Å OVERVINNE FRYKT — OG GÅ I FORSVAR

IMG_0508

På tirsdag og onsdag denne uken ble det holdt gratis selvforsvarskurs for kvinner på Kampsportsenteret i Kristiansand. Teknikkene vi lærte er hentet fra Braziliansk Jiu Jitsu og går mest på forsvarsteknikker på bakken. Hva skal du gjøre når en voldtektsforbryter eller noen andre uvedkommende kommer for nærme og kanskje legger seg eller setter seg på deg? Hva gjør du når de kommer nærmere enn du er komfortabel med? …Og hva gjør du om de ikke vil høre når du sier nei?

Å kunne forsvare seg ser jeg på som uhyre viktig, spesielt for oss jenter.

IMG_0496

Tidligere har jeg hatt en tendens til å «fryse» når jeg blir ukomfortabel og redd, og ende opp i en tilstand hvor jeg blir lammet og ikke klarer å handle. Intimsonen min var veldig stor og å få fremmede veldig nærme har jeg ikke vært komfortabel med. Det å begynne på Braziliansk Jiu Jitsu var derfor et enormt stort steg ut av komfortsonen min. Ikke bare fysisk, men mest mentalt.

Jeg ser ikke på meg selv som forsvarsløs. Jeg har mye styrke og kraft i kroppen. Men det hjelper ikke å være sterk eller rask når du blir handlingslammet av redsel.

IMG_0493IMG_0515

Da jeg begynte å gå på treningene var det helt ærlig en veldig stor kamp med meg selv hver gang. Ikke fordi jeg kjente på prestasjonsangst i seg selv. Jeg var bare redd for å få skikkelig panikk. Men vet du hva? Jeg opplevde at jeg var trygg. Ingen av de jeg sparret med var hardhendte, voldsomme eller ubehagelige mot meg. Det var vennlighet, tålmodighet, lagånd og gode ord hele tiden. Selv med ti forskjellige mennesker i alle størrelser skrævende over meg i løpet av èn trening så gikk det veldig bra. Jeg følte meg trygg og klarte å slappe av.

Jeg har ikke trent BJJ så lenge, men jeg kjenner veldig på at jeg er sikrere på meg selv og mine egne reflekser. Jeg er også veldig glad for at jeg kan sparre med hvem som helst – menn og gutter i alle størrelser, og også damer, uten å kjenne på at det setter seg frykt i brystet eller at det er ukomfortabelt. Det er ikke lenge siden det var utenkelig for meg.

IMG_0499 IMG_0501

Du kan ikke kontrollere om noen velger å gjøre et voldteksforsøk på deg. Det eneste du kan gjøre er å være forberedt.

Ønsker du å lære selvforsvar? Ønsker du å bli tryggere på deg selv og dine egne reflekser og å trene i et utrolig hyggelig miljø hvor alle er på lag? Da anbefaler jeg Kristiansand kampsportsenter. Du blir tatt i mot med åpne armer og et (eller seksti) store smil 🙂 Og det beste av alt – DET BLIR SÅ GØY! 😀

IMG_0510
Fine Beate var kjempe fornøyd med selforsvarskurset. Hun trener kickboxing til vanlig:)

IMG_0529
Til denne mannens forsvar; jeg tvang han til å sparke, selv om han hadde på feil drakt. Man sparker altså ikke i BJJ-drakt. Egentlig…Men «alt for bloggen» ;P

Del gjerne!
error
2 comments
  1. Takk for et fantastisk innlegg om dine opplevelser hos oss. Jeg håper at ditt innlegg kan bidra med at noen tar steget.

    1. bare hyggelig! Det håper jeg også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *