Kjøttfri matreddermiddag

Yes folkens! Det er på tide å stikke nesa i kjøleskapet og kikke etter datovare. Hva må brukes opp? I mitt tilfelle var det en vegetardeig, makaroni, smøreost og ruccola som sto for tur i dag!

Jeg brukte;
1/2 pakke vegetardeig, datovare
2 ss kremost, rester
1 håndfull ruccola, rester
1 god håndfull pasta (rester fra middag i går)

Vegetardeigen er ferdig stekt, så jeg blandet alt i en skål og varmet i mikroen i to minutter. Voila, så var middagen ferdig! En middag helt uten matsvinn, og hele fire ingredienser ble reddet 😀 Veldig godt var det også! Personlig syns jeg ikke vegetardeigen er super god i seg selv, men sammen med kremost, makaroni og ruccola ble det faktisk veldig godt.

Tips: Om du har pasta/ makaroni til overs etter middag- kjøl den ned og legg i en tett boks i kjøleskapet. Da kan du fint bruke den dagen etter. Enten i middag eller i en salat for eksempel!

Del gjerne!
error

Tren opp viljestyrken

Viljestyrke – noe en og en hver av oss til tider kan føle at er en stor mangelvare. Hvorfor kan vi ikke la den sjokoladen være og hvorfor kan vi ikke bare få ræva opp av sofaen og ut på joggetur?

Vi mennesker liker komfort. Punktum.

Det er likevel et faktum at litt for mye komfort over tid ikke blir så komfortabelt likevel. Latskap og økende kroppsvekt er ikke noe vi nødvendigvis setter veldig stor pris på og nyter godene av.

Så, hvordan kan man trene opp viljestyrken?

Hold løftet til deg selv
Jeg mener at det handler mye om det å holde løftene man gir seg selv. Rett og slett det å være en person du selv kan stole på. Har du lovet deg selv å trene tre økter denne uka? Vær den som gjennomfører det du har lovet. Har du lovet deg selv å ikke spise deg overstadig mett? Vær tro mot deg selv og stopp når du er mett! Det er veldig ofte slik at viljestyrken vokser når vi erfarer at vi faktisk kan levere, og da er det fint å starte der – med løftene til deg selv. Kan du levere èn gang, så kan det være viljestyrken er sterkere neste gang du står ovenfor et valg, fordi du vet du har klart noe før.

Kjenn svakhetene dine
– og legg en plan der etter
. Det krever mye energi å ta bevisste valg hele dagen, og det er ingen hemmelighet at i visse situasjoner er det lettere å gi etter og ikke la god viljestyrke stå for valgene vi tar. Hvis man er sulten i bilen på vei hjem fra jobb for eksempel. Da blir den sjokoladen på bensinstasjon ekstra lett å velge. Hvor er svakhetene dine? I hvilke situasjoner ender du oftest opp med å gi etter for dårlige valg? Kartlegg dette og legg opp til at disse situasjonene ikke oppstår. Er du den sultne i bilen, så kan det være en løsning å ha med seg frukt i veska. Er du den som fort dropper trening etter jobb, pakk treningsbaggen dagen før eller avtal en økt med en venn!

Spør deg selv «hvorfor» når du er i ferd med å ta et dårlig valg
Når du står med hånda på isen i frysen, spør deg selv hvorfor du er i ferd med å gjøre det. Når du er i ferd med å droppe trening, spør deg selv hvorfor. Som regel kan vi ikke gi oss selv særlig gode grunner til at det er lurt å gjøre. For eksempel; Hvorfor er jeg nå i ferd med å droppe trening til fordel for sofaen? Fordi jeg er slapp og ikke orker. Fordi jeg er trøtt og har sovet lite. Fordi jeg heller kan trene i morgen. Ingen av disse er gode nok grunner, og det vil øke viljestyrken din når du blir bevisst på nettopp det.

Gi det ti minutter
Sitter å krangler med viljestyrken over chipsen i skapet som du vet at du egentlig ikke trenger, men bare kjesker på? Gi det ti minutter. Gi viljestyrken litt tid til å fortelle deg at det ikke er nødvendig, at du kan vente til lørdag, at chipsen ikke vil ta deg nærmere målene dine. Ti minutter kan virke lenge, men min erfaring er at de minuttene kan kortes ned for hver gang dette skjer. Fornuften i viljestyrken blir sterkere!

Dette kan jeg skrive mye mer om, men jeg håper dette kan hjelpe dere litt på vei 🙂 Lykke til og god onsdag! 🙂

Del gjerne!
error

Dette skaper kroppspress

Du er sikkert litt lei av alt snakket om kroppspress, for det har vært mye snakk om det det siste året. Men dessverre er det fortsatt aktuelt, og jeg har en vinkling på det som jeg ikke har lest om tidligere. For hvor starter egentlig kroppspress? Er det egentlig bloggerne med implantater, reklameplakater av slanke undertøysmodeller og små størrelser i vanlige klesbutikker? Jeg er ikke så sikker på det…

I det sekunder du uttrykker misnøye med deg selv til noen andre, så har du satt fokus på noe du ikke liker ved deg selv og potensielt påvirket den du prater med til å tenke over det samme med seg selv.

Jeg husker som det skulle vært i går, første gang jeg hørte ei i klassen min på barneskolen si at hun hadde så tykk mage. – Og hun var tynnere enn meg. Hva slags tanker oppstår i hodet når man er vitne til noe slikt? Jeg er sikker på at du har opplevd noe lignende!

Kropper finnes i alle fasonger og størrelser. Noen blir tatt bilder av som vises på nettsider, i butikker og i reklamer. Jeg tror ikke det er det i seg selv som skaper mest kroppspress. At vi er forskjellige er liksom ikke noe nytt, og det at noen ser annerledes ut enn oss selv er noe vi burde takle, for det har alltid vært et faktum. Det jeg mener er den verste påvirkningen, er hva vi hører fra de rundt oss.

Selv har jeg blitt mer og mer bevisst på dette, og jeg vet dessverre at jeg ved flere anledninger tidligere har uttrykket misnøye over kroppen min til folk rundt meg. Dette har jeg bestemt meg for at det er totalt slutt på. Ingen rundt meg skal trenge å komme i en situasjon hvor de hører meg si noe negativt om egen kropp, hvor de igjen automatisk setter spørsmål ved sin egen.

Hvis vi alle sammen tar et grep når det kommer til dette, så tror jeg faktisk vi har tatt kvelertak på mye av kroppspresset!

For hva har mest innvirkning på deg – en slank venninne som klager over magen sin, eller en tilfeldig smilende modell på en reklameplakat?

Jeg sier ikke at man ikke skal ha lov til å uttrykke frustrasjon dersom man ikke trives i egen kropp. Jeg tror likevel vi kan bli mer bevisst på hvordan vi ordlegger oss og hvem vi deler det med. I min jobb snakker jeg daglig med folk som ønsker å redusere fettprosenten og/eller forme kroppen for sin egen del, og jeg syns det er flott at de søker hjelp! Det er noe helt annet med direkte nedsnakk om egen kropp hvor man har fokus på alt man ikke liker, og da spesielt til venner og bekjente.

Du har påvirkningskraft på de du prater med, husk på det!
Sammen tror jeg faktisk at vi kan skape et samfunn med mindre kroppspress, men vi må starte med oss selv.

God søndag <3

Del gjerne!
error

Mine mål for 2020

HOH! Et innlegg jeg har gru-gledet meg litt til å skrive for å være helt ærlig! Det setter litt press på meg å skrive mål svart på hvitt og synlig for alle. Men, jeg tenker også at jeg motiveres av at noe er skrevet ned, så jeg har troa på at dette er fruktbart.

Det er jo blitt et nytt år og et nytt tiår faktisk!
Jeg er ikke noe fan av nyttårsforsetter og heller ikke alt for langsiktige og diffuse mål. Jeg liker best mer kortsiktige mål og har tidligere sverget til månedsmål slik at jeg lettere kan fokusere og vite helt eksakt hva jeg vil oppnå hele tiden innenfor relativt korte tidsrammer. Jeg vil fortsette med å sette meg mål måned for måned, men i år vil jeg også sette meg noen generelle mål for året. De kommer her;

I 2020 vil jeg…

Opprettholde godt nivå av hverdagsaktivitet
Første delmål her er 10 000 skritt på hviledager og 8 000 skritt på dager med styrketrening (med unntak av dager hvor det ikke er fysisk mulig, som for eksempel dager med reising og lignende) i januar.
Dette er jeg allerede god på og har ekstremt sjelden helt inaktive dager. Dette gjør meg veldig godt og bør være helt gjennomførbart gjennom hele året! Gleder meg spesielt mye til mange fine turer i naturen <3

Delta på sommerløpet igjen – sammen med èn eller flere PT-kunder
Det var så utrolig gøy i fjor og jeg vil gjerne gjenta suksessen med å få med meg en eller flere PT-kunder. Å se andre mennesker mestre er det beste jeg vet! I tillegg er det en fin «gulrot»for meg for å opprettholde god løpeform 🙂

Si mer ja til nye utfordringer
Som den kontrollfreaken jeg er så har jeg litt lett for å si nei når jeg blir spurt om foredrag, samarbeid og lignende, rett og slett fordi jeg liker best å ha hundre prosent kontroll på alt hva angår jobben min. MEN, jeg vet at det er veldig utviklende å gå utenfor komfortsonen også, så i år vil jeg rett og slett si mer ja når sjansene byr seg. Allerede 8 februar skal jeg faktisk holde et seminar om kosthold og trening på Instinct i Kvinesdal!

Poste mer fritt på instagram
Jeg er ikke veldig opptatt av å «tilfredsstille publikum» når jeg poster bilder på instagram. I det siste har jeg likevel tatt meg selv i å droppe og legge ut bilder som jeg selv elsker (gjerne av natur og mat), fordi jeg tror ingen andre har interesse av å se dem. Det kjenner jeg at blir litt feil for meg! I 2020 skal jeg legge ut det jeg selv ønsker å dele, så får jeg heller om så, ofre noen likes og følgere!

Bestige to eller flere nye fjell
Åh, som jeg gleder meg! Jeg skal bruke litt tid på å finne ut hvilke jeg skal velge og når det skal skje. Dette ser jeg så frem til at det kribler i magen bare ved tanken!

Unngå matsvinn!
Dette startet jeg med allerede tidlig i 2019, og siste delen av halvåret kastet vi så og si ingenting mat her i heimen. Det er jeg veldig stolt av! Slik skal det fortsette, og det vil jeg også ha mer fokus på er på bloggen. Det finnes mange måter å minimere matsvinn på som jeg vil dele med dere 😀

Shoppe lite og kjøpe mer brukt
En storshopper er jeg absolutt ikke og det er svært sjelden jeg kjøper meg noe nytt utenom sminke, hudpleie og treningsklær en sjelden gang. Her blir altså målet å fortsette med den gode vanen, og når jeg trenger klær og andre ting vil jeg se etter noe brukt fremfor å kjøpe nytt! Det føles utrolig tilfredsstillende og ikke være omringet av ting og klær. Det har virkelig gjort noe positivt med meg, og jeg anbefaler alle å gi bort/ donere bort eller selge alt de ikke trenger.

Løpe KK-mila
Jepp, der var det nedskrevet! Dette har jeg aldri gjort før, så det blir en helt ny opplevelse. Løpet går av stabelen 5 september i Oslo og jeg gleder meg stort! Planen forløbig er å løpe alene og gå for best mulig tid! Mest sannsynlig vil jeg dele med dere hvordan jeg skal trene mot løpet, så det blir en spennende tid som jeg håper kan inspirere dere også 🙂

Dette blir et spennende år!
– og jeg skal selvsagt ta dere med 🙂

Del gjerne!
error

Restemattips #1 – fra middag til pålegg

God onsdag!
Jeg har laget en liten oversikt over hva jeg ønsker å dele her på bloggen denne måneden, og i den planen har jeg blant annet skrevet opp restemattips. Jeg brenner veldig for å minimere matsvinn, og har stor tro på at hvis alle gjør en liten innsats kan vi gjøre en stor forskjell!

Om du ikke er helt med på hva jeg mener med matsvinn, anbefaler jeg deg å sjekke ut programmet «Matsjokket» på Nrk. Der får du en fin og opplysende innføring i hvor mye mat som går til spille her i Norge, og hva vi kan gjøre for å motvirke det. Anbefales!

Etter romjula og nyttårsaften hadde vi en del rester igjen, og siden jeg er en aktiv matredder kunne jeg ikke få meg til å kaste noe av det. Resultatet av denne matreddingen tar derfor form i forskjellige restemattips! 🙂

Nå til årets første;

Har du kjøttrester igjen etter middag? Skjær det opp og bruk det som pålegg! Her har jeg brukt rester av kalvestek på brødskive med majones og brokkolispirer som jeg også reddet fra butikken. Du kan bruke kyllingfilet, svinefilet, biff- hva som helst av det du har tilgjengelig!

Supergodt og smart! 😀 Hva kan DU redde i kjøleskapet i dag? 😉

Del gjerne!
error

Misforståelsen rundt variasjonsprinsippet

Du har helt sikkert hørt om de syv treningsprinsippene. Dette er grunnleggende retningslinjer for optimal treningsplanlegging og treningseffekt. Jeg har ikke klart å finne ut av hvem som har utarbeidet dem, men de er solide og faglig basert. Ett av prinsippene kalles variasjonsprinsippet, og er etter min oppfatning, et av dem som mistolkes mest av dem alle.

Derfor vil jeg skrive litt om det i dag!

Slik beskrives prinsippet om variasjon;
«Variasjon er viktig både for både treningseffekt, motivasjon og velvære. Du kan fort bli lei dersom du gjør det samme om og om igjen. Variert trening er utfordrende og motvirker ensidige belastninger, og er dermed skadeforebyggende. Ensidig treningspåvirkning kan føre til stagnasjon i prestasjonsutviklingen fordi kroppen etter en gitt tid har tilpasset seg denne belastningen. Det er av den grunn smart å av og til bytte ut eller supplere mye brukte styrketreningsøvelser, spenstøvelser med nye treningsøvelser»

Kroppen vår er skapt til å gjøre en haug med forskjellige bevegelser, og i teorien skal vi kunne gjøre dem uten smerter eller (selvpåførte) begrensninger. Å trene med forskjellige bevegelser og å utnytte kroppens bevegelsespotensiale er derfor veldig lurt for å opprettholde god helhetlig funksjon.

Det er dog blitt en stor misforståelse rundt dette hvor mange tror at variasjonsprinsippet går ut på at man bør variere treningen hele tiden for å «sjokke» kroppen slik at den blir tvunget til å utvikle seg. Dette er feil. Kroppen presterer best med kjente bevegelser og utvikler både styrke og muskelvolum bedre når bevegelsen er innøvd (da man også kan øke belastningen på bevegelsen ytterligere og dermed presse seg mer). Men- det betyr ikke at man kun skal gjøre et fåtalls bevegelser dag inn og dag ut. Det er lurt å bruke kroppen allsidig og variert, og ikke låse seg fast i få, faste bevegelsesmønstere. Skal man bli sterk i knebøy så bør man trene knebøy og varianter av den, det er et faktum. Det er samtidig lurt å bruke kroppen til for eksempel gåing i ulendt terreng, trappegåing, å sitte på huk, raske vendinger og fraspark, for å nevne noe. Dette er alle varierte bevegelser som er med på å bedre kroppens totale funksjon.

For å sette det på spissen – om du tar 200 kg i benkpress men ikke kan sitte på huk, har du da hatt generell god trenings- og helseeffekt, eller har du bare blitt veldig sterk i benk?

Variasjonsprinsippet handler ikke om å bytte ut øvelser på gymmet hele tiden og aldri ha kontinuitet i noe. Det vil bare gjøre deg, i beste fall, litt god i mye. Det handler om at vi bør bruke kroppen allsidig for å få en funksjonell kropp som presterer generelt bedre når den fungerer til flere ting.

Tren fokusert på det du ønsker å bli god på, men bruk også kroppen generelt og utnytt ditt fulle bevegelsespotensiale!

God mandag! 😀

Del gjerne!
error

Januarsmoothie!

Jeg regner med jeg ikke er alene om å ha lyst på frisk og lett mat etter jula med mye tung mat. Som dere sikkert vet allerede så er jeg stor fan av smoothies og har det til frokost stort sett hele året rundt. Det er en så genial måte å få i seg både frukt og grønt på! Lite gir meg en så god start på dagen som en digg og næringsrik smoothie 🙂

Her kommer min januarspesial komposisjon!

Du trenger;
2 gulrøtter
1 håndfull grønnkål

1 selleristang
1 ss ingefær
2 små epler

1 scoop vaniljeprotein
1/2 kopp kokosmelk
litt vann om du ønsker tynnere konsistens

Smaken er frisk og lett, og i denne blandingen får du masse fiber, du får kalium, jern, vitamin C, vitamin B, kalsium og magnesium for å nevne noe. Med andre ord så er dette en liten helsebombe!

NYT og ha en nydelig søndag <3

Del gjerne!
error

Podcasts om trening, kosthold og helse

God fredag folkens!
Er dere tilbake til hverdagen igjen etter juleferie? Uansett kan dette være et fint tidspunkt å fylle spotify-feeden din med inspirerende podcasts om trening, kosthold og helse!

Jeg elsker å høre på podcasts når jeg kjører bil, gjør rent, går turer eller løpe. Jeg har lyttet til litt forskjellig og funnet meg noen gode favoritter som både er behagelig å høre på (viktig med god lyd, spør du meg!) og som har interessant innhold. Det er ikke slik at alle episodene til alle appellerer hver gang, men da velger jeg bare ut de jeg syns høres interessante ut.

Her er mine anbefalinger (til nå):


Treningspodden
Silje Thorstensen og Pia Seeberg tar opp aktuelle temaer og deler også mye fra sitt eget liv og egne erfaringer. En underholdende og interessant podcast som både får meg til å tenke, le og smile!


Mentaltrener
En litt «dypere» pod hvor Frank Nilsen tar opp mange interessante temaer rundt det mentale aspektet av trening. Fokuset vil jeg si er å optimalisere egen prestasjon og potensiale.

Prestasjonsprat
Utholdenhetsekspert Melina Magulas har denne podcasten sammen med mannen sin, og her snakker de om mye forskjellig innen prestasjon. De har ikke holdt på så lenge, men det de har lagt ut til nå har falt i god jord hos meg! De snakker om faglige ting på en måte som alle kan forstå, noe jeg syns er veldig kult.

Sterkere
Her prater Martin Norum og Benjamin Christensen, to store navn i treningsbransjen prater om forskjellige aktuelle temaer (ikke bare om hvordan man blir sterkere 😛 ) og avkrefter myter. En god podcast med smarte karer, absolutt verdt å lytte til! De tar opp temaer som jeg ikke har sett så mange andre snakke om, og de har i tillegg fokus på å komme med evidensbaserte påstander, noe jeg digger.

Iron culture podcast
Eric Helms og Omar Isuf hoster denne litt mer nerdete podcast vil jeg si, på en positiv måte. Temaene som tas opp tar for seg om kroppsbygging på detaljnivå, noe som ikke nødvendigvis er like interessant for alle. Likevel en veldig interessant pod dersom man er interessert i det avanserte rundt kroppsbygging! Erik Helms har jeg møtt personlig på Afpt convention, og han er en jordnær fyr med en formidabel evne til å formidle avanserte ting på en enkel måte!

Har du en podcast å anbefale meg? Del gjerne! 😀


Del gjerne!
error

Tips til føring av treningslogg

For å kunne følge med på egen fremgang og for å lettere kunne gå for økning på trening, er treningslogg et genialt verktøy. Som jeg har skrevet om haugevis av ganger før så kan man ikke forvente fremgang i styrke og/eller muskelvekst dersom man trener med den samme belastningen uke inn og uke ut. Det å huske alle de forskjellige vektene, repetisjonene og settene fra hver eneste økt i hodet er heller ikke særlig enkelt for de aller fleste.

Det finnes masse forskjellige treningsdagbøker med ferdig oppsett hvor du enkelt bare kan fylle inn. Personlig syns jeg det er helt unødvendig, og bruker selv bare en enkel notatbok. I dette innlegget skal jeg gi dere en enkel innføring i hvordan jeg logger min trening og dermed holder hundre prosent kontroll på fremgangen min!

Som sagt så bruker jeg en hvilken som helst liten notatbok med linjer som jeg har i treningsbagen. Her ser du eksempler;

Det jeg har med i loggen av en økt er;
✰ Dato
✰ Sted (da jeg trener på forskjellige gym)
✰ Øvelser, vekt og repetisjoner
✰ Notat dersom økta føles unormalt tung eller lett

På bildet ser du at jeg har skrevet for eksempel Good mornings (øvelsen), 40 (kg) og 8 (reps). Her har jeg altså tatt med både oppvarmingssett og hoved-arbeidssett. Å ta med begge deler er nyttig for å kunne gå tilbake å se om du for eksempel trenger mer eller mindre oppvarming for å prestere optimalt.

Om du trener på forskjellige sentere og bruker apparater, er det viktig å merke seg at vektbelastningen ikke alltid er direkte overførbar fra det ene apparatet til det andre. Da gjelder det å bruke skjønn dersom du skal prøve å løfte tyngre enn sist, men befinner deg på et annet senter. Finn da en vekt som er nokså lik, eller en som føles tyngre, alt etter hva som er målet.

Selv bruker jeg minimalt med apparater, og det gjør også loggingen en smule enklere. Frivekter (vektskiver, stenger og manualer) har nokså lik vekt over alt, med unntak av små variabler.

Eksempel på hvordan jeg bruker loggen min.
Dersom jeg ønsker å gå for en økning og ser i loggen min at jeg hadde 4 x 8 reps med 35 kg i skulderpress med stang forrige uke, vil jeg gå for å øke til 9 repetisjoner i første (og eventuelt andre) sett med samme vekt denne uken. En annen måte å øke på er å legge til litt vekt, for eksempel 1,25 kg på hver side av stangen, og prøve å nå samme repsantall som sist, som da blir 8.

Hvis jeg har notert at jeg følte meg veldig tappet for energi i forrige økt og ikke føler meg slik i dag, så vil jeg prøve å løfte tyngre enn jeg gjorde på den «slappe» økta.

Dette med å tilpasse belastningen og autoregulere utifra dagsform er en kunst, og det krever tid og øvelse for å bli kjent med sin egen kropp. Jo lengre du har trent og jo flinkere du blir til å kjenne etter på hvordan kroppen reagerer, jo flinkere vil også bli på å tilpasse vektbelastningen på trening.

I starten av loggingen din vil jeg anbefale deg å være nøye med å notere hvordan du føler deg, for akkurat det kan være svært viktig i denne prosessen. Om du er jente er det også nyttig å notere ned hvor du er i menssyklusen, for dette kan også påvirke yteevnen din. (Uken før menstruasjon er det vanlig å føle seg svakere, og når menstruasjonen kommer føler man seg gjerne mye sterkere igjen).

Start med loggingen I DAG ! Så vil du oppdage hvor motiverende det er å ha oversikt over egen progresjon. Å se hva du har prestert svart på hvitt og presse deg selv utifra det kan absolutt hjelpe deg å nå målene dine raskere!

God logging og lykke til! 😀

Del gjerne!
error

Bærekraftig trening for 2020

Det er nettopp blitt et nytt år og over alt i Norges hjem legges store planer for treningsåret 2020. Kanskje har vi spist litt mer i jula enn planlagt og kanskje vi har en drøm om at dette året skal bli det beste til nå, når det kommer til progresjon og treningsresultater.

Hvis det skal bli tilfellet og hvis vi skal lykkes, så må vi ta et par viktige ting med i beregningen!

Først og fremst – hva mener jeg med bærekraftig trening?

Bærekraftig trening er trening som GIR energi og ikke TAR energi. Det er trening i riktig mengde, som er spesifikk i forhold til hva du ønsker å oppnå. Det er tilpasset deg og dine forutsetninger, og det er satt i system slik at det passer inn i hverdagen din. Bærekraftig trening er rett og slett trening du kan holde ut med og trives med over tid, og som gjør deg og kroppen din utelukkende godt!

Når du skal planlegge treningen din så anbefaler jeg å ta en titt på disse punktene:

  • Hvor mye trening har jeg tid til pr.uke (uten at det blir stress)
  • Hva ønsker jeg å oppnå (vær spesifikk!) i løpet av året
  • Har jeg kunnskap nok for å tilpasse treningen, hvis ikke, hvem vil jeg kontakte for hjelp
  • Hva ønsker jeg å oppnå i løpet av januar (sett deg delmål for hver måned. Disse kan enkelt justeres underveis om du ser behov for det)
  • Hva er mine svakheter (disse bør du fokusere på for å få best mulig fremgang)
  • Søvn og kosthold – sett deg gjerne også mål i forhold til dette. Nok hvile og nok mat er avgjørende for gode resultater

For å kunne følge med på fremgang er det viktig å ha måleverktøy underveis. Pulsklokke, målebånd og treningslogg er gode eksempler. Dette tilpasser du utifra hva målet ditt er. Treningslogg skal jeg komme mer detaljert tilbake til slik at du får en god innføring i hvordan du kan skrive en oversiktlig logg.

Jeg får heller ikke presisert nok hvor viktig delmål er, og hvor viktig det er å vite HVORFOR du vil oppnå det du vil oppnå. Delmål er viktig for å holde fokus og for å kunne dele opp året og gjøre målene både mer målbare og mer tilrettelagt din egen utvikling underveis. Å vite hvorfor du vil oppnå målene dine er også uhyre viktig for å klare og holde fokus når veien mot mål føles tung og lang!

Med det sier jeg LYKKE TIL MED PLANLEGGINGEN og god 1 nyttårsdag! 😀

Del gjerne!
error

13 spørsmål – oppsummering av 2019

Året er straks ved veis ende, og jeg syns alltid det er fint å se litt tilbake på hva året har bydd på. I år som i fjor slår jeg til med en liten oppsummering:)

1. Hva har du oppnådd dette året,  som du er stolt av?
Jeg har fått til en helt ny balanse når det kommer til trening hvor både kropp og hode spiller på lag. Mulig dette skyldes at jeg har blitt eldre og fått et mer avslappet forhold til egen prestasjon, men uansett føles det utrolig bra. Jeg og kroppen har aldri vært bedre venner.

2. Hva har du gjort dette året som du mest sannsynlig vil huske hele livet?
Jeg har hatt utrolig mange fine stunder dette året. Både med mennesker jeg er glad i og helt alene. Det har vært et år med mye selvutvikling og fine øyeblikk! Noe som utmerker seg som jeg vet jeg vil huske resten av livet er først og fremst bryllupet til min yngste storebror Joakim og kona Jeannette. Det var en uforglemmelig vakker dag. Også når han vant NM i mens physique – det var et stort øyeblikk som vi alle har håpet på at skulle skje! Så må være teltturene og konserten med InaWroldsen på Kragerø resort, tur til Kjerringøy utenfor Bodø og venninnetur til Elverum i høst <3

3. Hva har vært mest utfordrende?
Jeg har hatt mange nye kunder med andre utfordringer enn jeg har erfaring med fra tidligere. Det har virkelig bydd på utfordringer, samtidig som det har vært utrolig lærerikt, gøy og spennende!

4. På hvilke område har du forbedret deg mest?
Nok en ting som jeg tror også kommer med alderen- at man blir flinkere på å tolerere mangfoldet man står ovenfor ved å være rundt mange forskjellige mennesker. Jeg har rett og slett utvidet horisonten min og føler meg mer rustet for å takle- og forstå meg på flere personligheter.

5. Hva er det viktigste du har lært?
Det har gått opp for meg i større grad at min jobb i møte med andre mennesker ikke handler om å alltid være enig med dem, men å akseptere og prøve å forstå på tross av egne følelser og meninger.

6. Av alle bøkene du har lest, hvilke er din favoritt?
Her er det ingen tvil. Diktboken «Lyden av sol» av Oddveig Klyve har gitt meg mye glede, og er en bok jeg stadig tar en titt i selv om jeg har lest gjennom den flere ganger.

7. Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?
Kjæresten min, Kent Øystein, har vært en bauta i både tøffe og gode stunder, og en god samtalepartner og støttespiller. Han ser meg på en helt spesiell måte. Jeg må også nevne familien min og venninnene mine som virkelig kan lyse opp en hvilken som helst dag. Jeg er så utrolig heldig.

8. Hvilke fire adjektiver beskriver 2019 best?
Akkurat slik jeg liker det!) Læreriktnytenkende, inspirerende og innholdsrikt!

9. Hvis du kunne reist tilbake i tid og gitt deg selv et råd i forkant av 2019, hva ville det vært?
Av og til må man legge egne tanker og følelser til side og lytte til andre med et åpent sinn. Det kan virkelig åpne nye dører.

10. Tre favorittlåter i 2019?
Her kunne jeg valgt en haug. Topp tre må være:
1. It’s all about the melody – Aly & fila
2. Gressholmen – Kristian Kristensen
2. Obsessed – Ina Wroldsen
Som vanlig – godt og blandet 😛

11. Hva er dine tre viktigste mål for 2020?
1. Fortsette å prioritere tid med familie og venner
2. Utvikle meg enda mer som personlig trener
3. Bruke mye tid i naturen

12. Hvilke nye ting har du opplevd?
Dette spørsmålet elsker jeg! Jeg har gjort mye nytt, og slik skal det fortsette i 2020! 😀 For å nevne noe så har jeg blant annet
– Deltatt på sommerløpet og Rosa sløyfeløpet for første gang
– Rensket krabber
– Vist frem ryggøvelser på åpningen av et kiropraktorsenter
– Sett broren min vinne NM i mens physique
– Vunnet andreplassen i kåringen av Byens beste personlig trener
– Vært på konsert med Kristiansand symfoniorkester (anbefales!)
– Fått nytt liv i en (tilsynelatende) død palme
– Besteget nye fjell
– Arrangert supriseparty for mamma
– Pakket ned et 4 mannstelt sammen med min kjære på under 10 min! 😀
– Dyrket min egen agurk og rødbeter
– Montert en dobbel grill
– Tilberedt en (vellykket) kalvestek helt uten hjelp
– Strøket sengetøy (haha)!

13. Hvordan håper du situasjonen din er 31 desember 2020?
Jeg håper jeg kjenner på at jeg har vært god mot meg selv, og dermed vært den beste versjonen av meg selv for andre. Jeg håper også at jeg kan nevne i fleng, mange små og store magiske ting og hendelser som har gjort året minneverdig.

Det samme håper jeg for deg som leser dette!

Alle år har oppturer og nedturer, men jeg er av den oppfatning at man alltid kan finne noe positivt med alle dager og perioder. Det kan vi også hjelpe hverandre med, ved å være gode medmennesker og skape lys i andres hverdag <3

GODT NYTTÅR!

Del gjerne!
error

Julefeiring med «helårskroppen-mentalitet»

Hei dere!
Jeg håper dere har hatt en magisk julefeiring <3 Det har hvertfall jeg. Dagene (ukene, egentlig) før, var preget av masse gjøremål, jobb og forberedelser, men jeg fikk roet ned litt i forkant og koste meg skikkelig når den store dagen kom. Nytt fra i fjor var at jeg laget masse godt julegodt og bedre middager, noe som var utrolig lærerikt og gøy! I tillegg var jeg å kjøpte siste julegave på lille julaften, noe som nok aldri kommer til å skje igjen. Haha, jeg er litt for kontrollfreak til å føle at det ikke blir for mye stress 😛 Neste år skal jeg være ferdig med gaver minst to uker før jul!

Uansett- nå har roen senket seg og jeg har tatt ferie fra pt-timer helt frem til mandag 6 januar. Det må jeg innrømme at er skikkelig digg. Det er lenge siden jeg har hatt så lang ferie.

Så… over til tittelen!

Du kjenner sikkert til hvordan lysten på søtt øker når du ikke får lov til å spise det? Eller hvordan sofaen roper på deg når du sier til deg selv at du MÅ trene? Vi mennesker er nok ofte litt sånn protestanter av natur, og tar bedre valg når vi har fritt spillerom.

Noe av det beste med denne julen, har vært følelsen av å være totalt avslappet i forhold til mat og trening. Dere vet jo allerede at jeg har vært gjennom en drastisk endring når det kommer til trening, og jeg trener faktisk mindre styrke enn jeg har gjort på mange år. Tidligere har jeg satt meg mål om å trene så og så mye i jula, og har også hatt i bakhodet at jeg ikke skal overdrive med søtsaker. Dette har jeg tenkt fordi jeg vet at for mye av noe aldri gir meg noen god følelse. I år skjedde det så mye opp mot jul at jeg omtrent glemte å sette meg slike»mål», og ting gikk litt slag i slag. Det resulterte i at det ikke ble noe treningsøkt på julaften, men dagen før og dagen etter, og jeg fikk gått meg en god tur. I tillegg har jeg ikke overspist noe annet enn kalkun (haha) og søtsaker har blitt inntatt i svært små mengder. Mye mindre enn tidligere år når jeg har tenkt mer over det. Og jeg har kost meg SÅ!

Det gikk opp for meg her i stad hvor lite lyst jeg har på søtsaker og hvor liten trang jeg har til å spise mer når jeg er mett, selv om det er jul. Det føles så utrolig deilig! For min del tror jeg det ligger mye i det at jeg ikke legger noe press på meg selv. Jeg fungerer tydeligvis slik at jeg automatisk tar bedre valg når jeg ikke har satt begrensninger på meg selv på forhånd. – Og jeg tror faktisk det er nokså normalt å være sånn!

Jeg har sagt til flere av online kundene mine nå i jula at jeg oppfordrer dem til å nyte, slappe av og kose seg – med fornuften i bakhodet. Jeg tror man kommer så utrolig mye lengre med det, enn med masse restriksjoner. Julemat er ofte mer fett og mer salt enn maten vi spiser til vanlig, så det å legge på seg litt vann er helt etter naturens gang. Det trenger likevel ikke å være flere kilo vektoppgang og masse dårlig samvittighet.

Jeg har funnet en fin balanse som jeg ønsker å videreformidle til kunder og mennesker jeg omgåes. Alt for mange stresser med dette i juletider, og det syns jeg er så synd. Du kan jo tenke litt på det nå i romjula og når nyttårsaften nærmer seg. Slapp av og nyt – tren om du vil og ikke tenk på alt du ikke bør og alt du MÅ! Da går det mest sannsynlig mye lettere å holde seg til et måtehold.

God romjul <3

Del gjerne!
error

LUKE 24 – Give away! Vinn oppfølging eller pt-timer

Vi er kommet til årets siste julekalenderluke her på bloggen, og denne har jeg virkelig gledet meg til!

Jeg vet at mange av dere som følger med her og på mine andre sosiale medier ønsker seg oppfølging eller pt-timer, men av en eller flere grunner ikke har mulighet til å ta dere råd til det. Derfor vil jeg benytte denne siste luken til å kunne gi en av dere en mulighet til å vinne nettopp det! Premien er enten 5 PT-timer eller 8 ukers oppfølging på nett! Vinneren bestemmer hva hun/han ønsker 🙂

Det du må gjøre for å vinne, er å fortelle meg hvilke av lukene i årets kalender du har likt best, og hvorfor du ønsker å vinne. Send meg svaret her i kommentarfeltet, på facebooksiden min, på snapchat (pt_julie) eller på instagram (pt_julie). Alle svar blir regnet med!

Vinneren trekkes 1 januar! Lykke til 😀

Del gjerne!
error

LUKE 23 – julefrokostvafler

God lille julaften folkens!
Er du ferdig med alt du skal gjøre før den store dagen?
Selv har jeg bare noen småting igjen før alt er i boks, og det må ordnes i dag! 😛 Merkelig hvordan det alltid blir litt stress i siste liten, selv om man har så god tid i forkant 😛

Uansett! Jeg vil dele en kjempe god oppskrift på helt egen-komponerte frokost vafler i dag. Disse er skikkelig saftig og har en deilig smak av jul samtidig som de ikke er for søte 🙂 Perfekt til julefrokost/ julebrunsj!

Du trenger;
☃️ 1 kopp havregryn
☃️ 4 ss hvetemel
☃️ 2 klementiner
☃️ 2 egg
☃️ 2 ss fløte
☃️ 2 dl skummet melk
☃️ 1 klype kanel og kardemomme
☃️ 4 ss vaniljekesam

La røren svelle litt før du steker dem som vanlig i vaffeljern. De kan fint spises som de er eller toppes med for eksempel rørte jordbær.

NYT denne fine dagen!
– og følg med i morgen på luke 24, da er det tid for en ny giveaway! 😀

Del gjerne!
error

LUKE 22- juleintervaller (med spilleliste)

GOOOD 22 desember dere! <3

I dag har jeg en kjempe gøy luke til dere!
🎅 JULEINTERVALLER!🎅
Hva er vel bedre enn å få opp pulsen og få svetta ut litt før late dager med matmaraton og sofakos? 😀

Jeg har laget en helt egen spotifyliste til denne intervalløkta som heter «Julies juleintervaller», og den finner du HER. Den er satt sammen med både litt humor og glede, så jeg håper den kan bidra til at du får en riktig så feststemt og gøy treningsøkt!

🎅 🎅 🎅

Intervallene utføres på mølle og er enkle å gjennomføre. Du tilpasser tempoet etter ditt eget nivå. Du følger sangene gjennom hele økta, så det er enkelt å geit å henge på 😀

🎅 🎅 🎅

Slik er gangen:

All I want for christmas – 4 min rask gange
Rudolph the red nosed raindeer – 1,47 min med lett jogg
Jingle bell rock – 2,32 min med rask gange og 5% stigning
Christmas (baby please come home)– 2,33 min med moderat jogg
Santa claus is coming to town – 3,24 min med rask gange og 10% stigning
Winter wonderland – 2,20 min med moderat jogg
Musevisa – 3,55 min med rask gange
Så går vi rundt om en enebærbusk – 4,07 min med rask gange, 5% stigning
Jeg gikk meg over sjø og land – 2,29 min med moderat jogg
Julenissen kommer i kveld – 3,25 min med rask gange 10% stigning
Nissedans – 1,10 min med rask jogg
Strømpestrikkestrofe – 1,19 min med rolig gange
Hei hå nå er det jul igjen – 1,39 min med rolig gange

Dette gir deg en 32,5 minutter lang økt på mølla med skikkelig julestemning! 😀 LYKKE TIL! 😀

Del gjerne!
error

LUKE 21 – raw food snøballer

Mmmmm:)

Disse kulene er laget av kun naturlige ingredienser og smaker SÅ godt! Jeg har servert dem både til kresne, ikke kresne, voksne og barn, og samtlige liker dem kjempe godt 😀 Med andre ord- dette er super snacks som du kan ha i kjøleskapet når det kommer gjester, eller som en liten søtsak til kaffen;)

Du trenger;
☃️ 220 g dadler (ta bort steinen)
☃️ 2 ss økologisk peanøttsmør
☃️ 1 håndfull peanøtter
☃️ 1 klype kanel
☃️ Pynt: kokosmasse

Mos alt utenom kokosen med stavmikser. Kutt gjerne opp dadlene i mindre biter før du starter, så er det lettere for stavmikseren å mose alt til en jevn masse. Deretter ruller du kuler i ønsket størrelse og ruller dem i kokos. Liker du ikke kokos så kan dette fint sløyfes.

De kan enten spises med en gang eller oppbevares i kjøleskap 🙂

PS: Dadler er rike på kostfiber som motvirker forstoppelse. Perfekt nå i jula! 😉

Vel bekomme! 😀

Del gjerne!
error

LUKE 20 – wall walk challenge!

God fredag!

Dagens luke er inspirert av en kunde av meg som kom med denne geniale idèen til utfordringer i kalenderen! 😀

Jeg utfordrer deg til å teste wall walk, en øvelse som krever både styrke, stabilitet og (for noen av oss) en god dose mot! Er det bare meg som hater å være opp-ned? Haha 😀 Dette var en real utfordring for meg hvertfall!

Her ser du video;

Gå så nærme veggen du klarer, start med det du tør og jobb deg nærmere og nærmere:) Målet er å stå helt rett i kroppen, og om du kan – uten å lene deg til veggen. Det må jeg innrømme at jeg ikke helt tørr enda. Men – øvelse gjør mester!

Lykke til 😀

Del gjerne!
error

LUKE 19 – mini tabata

Det nærmer seg den store dagen med stormskritt! Jeg regner med mange av dere allerede har vært gjennom en del julebord, juleavslutninger og andre matgilder? 😀

Å snike inn en mini tabata-økt hjemme på stuegulvet innimellom all julestrida er absolutt å anbefale! Det kan være et deilig avbrekk. Jeg har satt sammen 8 forskjellige øvelser med fokus på mage, kjerne og setemuskulatur. Slik gjør du:

Du skal jobbe i 20 sekunder med øvelse 1A og deretter gå direkte over på 20 sekunder med øvelse 1B, og gjenta dette fire ganger. Deretter tar du en pause på ca 30 sek, før du starter på øvelsespar nummer to. 2A og 2B. Slik holder du på helt til du har fullført fire sett med alle åtte øvelsene.

Her er øvelsene:
1A) Frog glutebridge
1B) Båten
2A) Planke med sidesteg
2B) Kamskjell med hoftehev (10 sek pr.side)
3A) Beinhev
3B) Knebøy
4A) «Sykling», mage
4B) Glutebridge

For å «holde orden i sysakene» anbefaler jeg å laste ned en tabata-app (for eksempel «Tabata timer» eller «Tabata workout timer») som hele tiden gir signal om tiden, slik at du slipper å følge med på klokka. I appen stiller du inn hvor mange øvelser du skal ha og hvor mange runder med hvert par. Du skal altså ha 8 øvelser totalt og 4 runder på 20 sekunder med hvert par.

Her ser du video av øvelsene:

Lykke til ! 😀

Del gjerne!
error

LUKE 18 – melkespann challenge!

God onsdag!
Begynner du å bli klar for juleferie? Det nærmer seg med stormskritt for de fleste av oss, noe som er utrolig deilig 😀

I mens du venter kan du prøve deg på dagens luke, nemlig en melkespann utfordring!

Om du er hjemme kan du bruke to halvlitersflasker fylt med vann. Er du på et treningssenter kan du bruke to 1,5 kg eller 2 kgs manualer for eksempel. Hold armene rett ut fra kroppen og hold så lenge du klarer. Håndflaten skal peke ned mot gulvet og armene skal være helt rette.

Dette sitter mye i hodet, så regn med å bli sliten i hodet først før kroppen svikter!

Del gjerne resultatet ditt med meg her i kommentarfeltet eller på snapchat: pt_julie . Gøy å se hvor gode dere er! 😀

Del gjerne!
error

LUKE 17 – Hjemmelaget fruktnøtt

God tirsdag dere!
Er det ikke en passende dag for litt hjemmelaget fruktnøtt sjokolade? 😉

Visste du at…
…Mørk sjokolade er rik på flavonoid. Dette er antioksidanter som har evnen til å beskytte huden din mot UV stråler.
…Sjokoladens antioksidanter har en positiv effekt på betennelser (når det spises i moderate mengder)
…Dlavonoidene i mørk sjokoade øker blodtilførselen til hjernen og kan derfor påvirke konsentrasjonen og hukommelse
….Sjokolade øker velværehormonet serotonin i hjernen, noe som kan være effektivt når man har PMS for eksempel 😉

Jeg har komponert min egen fruktnøtt sjokolade som passer perfekt som en liten snack etter middag eller til kaffen.

Du trenger;
Mørk sjokolade, helst 70% eller mer
Mandler og salte peanøtter
Gojibær

Hakk opp nøttene til ønsket størrelse. Gjør klar en boks eller form med bakepapir i bunnen. Strø noen nøtter og gojibær i bunnen av formen før du heller den smeltede sjokoladen over. Deretter drysser du over resten av de hakkede nøttene og gojibærene og setter formen kaldt til den stivner. Når den er stivnet kan du kutte dem opp i passe store biter 🙂

Enjoy! <3

Del gjerne!
error

LUKE 16 – Fire alternative øvelser

God mandag!
I dagens luke vil jeg utfordre deg til å teste fem litt alternative øvelsene i en sirkeløkt. Vi har veldig godt av å utforske litt andre bevegelsesbaner enn vi er vant med, og bruke kroppen på andre måter! 🙂

Utfør fire eller fem runder. Ha minst mulig pause mellom hver øvelse, og ha ca 1 min pause mellom hver runde. Ha kortere pause om du føler for det.

Øvelsene er som følger;
Enarms thrusters – 10 reps pr.arm
Sideutfall – 10 reps pr.bein
Push ups med en arm opphevet – 10 reps pr.arm
Knebøy + en halv burpee – 10 reps
Strak planke med rotasjon – 10 reps pr.side

Her ser du video av øvelsene:

Lykke til og god trening! 😀

Del gjerne!
error

LUKE 15 – Diggbox giveaway!

Woop!
God tredje søndag i advent! Den store dagen nærmer seg! Da passer det utmerket med en giveaway hvor du kan vinne en boks med bærekraftig og sunnere julegodis!

Diggbox leverer forskjellige bokser med en miks av økologiske snacks mednaturlige ingredienser som er bra for helsen. I denne giveawayen gir de bort en liten jule-edition boks!

Juleboksen inneholder:
ACE julete med festlig smak og duft av jul, bærekraftig te i nedbrytbare poser, mørk mandeldessert fra Kathrine Andersen – håndlaget kvalitetssjokolade fra Danmark, DIG Organic Chocolate Ball – den deiligste energikulen med sjokolade (DIG står for Damn I’m good)

Konkurransen foregår på instagram, og det du må gjøre for å vinne er;
🎅 Følge meg (pt_julie) og Diggbox (diggboxofficial)
🎅 Like bildet på instagram og kommentere hvorfor DU vil vinne 😀

Vinneren kåres 17 desember! Lykke til 😀

Del gjerne!
error

LUKE 14 – julelapper

GOD LØRDAG!
I dagens luke vil jeg dele en super god oppskrift med dere, med skikkelig julesmak! Jeg ble så overrasket over smaken og jeg tror virkelig den vil falle i smak hos dere også 😀

Her er oppskriften på mine egenkomponerte julelapper;

⭐ 2 klementiner
⭐ 1/2 boks mager cottage cheese
⭐ 1 kopp småkokt havregryn
⭐ 6 ss hvetemel eller speltmel
⭐ 1 klype kanel og kardemomme
⭐ 4-5 jordbær
⭐ 1 ts bakepulver
⭐ 3 ss honning
⭐ 2 egg

Bland alt sammen i en bolle med hurtigmikser. Om ikke klementinbåtene blir helt most, gjør det absolutt ingenting. Lag små «klatter» med røre i panna og stek på middels varme. Jeg anbefaler å ha klattene på størrelse med stekespaden du skal snu dem med, slik at de blir enkle å snu 🙂

Vel bekomme og ha en nydelig lørdag!

Del gjerne!
error

LUKE 13 – kortstokktrening!

Luke 13 er åpnet og i dag har jeg satt sammen en kortstokkøkt til deg! Dette er en morsom måte å trene på hvor utfallet kan bli veldig mye forskjellig. Slik foregår det;

Du ha fire øvelser som hver representerer hjerter, ruter, spar og kløver:
♡ Hjerter = burpees
♢ Ruter = RKC-planke
♤ Spar = planke med roing
♣ Kløver = pushpress

Trekker du for eksempel kortet spar syv, skal du ha 7 reps med planke med roing. Trekker du hjerter knekt, skal du ha 11 burpees. Trekker du en ruter vil tallet fortelle deg hvor mange sekunder du skal stå i RKC-planke.
Er du med? 😀

Å bruke hele bunken med kort kan føles som litt mye, så start gjerne med halve for å se hvordan det er. Ta pause når det trengs, men prøv å ha minst mulig hviletid underveis. Etter at du har utført øvelsen i det første kortet, trekker du et nytt helt til bunken er tom. Skriv ned øvelsene på et ark i forkant, så slipper du å knote med å finne ut hvilke øvelse som ble representert av hvilke kort 😉

Her ser du video av øvelsene jeg har valgt ut til deg:

Lykke til ! 😀

Del gjerne!
error

LUKE 12 – eplechips!

Det er tid for et lite snack-tips!
Dette lager (nesten) seg selv og kan nytes hver eneste dag – hverdag som helg 😀

Du trenger;
🍏 4-5 epler
🍏 Kanel og kardemomme (kan sløyfes)

Skjær eplene i tynne skiver (ca 3 mm), fjern kjernehuset og tørk dem med et håndkle. Dryss over kanel og kardemomme. Sett stekeovnen på varmluft på 90 grader og legg epleskivene på et stekebrett. Stek dem i ca 1 time. Deretter snur du dem og steker 1 time på andre siden. Sett ned varmen til 50 grader og tørk eplechipsen til den er helt tørr og sprø (dette kan ta lang tid). Oppbevar chipsen i plastpose eller et tett glass. De holder seg lenge! 😉

Del gjerne!
error