HAR MENN BLITT TIL EGOISTISKE ROBOTER MED GJENNOMTREKK?

Ok, folkens… Ta på dere vernebriller og armringer før dere leser dette…

PS: Jeg mener ikke å ta alle menn under èn kam her og jeg er klar over at folk er forskjellige.

Jeg kommer ned trappa til gymmet med verdens mest overfylte bag og skal fomle frem inngangskortet mitt som ligger i en eller annen lomme. Forbi meg strener en fyr med tights, scanner kortet sitt, dulter borti meg, sier «oi sann, sorry» over skuldra og går inn døra som smekkes foran ansiktet på meg.

a4cej6

Når jeg omsider kommer meg inn og begynner å trene oppdager jeg fort at jeg og denne fyren skal til på samme øvelse som er i kabelstativet. Jeg spør han høflig om jeg kan få lov til å ta et sett mellom når han har pause. (Det bør ikke være noe problem når det kun er å justere vektene i magasinet). Han svarer «Jeg er ferdig om ti minutt, kan du ikke ta over da?» … Joda. TI minutter går jo helt fint det!! Nei, da gjør jeg heller noe annet.

g1394991793990089179

Når jeg, helt fullstendig satt ut, har gjort noe annet og fullført økta mi, begynner jeg å rydde litt ting og tang som ligger på gulvet av vekter og lignende. Jeg legger merke til at han går i fra en stang full av vekter og har begynt på en annen øvelse. I det han går forbi meg spør jeg, igjen, høflig, om han kan rydde den stanga etter seg. «Gjør det når jeg er ferdig. Hvis ikke du gidder da, du er jo i gang likevel?» svarer han.

På dette tidspunktet var jeg i humør til å lesse på enda mer vekter på stanga hans så han fikk mer å rydde på. Istedet valgte jeg å rydde alt sammen. Det angret jeg på i det sekundet han former sin siste setning til meg.  «Du forresten, har du silikon, du?». Det var det. Jeg svarte pent at det hadde han ingenting med, pakket tingene mine og gikk.

images

Jeg kan kunsten å kvele noen i hodet mitt og se fattet ut på utsiden, heldigvis.

Det kan være denne fyren hadde en dårlig dag. Det kan også være at han bare gikk hundre prosent inn for å provosere livskitten ut av meg for å teste grenser. Det er også mulig at jeg er bortskjemt fordi jeg er oppvokst med tre brødre som har blitt oppdratt til å behandle damer ordentlig. Det kan være jeg er prippen fordi jeg setter ekstremt pris på gentlemanoppførsel og generelt setter folkeskikk veldig høyt. Men unnskyld meg… Hvis dette er et eksempel på hvordan denne generasjonens «menn» utvikler seg, da ser jeg mørkt på fremtiden.

maxresdefault-1

Hva skjedde med å åpne døra for damene, rydde etter seg, vise hensyn når andre trenger plass, være høflig og ikke minst, vise såpass respekt at man ikke spør om noe kjempe personlig og forventer et svar fra en fremmed jente? Spør du meg så bør disse tingene være helt fullstendig basale. Det bør ikke være noe spørsmål en gang. Si meg, har enkelte menn blitt til selvsentrerte roboter med fullstendig gjennomtrekk mellom ørene?? Er gentlemen en utdøende rase? Og det viktigste spørsmålet av alle; er vi damer med på denne utviklingen hos enkelte og hvordan kan vi isåfall stoppe det!? 

4 comments
  1. Fysøren for en drittsekk, jeg hadde klikket! Du var flink som klarte å holde maska! han prøvde sikkert på en absurd måte å sjekke deg opp Ha en fin helg!

  2. Wow, at du klarte å holde maska! Makan til frekk type! Opplevde idag faktisk at en kar gikk rett forbi meg i køen fordi jeg leita frem kortet ..lite frekk! Han fikk blikket skal jeg si deg. Gentlemen finnes det få av har jeg følelsen av, men noen er det. Nå er jeg fra nordland da, og er ikke vokst opp med at gutta åpner døra osv for damene (men er generelt like hyggelige uansett kjønn). Fikk et lite sjokk da jeg flytta og begynte på ny skole, og gutta (20år ca) plutselig lot meg få siste stol, åpne døra, damene først osv (kompiser som ikke er ute etter å gjøre inntrykk altså;)). Vi får bare sørge for at hvis vi får guttebarn så må vi lære dem opp litt? hehe:)

    Digger bloggen din! God miks:D
    Ha ei strålende helg 🙂

  3. I dette tilfellet, hadde det nok ikke gjort noe om du hadde satt han litt på plass. Jeg som mann, merker jeg blir aggressiv av denne oppførselen. Tror trøsten vil være, at personer som er så negativt innstilt på trening, og som i tillegg ikke orker å rydde etter seg, eller ha normal folkeskikk, antageligvis vil fordufte fra treningslokalet ganske snart. 😀

  4. Jeg hadde gitt fullstendig F i ham og ikke sagt et ord, stirret stygt på ham, for sånn gjør jeg når mannfolk oppfører seg som smågutter. Jeg har vært borti sånne motbydelige menn, og jeg setter de på plass. En gang gikk jeg altfor langt, men adrenalinet hadde allerede bygd seg opp og jeg slo hardt i ham med skulderen slik han hadde gjort mot meg (sikkert hardere) og sa: «Oi, unnskyld, det var ikke meningen.» Han klikka selvsagt, da lekte jeg offer og folk begynte å følge med, så han ga seg, men han var nok ute etter å ta meg. Dette er snart 3-4 år siden, jeg var 21-22 år, han var over 50, eldre enn faren min. Urettferdighet og motbydelig oppførsel mot meg og andre får det til å svartne, også når folk trøkker seg inn på trikken før jeg får gått ut, da får de kjenne det (bærer alltid en tung sekk og en ekstra bag, og knapt nok noen gidder å slippe meg forbi).

    Den fyren fortjener fingeren og et spark i balla.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *