«HVORFOR GIDDER DU…?»

Når man driver med styrketrening / pumping / kroppsbygging / egoboosting / kall det hva du vil – som jente, så hender det at man får en og annen halvveis negativ kommentar. Disse kommer nesten utelukkende fra mennesker som enten ikke trener selv, som kun trener kondisjon eller som kun trener ute i naturen (ikke meningen å dømme her, det er bare en observasjon). Generelt, mennesker som ser litt ned på konseptet med å løfte tunge ting opp og ned.

Noe som forøvrig er veldig forståelig hvis man ser det «utenfra»…

61914074

«Hva er vitsen med å bruke energi på å  løfte ting opp og ned, du får jo verken strøm, vann eller penger av det?»

Hadde vært moro å kobla meg til en vindmølle mens jeg trente, takk for ideen. Om jeg ikke får verken strøm, vann eller penger for å løfte jernet mitt opp og ned så får jeg en god del andre veldig bra ting;  Mestringsfølelse, glede, overskudd og forbedret kroppskontroll, for å nevne noe. Jeg får jo lyst til å svare «hvem av oss to tror du ser best ut naken», men jeg har forstått at den type humor sjeldent blir godt mottatt (hehe…).

«Tenk når du blir gammel, kommer du ikke til å angre på at du ikke gjorde noe gøy istedet for å henge på det gymmet hver dag?»

Når jeg blir gammel kommer jeg til å se helt awesome ut og være dritfornøyd med at jeg satte av tid til å styrke min egen kropp, brukte tid på noe jeg syns var gøy og at jeg faktisk bygget et bra grunnlag for å leve lenge. Dessuten så har jeg plenty av tid til å ha det moro utenfor trening også, det er jeg veldig god på.

CP1J7afU8AAtb5v

Min favoritt er denne kommentaren som ofte kommer når noe usannsynlig tungt og stort skal bæres eller flyttes på; «Du klarer vel det, du som trener så mye??» – Sa den slappe mannlige (!) IKEA-ansatte  som ikke gadd å hjelpe meg å bære en flatpakket dråg av en kommode gjennom hele butikken, men heller diltet etter meg med kommodeknottene. 

Javisst, jeg klarer å løfte det aller meste jeg har behov for å løfte. Jeg er godt gjennomtrent og årevis på «det innestengte gymmet» har gjort meg istand til å klare meg selv i veldig stor grad. Det er ytterst sjeldent jeg har behov for hjelp til noe som helst som innebærer flytting og løfting (montering er det verre med, vel og merke ;)). Jeg trenger likevel ikke å få høre det dersom jeg til nøds skulle trenge hjelp, når jeg skal løfte en gjenstand som er to ganger så stor og tre ganger så tung som meg selv, takk…

«Kan du ikke bare løpe deg en tur eller ta en tur på heia??»
Jo, det kan jeg. Men styrketrening er med å styrke musklene og fungerer skadeforebyggende. Uten god støttemuskulatur kommer du ikke særlig langt uansett hvor mye du løper rundt og opp og ned i heia.

tumblr_mz6zcwmN4D1tpyjvwo1_500

Jeg koser meg på gymmet med jernet mitt. Jeg koser meg også i fri natur med frisk luft. Uansett hva målet ditt er så anbefaler jeg en kombinasjon for mest optimal helse og et langt liv!

God mandag 😉

Del gjerne!
error
4 comments
  1. Et pokker så bra innlegg 😉
    Du kunne ikke fått sagt det bedre faktisk…..! Folk med sånne fjåsete spørsmål ser nok på deg og tenker: «Skulle sååå ønske jeg så like bra ut som det henne gjør» GARANTERT!
    Keep up the good work, du er ihvertfall mitt forbilde 🙂

    1. takk for det søta! så koselig å høre 😀 😀

  2. Heelt enig 😉

    1. så bra 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *