TRE GRUNNER TIL Å IKKE TRENE I DAG

Det finnes mange unnskyldninger til hvorfor man ikke skal trene og de fleste av oss er veldig gode til å finne dem. I perioder, meg selv inkludert. De fleste grunner er egentlig ikke gode nok hvis man sammenligner dem med alle de gode grunnene til hvorfor man bør trene.

Her er tre grunner til at du ikke bør trene. To av dem eller reelt gode grunner 😉

  1. Du har trent hardt flere dager på rad, sov dårlig i natt og kjenner at det brenner i muskulaturen uansett hva du gjør.
    Dette er tegn på at en hviledag vil gjøre deg og kroppen din godt. Når det sagt så kan det likevel være veldig fint med en liten rolig gåtur for å øke blodsirkulasjonen, fremme restitusjon og få frisk luft.

  2. Du har feber
    Trening er generelt bra for immunforsvaret. Men dersom du har feber har kroppen allerede nok å tenke på. Når man er syk har immunforsvaret allerede en jobb å gjøre, og legger man da til ekstra belastning i form av trening, vil det ta lengre tid før kroppen klarer å bli frisk. Restitusjonen fra treningen vil også bli mer krevende for kroppen.

  3. Du ønsker ikke å prioritere egen helse
    Denne vet jeg kan provosere. Men det er virkelig noe sant med det. Ved å bevisst velge bort trening og bevegelse velger du samtidig å ikke prioritere din egen helse og velvære. Trening trenger ikke å bety en svettefest med titusen reps og tunge vekter. Husk at trening kan være en gåtur i nærområde eller noen øvelser på stuegulvet. ALL bevegelse er GULL VERDT og det skal så lite til! Gjør litt og du har gjort mye mer enn ingenting 🙂

GOD TIRSDAG <3

Del gjerne!
error

TIL DEG SOM TENKER AT DET Å SØKE HJELP HOS EN PT VIRKER SKUMMELT

Mange forbinder personlig trener med heftige heseblesende treningsøkter, heftige målsetninger og nye rekorder på løpende bånd. Og for noen passer det perfekt og er nettopp det de ønsker. Jeg har forskjellig fokus med hver kunde, avhengig av hva som er viktig for dem og hva de ønsker å få ut av pt-timene vi har sammen. Jeg tror mange nøler med å skaffe seg PT fordi de kanskje er redd for at de er i for dårlig form, de er kanskje redd for å skuffe eller ikke prestere så godt som PT’en forventer. Det syns jeg er trist! Jeg tror jeg snakker for de fleste PT’er når jeg sier at vi brenner for å hjelpe deg ut ifra det utgangspunktet DU har og hjelpe deg med å oppnå det du ønsker, i ditt tempo. Vi skal ikke dømme deg eller sammenligne deg med andre. Du skal bli sett og hjulpet på den måten som passer for deg. Jeg håper med dette innlegget at du som sitter på gjerdet og ikke helt tør å søke hjelp, kanskje får en oppmuntring og ser på det som litt mindre skummelt 🙂

I dag vil jeg dele en fin tilbakemelding fra Miranda, ei flott, sprek og positiv dame som startet med PT-timer hos meg da Trimeriet åpnet i 2016. Vi har hatt mange timer sammen siden dette og hatt og har et kjempe fint samarbeid.

Jeg vil dele dette for å vise hva mye av arbeidsdagen min går ut på; å skape en relasjon og en god og tilpasset treningsopplevelse for kundene mine.

Dette skriver Miranda;

«Jeg har trent til og fra gjennom hele livet. Er glad i å gå på tur. Før jeg begynte på Trimeriet og med Julie som PT, trente jeg på et annet senter. Der prøvde jeg også PT timer.

Jeg har trent med Julie i ca 4 -4,5 år. Det er mange fordeler med PT. Det gir meg et spark bak til holde meg i aktivitet. Jeg vil jo ikke miste formen, så det gir driv til å fortsette. Jeg får mye motivasjon av en dyktig PT. Julie tilpasser øvelsene til hvordan kroppen er. Har du vondt en plass får du øvelser som kan være til hjelp. Hun korrigerer meg gjennom øvelsene. Passer på at jeg ikke gjør øvelsene feil.

Jeg har god utbytte av trening med PT. Jeg kommer i form, blir sterk i kroppen. Trening gir også psyken et løft. Jeg jobber i helsevesenet, så da er det godt og viktig å være frisk i kroppen!

Jeg anbefaler å prøve det fordi det gir deg mulighet til å få tilpasset trening og øvelser. Du får mulighet til å lære øvelsene i ditt tempo. Du blir oppmuntret, og heiet på!»


Har du spørsmål rundt hva et samarbeid med meg som PT vil innebære, send meg gjerne en mail så kan vi ta en uforpliktende prat (din.pt@live.no). Det er viktig for meg at samarbeidet med kundene mine gir dem en genuin opplevelse av at jeg jobber for at de skal føle seg bra, føle seg sett og føle mestring og ikke for at jeg skal virke beintøff og autoritær 🙂

Del gjerne!
error

OFTE STILTE SPØRSMÅL MED (USEXY) SVAR

Det florerer av treningstips og mattips på sosiale medier og det ser ut til å være en evig runddans med nye, fancy metoder, svar og varianter av alle mulige slags vidunderløsninger både innen kosthold og trening. Treningsprofiler vil gjøre seg synlige og interessante og er derfor på hugget etter å skape noe nytt som fenger og selger. Og midt oppi alt dette står vi PT’er som prøver å formidle fornuft og evidensbasert kunnskap. Faktum er at det ikke finnes noen snarvei til Rom og at gode valg og kontinuitet er det som gir best og varige resultater. Dette blir fort kjedelig og usexy for mange, og satt i skyggen av metoder som lover «ny kropp på 8 uker», «slank mage på fem minutter med fem øvelser» også videre, kan det fort virke så kjedelig at det ikke en gang vurderes som aktuelt å ta på alvor. For å oppsummere litt enkelt har jeg samlet noen ofte stilte spørsmål, med mine fornuftige men usexy og lite fancy svar…

«Hva skal til for å bli kvitt magefettet?»
For å redusere mettmasse på kroppen må man være i negativ kaloribalanse. Man må innta færre kalorier enn man forbrenner. Et moderat kaloriunderskudd er å anbefale for å opprettholde god hormonbalanse og et fettforbrennende miljø i kroppen. Ja, du kan merke relativt raskt fremgang i fettreduksjon dersom du er nøye med matinntaket ditt. Det er likevel kroppen selv som bestemmer hvor fettet forsvinner først og i hvilke rekkefølge. Å være tålmodig og konsistent er derfor viktig. «Toned abs» videoer på instagram kan ikke brenne bort magefettet ditt.

«Jeg har hørt at karbohydrater gjør at fettet lagrer seg lenger på kroppen»
Det stemmer ikke. Det som gjør at fettet forblir lagret i fettcellene, er som oftest fordi man inntar like mye (eller flere) kalorier som man forbrenner. Du kan jo spørre deg selv; hva tror du hadde skjedd hvis du spiste fem bananer hver dag og kun det. Det er så og si bare karbohydrater og du ville garantert gått ned i vekt (dog også tapt muskelmasse).

«Jeg føler jeg har så mye fett på ryggen så jeg har begynt med 5 ekstra øvelser for rygg to dager i uka. Tror du ikke det fungerer bra?»
Ingen styrkeøvelse i verden kan brenne bort fettet ditt. Ryggøvelser vil stimulere ryggmuskulaturen som igjen kan gi økt styrke eller økt muskelstørrelse, men fettet forblir der det er med mindre du gjør noe med kostholdet. Et godt sammensatt styrkeprogram kan dog fremme reduksjon i fettprosent (andel fett i forhold til muskelmasse) fordi styrketrening hindrer muskeltap når man er i kaloriunderskudd. Det smarteste du gjør for å redusere ryggfett er derfor å ligge i kaloriunderskudd og samtidig trene styrke for hele kroppen.

«Jeg hørte at nøtter er veldig bra, så jeg har begynt å spise det hver gang jeg blir søtsugen»
Nøtter er kjempe bra og en god næringskilde. Men, det kan bli for mye av det også, på lik linje med alt annet vi spiser. Om du ønsker å redusere fettprosenten er det ikke lurt å småspise utenom måltider, spesielt ikke matvarer som har høy energitetthet. Da risikerer du å utligne kaloriunderskuddet som du i utgangspunktet har. Om du skal opp i vekt kan det være lurt å bruke nøtter som mellommåltid om du sliter med å få i deg nok.

«Jeg vil heller begynne med sirkeltrening, for det har jeg hørt at bygger muskler og brenner fett samtidig»
Om målet er å bygge muskler så får man en mer effektiv prosess om man har fokus på å ha gode kvalitetsøkter hvor man presser seg for å stimulere til vekst for musklene, samtidig som man ligger i et kalorioverskudd. Å kombinere vektnedgang og bygging av muskler er en motstridende prosess og fungerer stort sett bare for nybegynnere som ikke har trent noe særlig før. Sirkeltrening gir ingen magisk effekt som både fører til muskelvekst og fettforbrenning. Det det gjør er å stimulere musklene og gi høyere forbrenning i selve økta. Dette er dog ikke nok for å brenne fett i det store bildet med mindre du ligger i et kaloriunderskudd.

«Jeg har både brød og pasta i kostholdsplanen min. Jeg trodde ikke det var sunt? Jeg trodde jeg måtte spise mer ren mat?»
Det finnes ikke en eneste usunn matvare. Det finnes bare usunne mengder og dårlige kombinasjoner. Eksempelvis vil jeg ikke anbefale pasta med ostesaus toppet med smelta ost som et godt sammensatt måltid. Hvis man har pasta sammen med kylling, avocado og grønnsaker er historien en helt annen. Det er ingenting «urent» med brød og pasta eller andre matvarer. Det handler om mengde og kombinasjon! Man kan fint spise både pasta og brød å oppnå redusert fettprosent. Det er ingenting magisk med kylling, ris og brokkoli (selv om den myten aldri ser ut til å dø ut…). MENGDE og sammensetning er den avgjørende faktoren for utfallet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

«Jeg har hørt at fruktsukker bremser fettforbrenningen. Er det da så lurt at jeg spiser frukt?»
Her kunne jeg gjerne svart mye forskjellig for å virke nytenkende og fancy. Det reelle svaret er dog at frukt ikke bremser noe som helst, med mindre du spiser mer kalorier enn du forbrenner. Og da har det ikke noe å si om det er en banan du spiser for mye, eller om det er en stripe sjokolade. Frukt og fruktsukker er ikke et hinder i seg selv og du trenger absolutt ikke å unngå det selv om du ønsker å redusere fettprosenten. MENGDE er den avgjørende faktoren.

Håper det var oppklarende!
Jeg vil fortsette kampen for fornuft, måtehold og den gyldne middelvei i håp om at det en dag blir interessant nok til å ta på alvor 🙂

Del gjerne!
error

IKKE I GANG ENDA? DET ER IKKE FOR SENT!

Januar ble kanskje ikke helt som du hadde sett for deg eller håpt på. «Nytt år og nye muligheter» er gjerne ikke noe vi tenker at henger sammen med stengte treningssentere og mye restriksjoner over alt. Det er ikke den mest motiverende og inspirerende sitasjonen vi er i, med så mye usikkerhet rundt oss.

MEN! Jeg vil likevel minne deg på at man ALLTID kan gjøre det beste ut av situasjonen man er i. Det finnes alltid løsninger. Det som jeg tror er viktig er at vi øver på å bli flinke til å tenke alternativt og kanskje justere målene våre ut ifra hva vi har å jobbe med.

2021 er kanskje ikke året du får ny personlig rekord i benkpress, men kanskje det kan bli året hvor du tar ny rekord i pushups? 2021 blir kanskje ikke det året du slår ny møllerekord på 10 km, men kanskje det kan bli året hvor du begynner å like å løpe ute, uansett vær?

Mulighetene for å bli bedre på noe, forbedre formen, presse kroppen eller oppnå noe nytt er der fortsatt.

Jeg fikk faktisk en åpenbaring om dette i går da jeg holdt på å spille inn treningsvideoer til «Julies treningsgeng februar 2021«. Økta besto av øvelser uten utstyr, noe jeg veldig sjelden gjør til vanlig. Jeg ble sliten på en helt ny måte! Det minnet meg på at jeg faktisk har mulighet til å bli bedre på nettopp dette- hjemme i min egen stue. Jeg kan bli svett og sliten, helt uavhengig av treningssenteret. Jeg kan fort bli litt låst fast og avhengig av tanken på å ha et treningssenter tilgjengelig. Såpass at jeg glemmer litt bort hvor mye man faktisk kan gjøre utenom det og likevel få god treningseffekt. Kanskje også utfordre kroppen på en helt ny måte.

Poenget mitt er at alt håp for deg som ønsker å opprettholde eller forbedre formen i 2021 er absolutt ikke ute. Kanskje ikke det blir helt som du hadde håpet på, men mulighetene ligger der. Det vil kreve at du tenker litt utenfor boksen, kanskje styrer målene dine i en litt annen retning. Men mulighetene ER der! Nå har du muligheten til å utfordre deg selv på helt nye måter. 2021 kan fortsatt bli et bra treningsår og jeg har troa på at kroppen har veldig godt av alternativ trening, bevegelse og utfordringer.

Jeg utfordrer deg til å tenke ut noe du har lyst til å gjøre eller oppnå – utenfor gymmets fire vegger. Vi vet ikke enda når den normale hverdagen vår er tilbake, og mens vi venter kan vi benytte sjansen til å gripe an det vi har her og nå 😀

Del gjerne!
error

SPENNENDE FEBRUAR I VENTE…

Nå er det ikke mindre enn over 14 dager siden sist oppdatering her, og det har sin grunn! Jeg er nemlig i full gang både med vikar-gymtimer på musikkgymnaset og planlegging og forberedelse til facebookgruppen min «Julies treningsgjeng februar 2021» i tillegg til vanlige arbeidsdager. Jeg har følt på at dagene går alt for fort de siste ukene og tiden bare flyr mellom fingrene på meg. Det er mye på gang – men det er mye GØY!

Julies treningsgjeng februar 2021 er en lukket facebookgruppe hvor jeg i februar skal legge ut tre hjemmeøkter i uken, tre oppskrifter samt ukesutfordringer og svar på spørsmål fra deltakerne. Øktene filmes på forhånd og settes opp slik medlemmene av gruppa enkelt kan følge øktene hjemme på sitt eget stuegulv. Formålet med gruppa er å inspirere til en aktiv hverdag i en mørk tid og jeg håper det kan gi litt ny inspirasjon på hjemmetreningsfronten og også gi inspirasjon til god og sunn mat 🙂 Jeg er veldig spent da jeg aldri har gjort noe lignende før! Håper og tror det blir en stor suksess 🙂 Prisen for hele måneden er 299 kr.

Har du lyst til å bli med? Send meg en mail / snap (pt_julie) / DM på insta (pt_julie), så får du betalingsinfo 🙂

Etter innspillingen av de tre første øktene på søndagen som var, var jeg helt mørbanket, haha. Ingen tvil om at øktene er effektive, samtidig som de enkelt kan tilpasses til hver enkelts nivå og form. Å kjøre tre økter på en og samme dag er dog nok ikke noe jeg anbefaler nødvendigvis… 😛 De to neste søndagene skal jeg ferdigstille alle øktene så de er ferdig til å publiseres i gruppa underveis i februar.

Jeg hadde jo som nyttårsforsett å komme meg ut av komfortsona. En gang i måneden faktisk. Det har jeg startet brått med nå! Gymlærervikar i januar og treningsgruppe i februar. Gøy (og krevende) med nye utfordringer! Jeg føler meg heldig som kan leve av det jeg elsker og også utvikle meg og lære underveis 🙂

Del gjerne!
error

PERSONLIGE MÅL FOR 2021

Jeg syns ett helt år er lang tid å sette seg mål for, helt ærlig. Jeg elsker kortsiktige mål og holder meg stort sett til det. Da klarer jeg å motivere meg og gi 100% innsats fra måned til måned. Nyttårsforsetter og slike ting har jo en tendens til å renne ut i sanden enten fordi man får andre interesser underveis eller fordi man glemmer det litt bort. Ingen av delene er jo ønskelig dersom man ønsker å oppnå noe…

En måte jeg liker å gjøre det på er å sette meg mål for året, men med delmål. På den måten jobber jeg meg mot hovedmålet men hjelper meg selv å holde fokus ved hjelp av delmål mot hovedmålet.

Mine mål for 2021 er som følger;


Å si ja til flere ukomfortable ting og utfordringer
Jeg er ingen gambler av natur og trives litt for godt med det jeg kan, det jeg trives med og det jeg vet jeg får til. I 2021 skal jeg prøve å gjøre noe hver eneste måned som jeg er litt eller veldig ukomfortabel med. Jeg starter hardt ut med å være gymlærervikar for musikkgymnaset i Vennesla allerede denne uka. Jeg vet at grunnen til at jeg ikke er så begeistret for nye utfordringer er fordi jeg har veldig høye krav til meg selv og egen prestasjon. Det skal jeg trene på å legge litt bort og heller tenke at det er kult at jeg prøver nye ting, uansett hvordan det går!

Forbedre utholdenhet og fart
Dette skal jeg jobbe helt konkret mot og jobber nå med å utbedre et konkret løpeprogram til meg selv som jeg skal teste i første omgang i februar for å se hvordan det fungerer. Målet for februar blir å øke farten på 3000 meter. Målet på sikt blir en god tid på kk-mila på Bislett stadion 4 september, 10 kilometer. «God tid» vil da si bedre enn min siste mil på bane, 56 min og 57 sek. Her kommer jeg til å sette meg mål hver eneste måned for å opprettholde innsats og interesse (jeg kjenner meg selv godt :P)

Prioritere bevegelighet- og mobilitetstrening
…Det er nemlig slik at jeg merker at kroppen har stivnet litt det siste året. Jeg er langt i fra så bevegelig som jeg var da jeg trente kampsport! Målet er ikke å stå i bru i alle vinkler. Jeg skal bare ha en bevegelig kropp som fungerer til det jeg bruker den til uten å bli hindret av for dårlig bevegelighet. Etter noen runder hos kiropraktor har jeg funnet ut at jeg har veldig godt av å få opp mobiliteten i skuldre og brystrygg, samt venstre hofte. Dette skal jeg ha en plan på ukentlig.

Vedlikeholde styrke
Nå gjesper du kanskje? Hehe, det gjør ikke jeg! I alle år har jeg pushet på og trent som en gal for å øke i styrke – og også blitt nokså sterk. Nå kjenner jeg at det er godt å ha et litt annet fokus som i overnevnte punkter. Styrketrening er gøy, men nå blir målet mitt for 2021 kun å vedlikeholde styrken jeg har opparbeidet. Det krever en innsats det også, samtidig som jeg har mer krefter til overs til det andre jeg trener på.

Lese flere bøker
Også her skal jeg ha månedsmål! Nå holder jeg på med Knut Hamsuns «Sult» som jeg skal fullføre i løpet av måneden. Deretter skal jeg lese en ny bok hver måned. Jeg elsker egentlig å lese og det er den perfekte avkobling (og sovemedisin)! Jeg liker både fagbøker og skjønnlitteratur, så det blir en blanding av begge deler. Jeg har stor tro på det å få nye impulser, idèer og lærdom gjennom lesing.

Har du satt deg noen mål for 2021?

Del gjerne!
error

FØRSTE ØKTA I 2021 – 5 / 100 KM

Godt nyttår!
Jeg håper alle hadde en super feiring i går. Jeg hadde besøk av søsken med partnere og småbarn på rådyrmiddag, så stemninga sto i taket her og det gikk i ett fra morgen til kveld. Kl.00.45 var alle gryter og tallerker ryddet bort og jeg kunne sette meg i sofaen med kattene og et glass rødvin og sovnet omtrent innen glasset var trekvart tomt, hehe. Våknet ikke suuuperklar for hverdag og et nytt år må jeg helt ærlig si. Følelsen at «nytt år, nye muligheter» var liksom ikke helt slående. Men, takket være noen kopper kaffe og et glimt ut av vinduet var jeg brått mer våken. Bakken var hvitkledd og det gikk opp for meg at 1 januar betyr dag 1 av Dirty girls 100 km challenge er i gang!

…Og for meg som er over gjennomsnittet glad i å være forberedt, så var nettopp forberedelse en selvfølge. Allerede for fem dager siden lagde jeg en plan på hvordan jeg skal fordele ut disse 100 km i løpet av måneden, og excelskjemaet ligger klart til å krysses ut for hver økt. Jeg kjørte jo gjennom samme utfordring i september hvor jeg erfarte hvor utrolig nyttig det var å ha en helt konkret plan for hvor mange kilometer som skulle tilbakelegges på hvilke dato, så jeg gjentar suksessen.

Planen er dog ikke skrevet i stein og underveis har jeg muligheter til å gjøre om dersom det skulle oppstå noe som gjør at tiden eller overskuddet ikke strekker til. I dag var min opprinnelig plan å starte rolig med en 3 km kosetur. I stedet ble det 5 deilige kilometer med relativt høy puls i vinterkledd landskap. Beina var ikke helt «friske» etter en del tung styrketrening den siste uka, men det fungerte helt fint. Det var nydelig med frisk luft og alenetid etter en jul og romjul med mye sosialt input.

10 mil på en måned er ikke særlig mye for en erfaren løper, det skal sies, men jeg kan ikke kalle meg selv en erfaren løper helt enda. Kombinert med lange arbeidsdager, styrketrening og hverdagslige gjøremål så krever det likevel planlegging og en viss selvdisiplin å få det til. Og gode sko. Jeg har erfart at jeg klarer det helt fint hvis jeg planlegger godt, så jeg gleder meg til en ny måned med mange joggeturer og økter på mølla. Jeg elsker kortsiktige mål og motiveres lett når jeg tenker på mestringsfølelsen det gir!

Treningsåret 2021 er i gang! 😀

Del gjerne!
error

FEM TING JEG HAR LÆRT I 2020

For et år dette har vært…
Jeg hadde aldri sett for meg hva dette året ville by på. Selv om det har vært annerledes så ser jeg likevel at mye positivt har kommet ut av det, tross alt. Jeg har fått mye mer tid sammen med mennesker jeg er veldig glad i, jeg har brukt mye tid i naturen og jeg har fått tid jeg vanligvis ikke har til å få det ordentlig ryddig hjemme og kastet og solgt masse ting og klær. Jeg ble tvunget til å tenke nytt og være kreativ i forhold til jobb. I tillegg fikk jeg kjent på hvordan «nedeperioden» med kortere arbeidsdager, mindre stress og generelt et stort avbrekk fra den vanlige hverdagen gjorde godt for både treningsmotivasjonen og given til å stå på på jobb. Jeg kjente på et stort savn etter både jobb og trening på studio, og det var veldig godt å kjenne på. Månedene med lockdown ble alt i alt en veldig fin tid for meg, selv om det i utgangspunktet kunne vært en tid med mye stress og bekymring. Jeg er så takknemlig for all den verdifulle tiden jeg har hatt med venner, hvordan kundene sto på sammen med meg gjennom både lockdown og etterpå, den nye motivasjonen til å gripe hverdagen igjen og opplevelsen i sin helhet som forteller oss at vi ikke burde ta noen ting for gitt.

Jeg har valgt å ikke lage noen «oppsummering» av året i år, men heller plukket ut fem ting jeg tar med meg videre som god lærdom i 2020. Ting jeg kanskje visste fra før men som har blitt enda tydeligere nå i løpet av dette året.

Bekymring og uro oppstår når man utsetter å ta valg

– Noe som for øvrig er et sitat fra en psykolog jeg ikke husker navnet på. Men det er så mye sant i det! Dette året har jeg virkelig kjent på at det å bestemme seg for noe, å ta et bevisst valg som kanskje er vanskelig, gjør det så mye enklere å takle det som kommer mot en av utfordringer. Å utsette å ta valg gjør ingenting lettere. Det kan bare føre til at man bekymrer seg og tenker ting fullstendig i stykker. Valget ligger å ulmer i underbevisstheten og gjør deg urolig og rastløs. Man vet nesten alltid innerst inne hva som er rett. Da må man tørre å ta valget.

Det er ikke farlig å «feile«

Jeg er nok en type som kvier meg for å ta sjanser i frykt for å feile. Som om det å feile er noe helt grusomt som jeg ikke kan utsette meg for. Men hva bestemmer at vi har feilet? Det er kun vår egen definisjon. Om noe ikke går helt etter planen så vil ikke det si at man har feilet. Om man ikke presterer like bra som man ønsket så er heller ikke det feil. Å gjøre noe man er usikker på er sunt og utviklende, uavhengig av hvordan det går!

Tankens kraft er utrolig sterk

Det fikk jeg virkelig kjenne på da landet gikk i lockdown i mars og jeg sto uten arbeidsplass (utenom mine kjære online kunder). En situasjon jeg normalt sett ville blitt veldig stresset av. Heldigvis holdt jeg hodet kaldt og tok tak i det, lånte utstyr av Trimeriet og startet med utetimer med varebilen min. Jeg gikk fra å tenke «Hva gjør jeg nå?» til å tenke «Nå har jeg sjansen til å gjøre alt jeg vanligvis ikke har tid til!». Det gjorde enormt stor forskjell for meg, og det er en lærdom jeg tar med meg videre. Hvordan man tenker har så mye å si!

Jeg er 100% ansvarlig for min egen lykke

Det er så fort gjort å grave seg ned og la seg psyke ut av omstendigheter og situasjoner som ikke er som vi ønsker og rett og slett gå i fella med å skylde på ting og mennesker rundt oss for at ting er som de er. Nei, vi kan ikke styre mennesker rundt oss eller styre hvordan alt foregår til en hver tid. Det vi kan styre er hvordan vi tenker, handler og jobber oss gjennom ting. Det er vår egen oppgave å finne løsninger, finne lyspunkt, si hva vi mener, dele tanker og stå opp for oss selv. Det er ingen andres oppgave enn din egen å gjøre deg lykkelig. Dette kan være ekstra vanskelig å utøve i en tid som vi er inne i nå hvor mange ting skjer utenfor vår kontroll. Likevel er det viktig å minne seg selv på at man har selv makta over egne valg og handlinger, og man sitter selv med muligheten til å ta grep og bestemme seg for hvordan man ønsker å komme seg gjennom noe.

Spre lys og glede- uten agenda

Til venner, familie, butikkansatte, folk i køen bak eller foran deg, kundebehandlere, naboen, bussjåføren, alle. Det koster så lite å gi et smil til en stresset kassadame, være tålmodig mot en gammel mann som bremser i rundkjøringa, gi plass til en stresset mor med vogn og to unger, trekke pusten en ekstra gang når ventetiden på posten er lang, ønske noen en fin dag eller holde oppe døra for noen. Jeg har merket meg hvor mye mer av dette jeg har sett og opplevd etter at koronaen brøt ut, og det gjør meg så glad. Midt oppi galskapen har jeg blitt påminnet hvor mye glede det sprer bare det å være høflig og vise medmenneskelighet, uten noen annen agenda enn at man ønsker å spre hverdagsglede. Jeg vil ha enda mer av det i 2021!

Med det ønsker jeg deg som leser dette et riktig godt nyttår med mye glede, lys, mestring, latter, fremgang, kjærlighet, medgang og hverdagsmagi. Takk for følget i år, jeg håper du blir med videre <3

Del gjerne!
error

LUKE 24 – STOR GIVE AWAY!

GOD JUL ALLE SAMMEN!
I dag har jeg en stor give away som jeg gjerne vil gi bort til en av dere!

Den inneholder ikke mindre enn følgende;
1 billett til Dirty girls mud run 100k challenge januar 2021
2 mnd gratis trening hos Trimeriet Vennesla
1 personlig tilpasset kostplan

Det du må gjøre for å vinne er;
– Følge meg på instagram
– Følge Dirty girls mud run på instagram
– Kommentere en emoji på instagrambildet mitt
– Gjerne tagge en venn som du tror hadde likt premien

Vinneren trekkes mandag 4 januar!
Lykke til 😀


Del gjerne!
error

LUKE 23 – RÅD I JULEN

Jeg vet det er mange som er litt stresset med tanke på både kostholdet og treningen i julen. Jeg får mange mail hvert år med spørsmål rundt dette. Hva bør man gjøre og hva bør man unngå for å hindre vektoppgang, dårlig samvittighet og total utskeielse fra gode vaner.

Jeg skulle veldig gjerne ønske at alle klarte å være helt avslappet rundt alt dette med kroppsfokus og fremgang i julehøytiden, men slik er det dessverre ikke. Jeg har vært der selv også, og derfor ønsker jeg å komme med noen velmente ord som forhåpentligvis kan være til hjelp.

Dårlig samvittighet bør unngås – Ta eierskap i valgene dine
Dårlig samvittighet fører ikke med seg noe bra og det har ingenting med en sunn livsstil å gjøre. For å unngå at dette oppstår er det viktig å tenke over hva slags forventinger man har til jula. Det vil stå annen mat på bordet enn du kanskje spiser til vanlig. Du vil kanskje være i selskap med mennesker du er glad i. Du får kanskje en ekstra god dessert du elsker og kanskje det serveres kaker og twist til kaffien. Dette er fristelser vi normalt sett ikke utsettes for i like stor grad og derfor ikke trenger å ta stilling til. Det må vi i jula. Jo flere valg å ta, jo vanskeligere er det å holde seg fast i viljestyrken. Det skal du heller ikke behøve. Jeg pleier å tenke at jeg velger å kose meg med det jeg liker veldig godt og lar det andre ligge. Om man trykker i seg alt som står fremme, om det er en nytelse eller ei, er det helt klart større sjanse for å kjenne på dårlig samvittighet i etterkant. Om du bestemmer deg for noe du vil ha og nyter det, eier du avgjørelsen din og trenger ikke dvele over om det var ok eller ikke i etterkant.

Kjenn etter når det er nok
I jula som alle andre dager i året er det ubehagelig å være overstadig mett. Det er ikke kos å være stappa. Å spise sakte, kjenne etter på smakene, nyte og kose seg vil gjøre det lettere å ikke spise porsjon nummer tre og fire. Det er ikke særlig godt lenger når maten ikke lenger synker lengre enn til bunnen av spiserøret. Prøv å nyte maten du forsyner deg med og husk på at for mye sjelden smaker godt. Du kan med god samvittighet spise deg god og mett, men overdrivelse gir ingen ekstra glede.

Følelsen av vektoppgang
…er som regel bare en følelse. Salt og tung mat gjør oss gjerne oppblåste i magen og kan også føre til ekstra vannsamling i kroppen. Begge deler kan gi en følelse av vektoppgang. Hvis denne følelsen oppstår, prøv å minne deg selv på at det er en naturlig reaksjon for kroppen. Det er faktisk ren kjemi. Salt binder vann, tungt fordøyelig og annerledes mat kan gjøre oss oppblåste. Det betyr ikke at du har lagt på deg en ekstra bilring. Drikk vann, beveg deg og få i deg fiber fra grønnsaker, frukt og grove kornprodukter, så er du snill mot tarmen din og kroppen vil spille mer på lag 🙂 De ekstra kaloriene du får i deg i jula er dessuten ikke noe skumle hvis du tenker på alle de gode næringsstoffene du kan få i deg som kroppen faktisk har bruk for (les gjerne vitaminguiden min).

Får du ikke trent sånn som du pleier?
Kanskje senteret ditt er stengt, kanskje du er omringet av familie til en hver tid eller kanskje du bare ikke orker og ligger på sofaen å ser på julefilm. Ingenting av dette er noen grunn til å kjenne på selvforakt. En uke uten normal trening gjør absolutt ingen verdens ting og gir ingen negativ effekt. Ja, det er godt for kroppen med litt bevegelse, men det betyr ikke at du må springe som en gal rundt i nabolaget (om du ikke føler for det:P). Reis deg, stå og gå. Da er mye gjort! Har du lyst og tid- TREN. Har du ikke – DROPP DET. Hverdagen kommer virkelig tidsnok!

Unngå straffetrening og/ eller sulting
Tren fordi du har lyst og fordi det føles godt, ikke for å gjøre opp for maten du har spist. Om du har spist mer dagen før, ikke kompenser med sulting dagen etter. Kroppen trenger mat hver dag og bør ikke snytes for viktig drivstoff. Jeg gjentar punktet over – ta eierskap i valgene du tar. Ja vel, så har du kanskje hatt mange later dager på rad. Det betyr ikke at du må kompensere med hypertrening i etterkant. Du tok valget, da kan du leve normalt etterpå. Kanskje du spiste litt mer enn vanlig i går. Du tok valget, da kan du spise som normalt uten å måtte «gjøre opp for det» med lite mat i etterkant. Kroppen din skal ikke straffes for valgene du har tatt.

Stundene som bør NYTES og ikke unngås
En god venninne av meg fortalte om en Tiktok video hun hadde sett av en person som lå på dødsleie, takknemlig for alle salatene hun hadde spist og alle kakene hun hadde unngått. – Noe som er høyst usannsynlig at hadde skjedd i virkeligheten. Ikke la de fine opplevelsene og stundene gå fra deg i høytiden fordi du er besatt av å være flink. NYT det med omhu. De kommer ikke tilbake. Det betyr ikke at du må tømme hele bordet for alt som er godt, da blir det ikke en nytelse likevel. Men når noe er verdt å kose seg med – gjør nettopp det. Nyt maten, snacksen og selskapet. Se på det som en verdifull opplevelse fremfor et skritt tilbake i fremgangen din

Jeg håper alle mine følgere får en avslappet og deilig jul uten dårlig samvittighet og vonde følelser. NYT høytiden og husk på hva som er viktig til syvende og sist <3

Del gjerne!
error

LUKE 22 – HOT PROTEINKAKAO

Ho ho ho!
Jeg er i en god flyt med å se på julefilmer på Netflix og folk som drikker «hot chocolate» er stadig å se på skjermen. Det er ikke annet å si enn at det frister! Hva med å lage en variant med litt ekstra protein? Og om du ikke ønsker det kan du lage en sukkerfri variant. Enkelt og godt, perfekt å servere til folk som kommer innom eller å ta med seg i termosen på tur 🙂

4 porsjoner
Du trenger;
1 liter melk
4 ss kakaopulver
4 ss søtning, f.eks Natreen
1 god klype chiliflak
2 ss sjokoladeprotein (kan fløyfes og byttes med 1 ekstra ss kakao)

Bland halvparten av melken, kakao, chili og søtning i en kjele og varm opp i mens du visper. Ta kjelen av plata og tilsett resten av melken og proteinpulveret, visp godt så det blir klumpfritt. Server i kopper 🙂

Del gjerne!
error

LUKE 21 – SIDEPLANKE TABATA

Gooood lille julaften!!
I årets nest siste luke byr jeg på en sideplanke-utfordring. Rett og slett en mini-tabata sekvens!

Utfordringen går ut på å jobbe i 20 sekunder på den ene siden, ta 10 sekunder pause, 20 sekunder på andre siden og gjenta 4 ganger. Når du har fullført fire runder med første øvelse går du over på den andre øvelsen og gjør det samme.

Første øvelse er en sideplanke med rotasjon
Plassèr albuen rett under skulderen og føttene oppå hverandre.
Jobb i 20 sekunder med å rotere albuen ned foran deg mens du holder kjernen stabil. Pass på at du ikke stikker bakenden ut bak (da blir det lettere;))

Andre øvelse er en sideplanke med hoftehev
Plassèr albuen rett under skulderen og føttene oppå hverandre.
Hev og senk hoften ned mot gulvet mens du holder kjernen stabil. Pass også her på at du ikke stikker bakenden ut bak!

Lykke til ! 😀

Del gjerne!
error

LUKE 20 – VITAMINGUIDE!

Visste du at du med en variert kost enkelt kan få i deg tilstrekkelig med vitaminer? Og at julemat ikke trenger å være ensbetydende med fett, salt og «usunnhet»?

I dagens luke vil jeg vise deg eksempler på hva slags vitaminer du kan få av diverse matvarer, med ekstra fokus på det vi gjerne spiser i julen. Kanskje det kan motivere deg til å forsyne deg litt ekstra av grønnsakene og fruktfatet og generelt spise variert i mens du har i bakhodet hva slags gode effekt det har på kroppen? 😉 Julemat gir nemlig kroppen vår mye bra! Og dette jeg nevner her er bare noe av det!!

Vitamin C
Vitamin C er bra for immunforsvaret og bidrar til oppbygging og vedlikehold av bindevevet i kroppen og øker opptaket av ikke-hemjern i tarmen. Anbefalt dose er 75 mg pr.dag, noe som enkelt dekkes dersom du får i deg eksempelvis 100 g brokkoli og 1 appelsin.
Eksempler på kilder til vitamin C fra frukt og grønt; Brokkoli, rosenkål, multebær, appelsin og klementin.

Vitamin A
Vitamin A er en samling stoffer som er viktig for synet, vekst, beindannelse, vedlikehold av huden og utvikling av visse hormoner. Vi finner Vitamin A i eksempelvis fet fisk, tran, lever, egg og melkeprodukter. Anbefalt inntak er 700 g mikrogram for kvinner og 900 mikrogram for menn. Med andre ord; ha gjerne røyklaks og eggerøre til julefrokosten!

Vitamin E
Vitamin E er et fettløselig vitamin og et kraftig antioksidant som hindrer skade på cellemembraner. Det øker effekten av vitamin A og bidrar til dannelse av kjønnshormoner. Anbefalt inntak er 10 mg for menn og 8 mg for kvinner. Vi finner det i vegetabilske oljer, nøtter, egg og helkornsprodukter som for eksempel havregryn eller grovbrød. Det er relativt enkelt å dekke behovet for vitamin E så lenge du får i deg overnevnte matvarer. Med grove brødskiver med egg og en håndfull med nøtter kommer du langt, i tillegg kan du tenke på det når du knekker hasselnøtter og spiller fillipine! 🙂

Vitamin B
Vitamin B er et vannløselig vitamin som er viktig for nedbrytning og omsetning av karbohydrater, proteiner og fett i cellene. Vi finner vitamin B i kjøtt, fisk, grønnsaker og egg. Anbefalt daglig inntak er 2 mikrogram for voksne og 2,6 mikrogram for ammende kvinner. Om du spiser animalske produkter er det enkelt å dekke ditt dagsbehov.

Håper dette var til hjelp!
Nyt den gode maten julen har å tilby og tenk på alt det gode du tilfører kroppen med variert inntak fra alle matvaregruppene; frukt og grønt, grove kornprodukter, kjøtt, fisk og egg, nøtter og frø og meieriprodukter!

Del gjerne!
error

LUKE 19 – JULEKAKE I KOPP

God lørdag <3

I dag har jeg en super enkel og god oppskrift til deg!
Dette er en super liten sak som lages på null komma niks og som i tillegg inneholder en god dose julestemning 🙂

Du trenger;
1 klementin
6 ss havregryn
1 ss hakkede mandler
3 ss proteinpulver (jeg brukte vanilje) eller mager kesam
1/2 ts bakepulver
5 ss lettmelk
1/4 ts kanel
1 egg

Skvis saften ut av klementinen og ha i fruktkjøttet. Miks alt sammen med en gaffel og ha det i en litt stor kopp. Kjør i mikroen i ca 60 sek. Voila! Der har du en liten godbit, perfekt som mellommåltid eller en liten kveldsmat 🙂

Del gjerne!
error

LUKE 18 – GIVE AWAY!

Det er på tide med ny give away!
Denne gangen, som første gang, foregår konkurransen på min instagramkonto. I dag kan du vinne en pakke med ansiktsmasker, en pose med havregryn som kun skal tilsettes vann (perfekt til å ta med på tur!), to deilige barer og en billett til kk-mila i Oslo 4 september!

Det du må gjøre for å vinne:
– Like bildet på instagram
– Følge meg på instagram
– Kommentere en emoji
– Gjerne tagge en venn som hadde likt premien

Vinneren trekkes til mandag!
Lykke til og GOD FREDAG 🙂

Del gjerne!
error

LUKE 17 – LYKTESTOLPE INTERVALLER

Woop!
Nå har det regnet her på sørlandet i snart tre uker i strekk. Lykken var derfor stor da jeg oppdaget noen oppholdsdager på værmeldinga! Da er det bare å kle seg opp, komme meg ut og trene ute i frisk luft. Da er stolpejakt en gøy måte å trene på! Det kan selvsagt utføres uansett vær, bare kle deg godt 😉

Så til tittelten- lyktestolpe intervaller. En perfekt intervallform dersom ikke ønsker å forholde deg til tid eller puls. Her trenger du kun å forholde deg til lyktestolper 😀

Her kommer økta;

Varm opp med 6-8 min rask gange eller lett jogg.
Spurt fra en lyktestolpe til neste,
vent 30 sek der før du spurter til neste.
Gjenta 8 ganger.

Jogg rolig forbi 8 lyktestolper
Sett opp farten til rask jogg og løp to lyktestolper frem,
ro ned tempoet igjen til rolig jogg frem til neste lyktestolpe.
Gjenta 8 ganger.

Avslutt med 10 minutter hvor du veksler mellom lett jogg og rask gange mellom hver lyktestolpe.

Tempoet bestemmer du som vanlig helt selv. Prøv å presse deg så du kjenner hjertet og beina må jobbe 😀

Lykke til og god trening!


Del gjerne!
error

LUKE 16 – CHALLENGE!

Dagens luke inneholder en ny utfordring til deg!

Ta så mange repetisjoner du klarer på 4 x 1 minutt med en beinhevvariant.
Du kan velge å gjøre alle fire minuttene med samme variant eller gjøre en av hver, miks og triks som du føler for. Mellom hvert minutt skal du ha en god pause før du går på igjen.

Her har jeg filmet fire nivåer av beinhev. En super øvelse hvor du trener med hovedfokus på magemuskler og hofteleddsbøyere. Det skal også nevnes at disse gir god trening av blant annet grepsstyrken 😉

Nivå 1: Hengende kneløft

Nivå 2: Beinhev med strake bein

Nivå 3: Knees to elbow / Knær til albue

Nivå 4: Toes to bar / Tær til stang

Lykke til! 😀

Del gjerne!
error

LUKE 14 – STEP UP CHALLENGE

Goood mandag!
I dag venter en utfordring på deg. Den kan utføres hjemme, på jobb eller på senter, alt etter hvor du er! Alt du trenger er enten en benk, kasse, eller en stabil stol, eventuelt en trapp 🙂

For å få litt ekstra motivasjon kan jeg anbefale å invitere med deg en venn, kollega eller familiemedlem og sette på musikk med godt tempo!

Utfordringen går ut på å utføre så mange repetisjoner med step ups som du klarer på 10 minutter. Du kan velge å kjøre på i ett strekk eller ta pauser underveis, alt etter hva formen din tillater. Jeg anbefaler selvsagt å presse seg slik at du får maksimalt ut av de ti minuttene. Men at du vil kunne kjenne på syra, det er helt sikkert!

Her er en videobeskrivelse i sakte tempo;

Tar du utfordringen? 😀
Lykke til!

Del gjerne!
error

LUKE 13 – BEVGELSESSEKVENS

God tredje søndag i advent!
Du er kanskje midt oppi gaveinnpakking, baking, rengjøring og andre julesysler? Eller kanskje siste innspurt på jobb før ferie? Da tror jeg dagens luke kan passe utmerket godt 🙂

Jeg har satt sammen en bevegelsessekvens til deg som fint kan gjøres når som helst og hvor som helst. Alt du trenger er deg selv. Her får du beveget godt på både skuldre, rygg og hofter. Denne sekvensen kan også være fin å gjøre i pausen dersom du har en stillesittende jobb. Litt bevegelse som avbrekk kan gjøre stor forskjell for velværefølelsen!

Sett av 5-6 minutter til å få litt gang på kroppen. Gjerne 1-2 ganger pr.dag dersom du sitter stille over lengre tid.

Du kan fint følge videoen som den er og du kan også gjenta den flere ganger dersom du føler for det.

Med det ønsker jeg deg en superfin søndag videre. Jeg skal avgårde å bake veganske kakemenn med to gode venninner! <3

Del gjerne!
error

LUKE 12 – SUKKERFRIE HAVREFLARN


Jeg ELSKER havreflarn.
Det er den julekaka jeg er absolutt svakest for. Jeg liker dem i alle former. Jeg har dog aldri laget dem selv før (bare kjøpt haugevis av bokser med dem:P) så nå var det på tide å teste! Jeg fant en sukkerfri oppskrift på Meny sine sider så den har jeg brukt som inspirasjon og laget min egen vri med splenda istedet for sukrin. Splenda får du kjøpt på de fleste dagligvarebutikker og smaken syns jeg er mye bedre enn alle sukrintypene.

Disse ble SÅ gode!!

Du trenger;
75 g meierismør
100 g havregryn
1 kopp splenda
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Smelt smøret i en kjele og rør inn havregryn. Pisk sammen egg og splenda til en luftig eggedosis. Vend så inn bakepulver, vaniljesukker og havregrynblandingen. Legg små hauger med en teskje på et bakepapir med litt mellomrom mellom hver haug. Jeg lagde flate hauger for å få dem sprø og gode. Stek på 200 grader i 5-6 minutter og oppbevar dem i en tett boks.
Jeg fikk 12 flarn av denne oppskriften (og kommer definitivt til å lage i flere omganger!!)

Disse ble maaagisk gode! Anbefales på det varmeste <3 Det tar verken mye tid eller ingredienser. Jeg trengte faktisk ikke å handle en gang før jeg satte i gang med å lage disse i går kveld. Det kan jeg sette pris på!

Ønsker deg en nydelig lørdag!

Del gjerne!
error

LUKE 11 – GIVE AWAY!

Det var så gøy å se engasjementet på min forrige give away! Nå er det på tide med en ny 😀

Denne gangen har jeg satt sammen en pakke som passer perfekt i en aktiv hverdag. Den inneholder ullsokker, gnagsårplaster, flottfjerner og en økologisk bambustannbørste. Perfekt for neste skogstur? 😉 I tillegg inneholder pakka en rabattkode som gir gratisbillett til kk-mila sommerløpet 2021!

Det du må gjøre for å vinne denne gangen er følgende;
– Like bildet på facebook
– Like facebooksiden min
– Gjerne tagge en venn som hadde likt gaven

Vinneren trekkes mandag 14 desember og annonseres på facebooksiden min 😀 Lykke til!

Del gjerne!
error

LUKE 9 – TURKISH GET UP

God onsdag!
I dag har jeg en ny treningsutfordring til deg. Turkish get up! Dette er en super øvelse for å trene på skulderstabilitet, noe de aller fleste av oss har veldig godt av. Den kan oppleves noe teknisk krevende i starten, men når du kommer inn i bevegelsen kan du enklere ha mer fokus på å holde skulderen helt stabil.

Dersom du gjør dette hjemme kan du fint bruke en fylt vannflaske som vekt, eller noe annet du har tilgjengelig som egner seg å holde i hånden. Her bruker jeg en kettlebell, men du kan fint bruke en manual også dersom du foretrekker det. En manual kan oppleves noe enklere å håndtere.

Her ser du videobeskrivelse;

Hold armen stabilt rett opp hele tiden og forsøk å holde skulderen stabil i alle trinnene i bevegelsen. Husk også på å gjøre det på begge sider, gjerne annenhver gang.

Lykke til ! 😀

Del gjerne!
error

LUKE 8 – SUKKERFRIE MYKE KAKEMENN (ny oppskrift)

Jeg har delt oppskrift på sukkerfrie kakemenn før, men først nå har jeg funnet en oppskrift som virkelig slår alle de tidligere oppskriftene. Både konsistens og smak overgikk alt jeg tidligere har smakt av sukkerfrie kakemenn! Disse må du faktisk prøve 😀

Du trenger;
100 g meierismør
2,5 dl melk
3/4 kopp splenda
4 ss sukrinmelis (kan erstattes av splenda)
1,5 ts hornsalt
Ca 450 g mel +-

Sett ovnen på 175 grader. Smelt smør og rør inn melk, splenda, sukrinmelis (hvis du bruker det) og hornsalt. Deretter har du i litt og litt mel hel til deigen blir medgjørlig og smidig. Jeg målte opp 450 g mel men brukte ikke alt. La deigen stå en stund i kjøleskapet eller natta over om du kan, min sto i ca 1 time. Kjevle dem ut i ønsket størrelse (jeg hadde ca 0,5 cm tykkelse) Stek kakemennene på 175 grader i 7 minutter. Voila! Der har du de beste sukkerfrie kakemennene jeg noen sinne har laget 😀

Jeg tror nok grunnen til at disse ble så gode var at jeg ikke byttet ut mel og smør som jeg tror (ut ifra egen erfaring) er veldig viktig for å få god konsistens. Tidligere har jeg prøvd å mikse havremel og diverse andre «sunnifisterte» mel uten særlig hell. Denne gangen ble det et meget gledelig resultat som falt i smak både hos min kjære, bonussønnen på 13 år og svigermor 😀

NYT!

Del gjerne!
error

LUKE 7 – JULEGLEDE

Det er mandag! Kanskje ikke favorittdagen din?
Da vet jeg hvordan du kan gjøre den bedre både for deg selv og andre. I dag vil jeg oppfordre deg til å spre litt glede rundt deg. Det gjør godt både for den som sprer og den som mottar. Det kan ikke bli bedre enn det?

Jeg utfordrer deg til å;
❤ Gi tre ektefølte komplimenter
❤ Smile til dem hvis du møter noen fremmede
❤ Kommentere tre hyggelige ting på bildet til tre stykker på instagram
❤ Gi en oppmuntring til noen du er glad i

Det koster hverken en eneste krone eller kalori, likevel kan det ha så mye å si for de du gjør det til. Vi trenger mer lys, varme og godhet. La oss spre rundt oss i haugevis ❤

Ønsker deg en FIN mandag!

Del gjerne!
error

LUKE 6 – CHALLENGE!

God 2 søndag i advent!
Det er 18 dager igjen til julaften! I denne luken tenkte jeg at jeg skulle gi deg et utfordring. I år blir jo juletiden litt annerledes når juleavslutninger, julebord og julefester blir i fåtall og kanskje helt uteblivende. Hva betyr det? Mer tid til overs for de fleste av oss! Den tiden tenkte jeg vi kunne bruke til noe positivt for kropp og sjel.

Hva sier du til 30 min aktivitet hver dag frem til julaften? 😀

Da vil jeg gjerne få presisere at aktivitet ikke trenger å være avansert. Det kan bety en tur i nabolaget, en treningsvideo på stuegulvet, husvask, lek med unger, handling av julegaver… You name it. Alt annet enn å sitte eller stå stille! Er du med?

Jeg vet hvertfall at veggene både på badet og i stua trenger en vask og kjøkkenskapene trenger en shinings. I tillegg har jeg et koselig nabolag hvor jeg enkelt kan ta meg en runde og kikke på alle de fine utelysene folk har hengt opp. Det trenger ikke være vanskelig og jeg tror de fleste av oss har 30 min hver dag av avse 😉

La oss ha sanke noen aktivitetspoeng frem til jul!
Bonuspoeng hvis du får opp pulsen godt to ganger i uken- det har nemlig positiv effekt på hjertet og reduserer risikoen for hjerte og karsykdom 😀

Del gjerne!
error