OPPFØRER DU DEG SOM EN SAKKOSEKK?

Du tenker kanskje at dette er et innlegg om at man ikke skal være slapp eller ha dårlig holdning rent fysisk? Det er ikke helt det jeg skal frem til.

Hva skjer med en sakkosekk når noen kommer borti den? Den former seg der etter og blir deretter liggende i ro igjen.
Hva skjer med en sakkosekk om ingen kommer borti den? Absolutt ingenting!

Desktop34

Sakkosekk- mentalitet, det går ut på at du ikke for gjort noe før noen presser deg, dytter deg, tvinger deg eller gjør det for deg. Det går ut på at du sitter å venter på motivasjon. Venter på lyst. Venter på endringer – uten å gjøre noe aktivt for å få det du venter på.

En som tenker som en sakkosekk vil kanskje trene og spise bra om de blir invitert med på trening og sunn middag, for så å dra hjem å sette seg til i sofaen og bli sittende der til neste gang noen tar initiativ til å gjenta det.

12715572_520690634764825_8744594417467190563_n
Shorts til 70% avslag (adlink)

Om du er en av dem som tenker sånn, spør deg selv disse spørsmålene:
– Føler du deg vel med måten du lever på?
– Hvordan føles det etter en dag på sofaen, kontra følelsen du får av en treningsøkt?
– Hvordan føles det å spise masse drit, fremfor et sunt måltid?
– Ser du for deg å være avhengig av andre for at du skal oppnå det du ønsker med livet ditt?
– Om du fortsetter å være passiv til din egen livsstil og utfallet av det blir at du føler deg enda mer uvel og kanskje blir syk, er det ok for deg?

Grunnen til at jeg spør er for å få deg til å tenke. 
Tenke over det faktum at DU er sjefen i ditt liv. DU tar valgene for deg selv. Resultater kommer ikke dalende. Mestring kommer ikke på døra. Endring dumper ikke ned i postkassa. En sakkosekk får ikke gjort noe uten at andre gjør noe. Ikke vær en sakkosekk!

3 comments
  1. Inspirerende og avslørende spørsmål der ja. Nei, til:» stakkar meg og alle unnskyldninger» og Ja,til :»klart jeg kan»

  2. Denne er jeg SÅÅÅ enig i! Har sluttet å ta ansvar for andre som alltid sier at jeg må dra de ut på tur etc. hvis ikke klarer de det ikke.
    Man velger selv hva man gjør! Til eks var minstemann i bursdagsbesøk som varte 1,5 time. Jeg kunne dratt hjem, lagt meg på sofaen og ventet i 1 time før jeg kjørte for å hente igjen. Men jeg VALGTE SELV å dra og handle middager for resten av uken, trene HIT hjemme i 20 min, ta meg en dusj 10 min, spise litt i noen minutter, for så og hente. Dette var ingen problem når jeg hadde bestemt meg for det:)
    Takk for at du er så ærlig og ikke syr puter under armene;)

    1. AMEN SISTA!!! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *