LA OSS VÆRE ÆRLIGE

Jeg er generelt er veldig avbalansert og rolig person og blir sjeldent sint. Men er det noe som provoserer livskitten ut av meg så er det når folk skylder på andre og omstendighetene sine for ting de i bunn og grunn kan gjøre noe med selv.

Jeg forstår at det tar tid når du har ørten barn som skal på alle mulige aktiviteter, bikkjer som skal luftes, mannfolk som skal mates, støv som skal tørkes og nye vipper som skal settes på. Det er mange av oss som har en hektisk hverdag og det er et faktum at trening og sunn mat må planlegges nøye. Men tenk på dette…

IMG_9417

«Barna og mannen/kona krever for mye tid». Kunne du kommet deg i seng litt før og stått opp litt tidligere så hadde du hatt tid til en treningsøkt. Ikke nødvendigvis på gymmet, men kanskje i din egen stue. Tjue minutter med en eller annen form for trening. ALLE har tjue minutter i løpet av en hel dag.

«Familien min krever at middagen kommer raskt på bordet og smaker godt«. Det er like lettvint å steke karbonadedeig og båtpoteter i ovnen som å steke en grandis. Dessuten, dersom barna dine ikke kan spise vanlig sunn mat så bør du lære dem det om de vil eller ei. Det å være kresen er ikke en kronisk tilstand, det kan og bør gjøres noe med. Selv er jeg oppvokst med at om jeg ikke ville ha det jeg fikk, så kunne jeg ha det så godt. Det er jeg evig takknemlig for i dag.

IMG_9425

«De har skrudd opp prisene så mye på sunn mat at det er uaktuelt». Det kan også bli like dyrt med usunn mat og halvfabrikata som sunn mat når du kjøper ferdigpizza, boksmat, brunost og smågodt. Velg billigmerker som firstprice, x-tra og coop! Og dessuten – om du nedprioriterer andre ting som f.eks. brus og is så kan du spare nok til å ha råd til flere sunne ting.

Og om det likevel skulle bli dyrere med den sunne maten, hva betyr den lille prisforskjellen om utfallet blir slapphet, dårlig humør og overvekt kontra overskudd, energi og en tilfreds kropp?

…»Samboeren min spiser pizza og chips, da klarer ikke jeg å la være». Så da er det samboeren din sin skyld at du er tjukk? Å, nei du. Du bestemmer helt selv hva du putter i brødhullet. At han/hun kan være med å støtte deg er helt klart, men det kan du ikke vente på . Ta en avgjørelse for deg selv og ta ansvar for dine egne valg.

IMG_9435

Også venter jeg på kommentaren; Har du barn, Julie? 
Nei, det har jeg ikke. Men jeg har tre søsken og vi har alle vokst opp med at vi måtte spise det vi fikk, som var vanlig sunn mat, selv om familien i perioder hadde dårlig økonomi. Jeg er også oppvokst med at mamma gikk tur en time omtrent daglig, og det var uansett om huset sto på hodet og kniver og gafler gikk gjennom lufta. Så nei, jeg er ikke mor selv –  men jeg vet at det er mulig å leve sunt og bra, selv med familie og tidsklemme.

Del gjerne!
error
8 comments
 1. Enig man klarer å prioritere tid til det man vil. Og jeg har barn

 2. Word! Takk for at du alltid sier ting rett fram!

 3. Det ER mulig, selv med barn! Nå vil jeg påstå at jeg er både sprek og sunn da, selv med brunost og smågodt i handleposene til helga;-) Men JA, helt enig i alt du skriver her:D

 4. Bra innlegg!
  Men du; tjukk, ikke kjukk. Sikkert en skrivefeil, men tenkte bare informere deg om det 😉 Er så kjedelig når en som blogger ikke ser sånt…

  1. hehe thank you! ;D

 5. Så enig i alt dette! man har tid til det man vil ha tid til! 🙂

 6. Julie, det er så bra å lese bloggen din, og gang på gang kunne tenke at «det er akkurat som om jeg skulle sagt det selv»! Herlig!

 7. 4 barn her, å alikevel klarer jeg å gjennomføre minst 3 økter i uken selvom mannen jobber fra 16-20 vær dag og jeg er alene med barna. Alle har tid til å prioritere seg selv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *