så fint det er å få noe av barn, når de i utgangspunktet ikke har noe <3

Øyeblikk hvor man opplever at noen virkelig forstår deg, når du minst venter det.

Typiske videoer som deles på facebook av for eksempel uteliggere som får en gave, også velger de å dele med dem rundt seg selv om de ikke har noen ting. Eller fattige barn som får en slikkepinne og vil dele den med de som ga dem den. Det er så utrolig fint <3

Følelsen av å komme hjem til mamma og pappa. Det er så ubeskrivelig god og varm stemning, og jeg skulle ønske alle fikk oppleve den følelsen av at man alltid er velkommen hjem- uansett.

IMG_5178

5 av mine ønsker for 2018
★ Du som egentlig ønsker å få hjelp til trening og mat, men som syns det er vanskelig å innrømme for deg selv og andre at du trenger hjelp. – Jeg håper du får mot til å ta kontakt og jeg håper jeg kan få sjansen til å gi deg en god opplevelse og troen på deg selv.
For at dette ønsket skal gå i oppfyllelse, ønsker jeg å tilby èn person personlig oppfølging med pt-timer og jevnlig kontakt gjennom et helt år, helt gratis. Kjenner du på at du ønsker dette, send meg gjerne en mail (din.pt@live.no) og fortell litt om deg selv.

★ Jeg ønsker å gi menneskene jeg møter en god opplevelse. En følelse av aksept, hjerterom og medmenneskelighet. Ikke fordi jeg mener at jeg har mer å tilby enn andre, men fordi jeg vet at vi alle kan hjelpe noen, uavhengig av hva vi vet eller kan. Aksept, hjerterom og medmenneskelighet er tre ting jeg tror verden virkelig trenger mer av, og det er bare for oss og dele det ut.

★ Jeg håper på å oppleve og å se nye ting. Utvide horisonten. Det finnes så mye spennende, fint og givende som jeg enda ikke har oppdaget!

★ Å bruke mer tid på å gjøre ting som ikke nødvendigvis er «fornuftig» eller som er til nytte for noe, men som bare gir meg glede. Å lese eller male for eksempel. Jeg trenger å bli flinkere på å sette av tid til ting jeg slapper av og kobler ut med.

★ Å styrke forholdet til familien, kjæresten min og sønnen hans. Rett og slett investere tid i mine nærmeste, det fineste jeg har.

IMG_9702

 

NYE TANKER RUNDT KOST OG TRENING I JULA

I tidligere år har jeg hatt nokså stort fokus på å «få max ut av julematen» med å bevisst trene tungt og intensivt i julen. Det er merkelig hvordan ting forandrer seg, for i år hadde jeg en helt annen ro rundt det. Istedet for å haste ut på trening etter Askepott var sett på TV, valgte jeg heller å slappe av og ta det med ro hjemme hos mamma. På 1 og 2 juledag fikk jeg inn en kort og effektiv økt bare for å bevege på skråget, uten noe særlig press om at jeg skulle «bruke opp» noe som helst. Det føles veldig godt!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg opplever at jeg automatisk er flinkere til å ikke spise for mye når jeg har denne tilnærmingen. Når jeg på en måte psyker meg opp til å trene tunge og lengre økter, blir det nesten på automatikk at jeg spiser mer, selv om jeg er mett. Så komplisert, men likevel så enkelt?

Så, for meg føles det veldig bra å ha et mer avslappet forhold til hele greia denne julen. Jeg streber hele tiden etter å finne en balanse som gjør meg 100% tilfreds og glad, og jeg tror nok veien mot dette vil variere hele tiden. Det er derfor viktig å være obs på hva man egentlig føler for, og hva som føles best å prioritere.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Denne julen ble veldig koselig og avslappet, noe jeg er veldig takknemlig for. Det føles godt å kjenne på at man har tatt riktig valg, selv om «fornuften» i meg tenker at tunge og lengre økter er smart å legge til en periode hvor det automatisk blir mer mat. Det er faktisk ikke alltid at fornuften og kunnskapen er viktigst, spesielt ikke hvis den ikke samsvarer helt med hva man faktisk gjør med glede.

Man lærer så lenge man lever, og er det noe jeg har kjent ekstra på i år, er nettopp det. Det «optimale» opplegget blir aldri optimalt med mindre man gjør det med glede, uansett hvor hardt man streber. Mat og trening skal være til glede og ikke til en plage!

20171130_211315

❤ Jeg håper du har hatt en fin julefeiring og kjenner på ro og glede over det. Ha en fin romjul videre, så blogges vi plutselig! :)

PS: Plassene for online oppfølging fylles sakte men sikkert opp. Om du ønsker en plass, uansett hva du vil oppnå, send meg mail på din.pt@live.no :)

LUKE 23 | EN JULEGLEDE

25276694_10215318256168285_576469962_n-002

I nest siste kalenderluke for 2017 har jeg gleden av å tilby dere 20% avslag på alle online oppfølgingspakker! Info og orginalpriser finner dere HER. Bruk det på deg selv eller gi bort i en «siste liten julegave»?  Kontakt meg på din.pt@live.no for bestilling innen kl.00. Jeg hjelper til og tilpasser uansett utgangspunkt og målsetning :)

Ellers vil jeg oppfordre alle til å virkelig slappe av og nyte julen sammen med de dere er glad i. Legg bort stress og mas rundt mat og trening. Gjør det du føler for og styr unna stressede følelser og dårlig samvittighet. Det er uansett ikke allverdens med fett man kan legge på seg på disse få dagene, så sørg for å nyte det og lev i nuet. Ikke stress, men slapp av og kos deg.

25287024_10215318249968130_1482356443_n-001

❤ GOD JUL! ❤

 

LUKE 22 | MAGETRENING I TRE FORSKJELLIGE NIVÅER!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

God fredag folkens!
Er vi klare for luke 22? :D

Jeg har satt sammen tre forskjellige øvelser i tre forskjellige nivåer, slik at du kan velge det nivået du vil eller kjøre gjennom alle tre!

Nivå 1 = 8-10 repetisjoner på hver av øvelsene. På siste øvelse (russian twist) er det å ta kulen en gang til hver side, en repetisjon. Til sammen i denne øvelsen får du altså 16-20 reps totalt.

Nivå 2 = 20 sekunder på hver øvelse, 10 sek pause mellom hver. Kjør 4-6 runder og ha 30-60 sek pause mellom hver runde.

Nivå 3 = Kjenn etter på din egen styrke og tilpass der etter. Et forslag kan være 4-10 reps på øvelse 1, 40-60 sek på øvelse 2 og 10-15 reps på øvelse 3. Kjør 3-5 runder og ha pause på ca 1-1,5 min mellom hver av dem. Kjenner du at buktrykket slipper opp, ta pause. Hvis ikke vil du ikke få ønsket effekt!

Lykke til ! ;D

LUKE 21 | SLÅ EN FARMEN-REKORD? ;)

20171130_213357

I dagens luke utfordrer jeg deg til å virkelig teste psyke og muskelutholdenhet! Husker dere da Aylar Lie sto i 8,27 minutter med et melkespann i hver hånd på Farmen og slo rekorden?

Jeg har ikke sjekket fakta, men har fått høre at vekten på spannene de bruker på Farmen er omlag 1,2 kg for jentene og 1,5 for gutta. Jeg utfordrer dere derfor til å teste hvor lenge dere klarer å stå, med en vekt som er så lik som mulig disse tallene.

20171130_213304

Håndflaten skal peke nedover og armene skal være utstrakt hele tiden, i skulderhøyde.

Legg gjerne bilde/video på instagram av testingen, og tagg meg (pt_julie) for å være med trekningen om et gavekort på 600 kr på mine tjenester! :)

Lykke til! ;D

LUKE 20 | AVSLAG PÅ TRENINGSPROGRAM

25276694_10215318256168285_576469962_n

Det nærmer seg jul med stormskritt, dere!
Jeg vil derfor gjerne bruke dagens luke til å gi dere 30% avslag på tilpasset treningsprogram.

Du kan velge mellom 4, 8 og 12 uker. Orginalprisen finner du i menylinjen under «kostplan og treningsprogram – priser».

25287024_10215318249968130_1482356443_n

Send meg mail på din.pt@live.no om du vil bestille. Tilbudet gjelder frem til kl.00 i kveld :) Gleder meg til å høre fra deg!

LUKE 19 | NISSEPUSHUPS MED FORSKJELLIG VANSKELIGHETSGRAD!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

God tirsdag folkens!
Her kommer luke 19 :D

I dag utfordrer jeg dere til å ta så mange pushups dere klarer på 30 sekunder, i fire runder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Her må du tilpasse etter ditt eget nivå. Er du sterk nok til å ta vanlige pushups på bakken på tærne, så gjør du det. Om du syns det blir for tungt kan du benytte deg av en justerbar stang og ta pushups på den. Jo nærmere bakken du stiller stangen, jo tyngre blir det. Syns du vanlige pushups på bakken er lite utfordrende, prøv å gjøre dem eksplosivt (med klapp for eksempel) eller med beina opphevet. Uansett hvilke grad av motstand du går for, hold kroppen i plankeposisjon :)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Post bilde eller video på instagram og tagg meg (pt_julie) så er du med i trekningen av et gavekort på 600 kr på mine tjenester. Jo flere tags, jo større sjanse!

Lykke til !

LUKE 18 | PROTEIN-SNØBALLER!

IMG_1621

Litt sent ute i dag, men her kommer luke 18!
Hva er vel bedre enn julegodt som kan lages på 1,2,3 og nytes med en gang!? Prøv disse enkle og supergode protein-snøballene!

Du trenger; 
♥ 2 scoops av ditt favoritt vaniljeproteinpulver
♥ 4 ss kokosmel/6 ss lettkokte havregryn
♥ 3-4 ss sukrin gold eller annen søtning
♥ Noen dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
– for ekstra julesmak – tilsett litt pepperkakekrydder ;)

IMG_6931

Bland alt i en liten bolle sammen med litt vann til du får en deig som kan formes med hendene. Form små baller og legg dem litt i kjøleskapet. Pynt gjerne med melis og nonstop om du vil, eller kokos. Disse kan nytes med en gang! ;)

LUKE 17 | LA OSS PRØVE EN GANG TIL ;)

20171130_211155

Ble du ikke fornøyd med resultatet ditt på 500 meter roing i luke 1, eller er du bare nysgjerrig på om du kan gjøre det enda bedre? Da er dette dagen!

I luke 17 har jeg satt opp en retest av 500 meter roing til dere. Ro 500 meter så fort du kan og slå din egen tid! Om du ikke testet i luke 1 kan du bruke tiden du bruker i dag som utgangspunkt for noe du kan slå en annen gang ;) Lykke til!

20171130_211114

LUKE 16 | IKKE SETT STANGEN NED!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

GOD LØRDAG!

I dag har jeg en oppgave til dere som er inspirert av Funkygine og hennes utfordring som er noe mer kompleks enn denne. Jeg har tatt tre av øvelsene som hun også brukte, og lagd en egen utfordring til dere :)

Den går ut på å utføre 10 runder med 5 reps knebøy, 5 reps rumensk markløft og 5 reps fremoverbøyd roing uten å sette ned stangen. Velg vekt med omhu, for det blir meget tungt etterhvert!

I videoen ser du at jeg «flipper» stangen over hodet etter at jeg har hatt knebøy. Om du ikke er komfortabel med det kan du selvsagt sette den i stativet og løfte den derfra igjen. – Bare unngå pause! ;)

Tagg meg (pt_julie) i bilde eller video på instagram så er du med i trekningen om et gavekort på 600 kr på mine tjenester! Vinneren trekkes andre juledag :D Lykke til!

LUKE 15 | SNATCH / SWING IT ;)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hoho! Vi er allerede halvveis i desember!
I dagens luke får du to alternative utfordringer. Her kan du velge utifra ditt eget nivå og utifra hva du har mest lyst til :) Om du ønsker en enda større prøvelse kan du kjøre gjennom begge to!

De to utfordringene lyder som følger;

1. SNATCH MAXREPS 2 X 1 MIN PR.ARM
Velg deg en kettlebell du er sikker på at du klarer å utføre snatch teknisk bra med. Sett på timeren og ta så mange reps du klarer på 1 min. Bytt deretter arm og gjenta. Til sammen skal du ha 2 minutter på hver arm.
Begynn med den svakeste armen og du har styrkeforskjell, så tar du like mange reps med den sterkere armen. Da blir det likt fordelt. Det kan være lurt å bruke kalk for å unngå såre håndflater.

2. KETTLEBELLSWING- PYRAMIDE
Velg deg ut fire kettlebells med forskjellig vekt og sett dem i rekkefølge fra lettest til tyngst. Velg kuler du er selvsikker på at du klarer kettlebellswing med og beholde god teknikk. Hent kraft fra rumpa og vær eksplosiv! Start med den letteste å kjør 15 reps, fortsett på neste og ta 12 reps, på neste tar du 10 reps og på den tyngste kula tar du 8 reps. Etter en kort pause gjentar du, bare motsatt slik at du starter med den tyngste og jobber deg nedover.

Lykke til! :D

LUKE 14 | JULIES TRENINGSGLEDER

Øyeblikksbilde 1 (13.12.2017 14.29)

Jiiihaaa!
Her kommer luke 14 i årets treningsglede kalender!
I dag utfordrer jeg til å velge mellom de tre følgende oppgavene;

1. Ha 4 x 40 sekund med tauslag, enten med en og en arm eller begge samlet
2. Ha 4 x 1 min med hoppetau uten stopp

Velg det som passer deg best og utifra hva du har tilgjengelig. Se video med beskrivelse av utførelse av tauslag om du velger det. Lykke til! ;)

LUKE 13 – GLEDELIG RABATT!

25287024_10215318249968130_1482356443_n

God 13 desember! :D
I dag vil jeg glede dere med å gi 30% avslag på kostplan for alle som bestiller i dag før kl.20!

Kostplanen er individuelt tilpasset hver enkelt og er ment som et puff i riktig retning mot en varig livsstilsendring, ikke en såkalt «quick fix»! Dette er en plan du kan følge og trives samtidig! Send meg mail på din.pt@live.no for å bestille til deg selv eller andre :)

25276694_10215318256168285_576469962_n

Gleder meg til å høre fra deg! :)

LUKE 12 | KOKOSMUMS!

Årh, denne luken har jeg gledet meg til å dele med dere!
Oppskriften er ikke noe nytt, men hvert år deler jeg den og får god tilbakemelding på at den faller meget godt i smak. Derfor deler jeg på nytt så dere kan nyte den i år også! Dette er nok en av mine topp tre julekaker. Spesielt denne versjonen!

IMG_6567

For å få disse deilige kokosmakronene trenger du:
2 eggehvitter, 90 g sukrin gold/70 g splenda/natreen, ca 10 dråper vaniljeessens, 120 g kokosmasse. (Vaniljeessens får du kjøpt på alle dagligvarebutikker.Samme med splenda og natreen).

Stivpisk hvittene sammen med sukrinen. Tilsett dråpene og vend inn kokosmassen. Form til små boller med hendene og stek i ovnen på 175 grader i 8-12 min til de er litt gyldne. Avkjøl på rist og legg dem i en tett boks.

IMG_6573

Disse smaker veldig likt originalen, om ikke bedre! Til og med katten min elsker dem, haha. I fjor gomlet hun på en hel pose jeg skulle gi bort i julegave. Og katten min er kresen, så det er faktisk et godt tegn! Haha :) Lykke til med baksten!

LUKE 11 – RUMPETRENING UTEN UTSTYR!

20171130_211315

Wihoo!! Denne har jeg gledet meg til å dele med dere. En super rumpetreningssirkel som kan gjøres hvor som helst og når som helst. Du kan tilpasse selv med det repsantallet du vil ha og du kan også legge til vekter eller minibands for å få mer motstand.

Jeg kjente det godt i rumpa bare etter den kjappe gjennomgangen det var å lage denne videoen, så det er gode øvelser som sparker setemuskulaturen godt i gang :) Prøv da vel!

På videoen har jeg nokså få reps for at ikke videoen skulle bli så lang. Vanligvis gjør jeg det slik, og det kjennes GODT!

❥ Glutebridge – 20 reps
❥ Kamskjell med hoftehev – 20 reps pr.side
❥ Kickback – 20 reps pr.bein
❥ Frog glutebridge – 30 reps, høyt tempo
❥ Sideliggende beinhev – 25 reps pr.bein

Tilpass til deg selv med antall runder. Siden man i utgangspunktet ikke bruker noe vekt her, kan du fint kjøre 4-5 runder med litt pause mellom hver. Genialt å få trent rumpa hvis man har tidsklemme innimellom jobb og juleselskap for eksempel ;)

Lykke til ! :)

LUKE 10 | PULS OPP!

20171130_211114-002

Husker dere luke 1?
Nå er det på tide med en ny smakebit, bare en litt mildere utgave. I dag utfordrer jeg deg nemlig til å kjøre rointervaller. 5 eller 6 runder med 30 sek max fart etterfulgt av 30 sek rolig roing. På max dragene ror du så fort du klarer, og på de rolige partiene kan du få igjen pusten og lade opp til nytt drag. Lykke til!

Her ser dere hvordan jeg utfører en runde, dog med yogaposisjonen «hund som ser ned» som pauseaktivitet istedet for rolig roing;

Pssst: det blir kanskje en retest av 500 meter roing senere i kalenderen, så legg inn god innsats i dag så vil det lønne seg for deg! ;)

LUKE 9 | YES, I SQUAT

20171130_212722-001

Ho ho ho!
9 desember er her! I dagens luke skal vi få testa lårene våre litt!

Ta halvparten av kroppsvekten din på stanga og ta så mange repetisjoner du klarer. Husk å varme opp så du er klar både i kroppen og hodet til å yte maksimalt!

Alternativ for deg som er usikker på knebøy; bruk beinpressen og gjør akkurat det samme, bare med 70% av kroppsvekten din. Ha gjerne høy beinstilling og så stort bevegelsesutslag du kan i maskinen.

20171130_212712-001

Ta bilde eller film og skriv ned resultatet ditt om du vil. Gøy å ha til senere om du vil teste på nytt! ;)

LUKE 8 | JULIES TRENINGSGLEDER

20171130_212438-001

La oss hoppe inn i luke 8!
Finn en kasse eller step som du føler deg trygg på. I dagens luke finner du nemlig 100 box jumps! Du kan selvsagt dele dem opp akkurat som du vil. Jeg tenkte å ta femti før jobb og femti etter jobb. Lårene blir nokså gele etterhvert, så pass på at du deler dem opp slik det passer deg.

Vil du ha litt ekstra spenning rundt det kan du ta tiden på deg selv og se hvor lang tid du bruker på å gjennomføre de hundre hoppene.

Ta gjerne bilde eller film og legg på instagram, tag meg (pt_julie) og bli med i trekningen av et gavekort på 600 kr på mine tjenester! :D

20171130_212221