PASS PÅ HVA SOM KOMMER UT AV MUNNEN DIN

Jeg er overbevist om at det vi lar komme ut av munnen vår – det skaper en eller annen form for realitet. Kanskje vi ikke tenker over det, men jo mer vi gjentar en ting, jo mer har vi tendens til å akseptere det og ta det som sannhet.

Du har kanskje merket at du automatisk gir litt mindre innsats etter at du har sagt til deg selv at «dette kommer jeg aldri til å klare»…? Eller at du gir deg selv lov til å slurve når du har sagt til deg selv at du ikke kommer til å få de resultatene du ønsker? At du føler deg enda litt mer dårlig etter at du har sagt til alle at du føler deg syk?

Ord skaper.

large

Jeg har blitt oppdratt med at det å si «jeg får det ikke til», «jeg er dum» eller lignende – det er ren løgn. Jeg har blitt stoppet i å si slike ting, og det har definitivt gjort noe med holdningen min til meg selv og andre, og troa mi på hva jeg og de rundt meg kan få til.

Ja, det er klart man kan bli vemodig, sliten, frustrert og lei. Men å si ting som setter brems på egen og andres utvikling og forbedring er noe jeg mener vi bør unngå i aller høyeste grad. Hva får du ut av å snakke negativt? Blir du inspirert til å gjøre en positiv endring? Blir du trigget til å gjøre noe med situasjonen? Eller gir du opp…?

The-Incredible-Power-Of-Positive-Attitude-Quotes5

Ja, jeg kan bli i tvil i blant om jeg kommer til oppnå det jeg ønsker.
Men jeg passer på å aldri si til meg selv at jeg ikke klarer det, at jeg kommer til å feile, at jeg burde gjøre noe annet eller at jeg ikke er egnet. Alt det der er løgn. Vi kan klare akkurat det vi vil – og det er på tide at vi minner oss selv på det og er vår egen støttespiller! Å gi uttrykk for at man er sliten, utmattet, lei og alt det der er helt ok. En annen ting er å «parkere» med å gi uttrykk for at det ikke finnes noen løsning.

Kanskje det ikke går på første eller hundrende forsøk. Kanskje det krever mye mer innsats enn du trodde. Kanskje det tar ei uke, kanskje det tar tyve år. Uansett hva du står oppi – Ikke fortell nedlatende løgner til deg selv og andre. Husk på at du er kapabel. Du har alle verktøy du trenger for å lykkes med det du drømmer om.

How-to-Change-Your-Life-2

Start med disse endringene: 
Jeg klarer det ikke -> Jeg skal gjøre mitt beste
Det er alt for vanskelig-> Det er utfordrende
Det har tatt så lang tid -> Det tar lengre tid enn ventet, men det får ta den tiden det tar
Jeg har ikke tid -> Jeg skal ta meg tid
Jeg orker ikke -> Jeg vil gjøre så godt jeg kan
Det er så utrolig vanskelig -> Jeg vil prøve så godt jeg kan
Jeg er ikke typen som klarer sånt -> Jeg kan få til det jeg vil med nok trening
Alle andre gjør det bedre enn meg -> Jeg vil gjøre mitt beste
Jeg klarer det ikke alene så jeg dropper det -> Jeg vil søke den hjelpen jeg trenger
Jeg er alt for redd -> Jeg velger å utfordre meg selv
Jeg kommer til å mislykkes -> Jeg skal gi alt jeg har

Del gjerne!
error
2 comments
  1. Bra innlegg, Julie!

    1. takk ! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *