TIL DEG SOM DRIVER MED LEVENDE BEGRAVELSE AV TANKER OG FØLELSER

Torsdag! Ukene FLYR virkelig avsted.
Jeg har sysselsatt meg selv med ekstremt mye forskjellig den siste tiden. I tillegg til mye jobb  på dagtid har jeg hatt mange veldig gode tidlige morgenøkter på gymmet og kveldsøkter på kampsportsenteret med Braziliansk jiu jitsu og kickboxing. Hadde jeg hatt meg selv som kunde hadde jeg lurt på om jeg var skada i hodet. -Og hvem vet, egentlig. Hehe.

IMG_4119

Når ting er litt kaos i hodet så er det lett å ty til avledningsmanøvre. Ting som får meg til å fokusere og leve i nuet, istedet for å tenke. Og tenke. Og føle. Og tenke litt til. Jeg liker så mye bedre å gjøre enn å tenke. Samtidig så vet jeg også at om jeg skal holde på sånn over tid så må jeg til slutt hanskes med tankene også, de tar meg igjen på ett eller annet tidspunkt – om jeg så snur leiligheten på hodet for å sortere alt alfabetisk (noe som høres veldig forfriskende ut! ;))

Om du er som meg – som ikke liker å tenke og føle på ting – her er mitt beste tips;

Skriv ned det du tenker og føler på. Skriv det ned akkurat som du tenker. Om du lurer på ting, skriv spørsmål. Om du kjenner og føler på noe, beskriv det med ord. Selv merker jeg at det blir veldig mye mindre overveldende når jeg har fått det ned på papiret (eller word-dokumentet). Også er det nesten som at jeg forstår meg selv bedre og godtar at jeg tenker, lurer og føler som jeg gjør, når jeg har satt ord på det.

IMG_4122

Jeg kan gå skremmende langt for å unngå tanker og følelser-  og jeg er kapabel til å kjøre meg skikkelig i kjelleren når jeg er i det rette moduset og skal rømme fra det som skjer i topplokket. Da er det viktig å stoppe opp litt og tømme tankene underveis, istedet for å jobbe, trene, sortere og rydde dem bort (som kan føles mye lettere enn å sette ord på det).

Når du kommer hjem fra jobb og trening og leiligheten er sleika, alle skuffer og skap er rydda, vaska og sortert – da vil du måtte hanskes med hodet ditt til slutt likevel.

Jeg får aldri sagt det nok; vi må huske å ta vare på oss selv!

Skriv det ned. Få det ut. Lev videre. Livet er en eneste stor berg- og dalbane, så ikke jobb og strev for å få det til å bli en togbane. Det skal gå opp og ned og det vil det gjøre, uansett hvor mye strever 😉

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *