SKAL DU BRUKE ET KOSTTILSKUDD SÅ BØR DU VITE HVORFOR

img_2486

Ofte er det slik at man har hørt at et kosttiskudd er bra, så da bruker man det.
Men hvorfor det?

Hvis noen anbefaler deg noe, spør alltid hva det egentlig er, hvorfor du trenger det og om de har noe oppdatert forskning som viser at det faktisk har effekt. Dette kan du også spørre deg selv før du kjøper noe.

BCAA og proteinpulver er veldig idiotsikre tilskudd. De gir deg ikke kapoff-større armer, «trykk» i kroppen, kviser eller mannestemme. Det er, for å si det veldig veldig forenklet – pulverisert kyllingfilet som er tilsatt en annen smak. Du får ikke mer effekt av proteinpulver og BCAA enn du gjør av hvilken som helst annen proteinkilde. Dette er viktig å få med seg. Vit hva det du kjøper faktisk er.

img_2487
img_2492-001

Proteinpulver har jeg skrevet om tidligere, så om du har spørsmål rundt det kan du lese dette innlegget. Når det kommer til BCAA så er det ikke et tilskudd jeg anbefaler andre å kjøpe så lenge de får i seg nok protein i kostholdet (noe de aller, aller fleste ikke bør ha noe problem med, med mindre de er vegetarianere/veganere). Det eneste tilfellet jeg anbefaler å bruke det, er ved to anledninger; om du trener på tom mage eller sliter med søtsug.

Det er ikke nødvendig for optimale resultater når du spiser nok mat. Det er ikke nødvendig for å optimalisere treningsprestasjon og det er heller ikke nødvendig for å oppnå noe som helst så lenge matinntaket ditt er bra. Det er en praktisk og løsning som smaker godt, og selv bruker jeg det kun når jeg trener på tom mage eller om jeg blir ekstremt søtsugen eller sulten i situasjoner hvor jeg ikke har annet tilgjengelig.

img_2414-001

BCAA og proteinpulver er noe jeg alltid har i skuffen min. Ikke fordi det gir meg noe mer enn kyllingfilet, fisk, mager kesam eller lignende noen gang kan gi meg, men fordi det er praktisk. En enkel og billig kilde til protein. BCAA er praktisk før trening fordi det går raskt i blodet i forhold til proteinpulver som må brytes ned først. Denne i smaken Green kiwi lime er min favoritt om dagen.

Skal du bruke pengene dine på et kosttilskudd – ikke kjøp det fordi en bro på gymmet sa det var sykt bra og ga deg syyyke blodårer… Kjøp det fordi når skjønner hva det er og hvorfor du har nytte av det i ditt kosthold!

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *