UTSKEIELSENE DU VIRKELIG KAN NYTE…

Jeg spiser veldig sjelden kake og søtsaker generelt. Men når jeg først gjør det – da sørger jeg for at det er noe jeg virkelig nyter.

I helgen var jeg på jentetur med mamma og på lørdagen ble vi satt ovenfor et bord med forskjellige kaker. Det var kanskje fire forskjellige sjokoladekaker og sjokoladekake er den kaka jeg liker best. Andre kaker er liksom bare helt ok. Jeg smakte litt på disse fire kakene og kun en av dem traff meg midt i hjerterota. En mørk brownies med lys glasur.

king-arthur-brownies

Jeg spiste en stor porsjon og litt til. Den var en blanding av myk og hard, søt og bitter og jeg hadde englekor i bakgrunnen mens den ble drøvtygget og smeltet bort av smaksløkene som inhalerte herligheten og sendte den videre ned i magen hvor den lå og ga meg lykkerus. Jeg satt i bilen hjem i dag og smilte bare ved tanken på den. Så god var den altså. Jeg utbrøt flere ganger til mamma hvor sinnsykt god den var.

Når jeg smaker på en sånn kake, da betyr ikke kalorier noe som helst. Det kaller jeg en utskeielse som virkelig er verdt det!

Noen lurer på om man må avstå fra alle livets goder om man ønsker å holde en god form året rundt. Svaret, det er nei! MEN – det gjelder å velge sine utskeielser med omhu.

marijuana-brownies-recipe

Jeg spiser aldri søtsaker og junk jeg ikke kan virkelig nyte og jeg spiser heller aldri noe «bare for å skeie ut». Når jeg skeier ut så er det et bevisst valg og det er med noe det er verdt å skeie ut for. Og en annen viktig ting – når jeg først har valgt å spise noe så får jeg ikke dårlig samvittighet. Jeg eier valgene mine og velger å tenke at det kanskje ikke var sunt, men det var verdt det!

JA til utskeielser – så lenge du tar et bevisst valg og klarer å nyte det. NEI til utskeielser om du spiser helt ukontrollert bare fordi du kan og deretter får dårlig samvittighet. Det er en stor forskjell der! Den første varianten tror jeg på at bare er bra for oss. Vi har godt av å nyte livets goder og det er sunt for vår mentale helse å kose oss.

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *