MAT PÅ FARTA – HVA VELGER DU?

img_2714Tights // Topp (adlinks)

Sulten melder sin ankomst og du har ingenting tilgjengelig, derfor går du på butikken. Hva velger du?

Den ene hjernehalvdelen vår er impulsiv og tenker på behov her og nå. Den andre tenker mer langsiktig, men den må brukes bevisst. Den første tanken du får er derfor mest sannsynlig noe som får blodsukkeret opp fort- fordi det er det kroppen vil ha der og da – å få bort sultfølelsen ASAP. Sjokolade eller boller er kanskje det første du tenker på? Det er egentlig ikke rart.

img_2715

Impulsspising er grunnen til at mange aldri blir seende ut slik de ønsker. Dårlige valg i farta. Hvorfor oppstår disse situasjonene hvor vi må skaffe noe mat i farta og dermed stå ovenfor et valg som enkelte ganger kan være veldig vanskelig? Fordi vi planlegger for dårlig og fordi vi ikke er bevisste!

En slank figur og god helse krever at man velger smart. Ikke bare når man er mett i magen – men også når vi sitter i bilen på vei hjem og kjenner at magen kunne trengt påfyll. Om så bensinstasjonen er din eneste kilde til påfyll der og da så kan du faktisk ta smarte valg der også. De fleste bensinstasjoner selger både frukt, nutrilettbarer og yoghurt. Tre ting som er vesentlig bedre valg enn en feit burger, en pose boller eller snickers og brus.

img_2719

Ekstra feil kan det bli om du kjøper ei pose boller som du spiser i bilen, og når du kommer hjem så tenker du «jeg har jo ikke spist, så da tar jeg litt middag». Selv om bollene ikke føles som ordentlig mat så kan jeg love deg at de plusser på en god del ekstra kalorier til dagsinntaket ditt, mye mer enn en yoghurt, frukt eller nutrilett ville gjort!

Om du blir akutt sulten – prøv å bruke hodet likevel! 😉

1478603785

Del gjerne!
error
4 comments
 1. Handler nok mest om mangel på kunnskap og om vaner, at en rett og slett ikke vet om noe lurere og at mange overhode ikke kommer på å bruke nøtta til å tenke litt nytt. Men om en først får etablert nye vaner er det så fort gjort å komme inn i en bedre rutine. 🙂 for meg er frukt, nøtter, meieriprodukter og påleggsskinke blitt gode nødløsninger. Evt lomper eller knekkebrød med ymse pålegg. Nutrilettbarer gir meg derimot fint lite. Blir bare sugen på mer og det metter ikke særlig hos meg. Prioriterer «ordentlig» mat så langt det lar seg gjøre og det gjør det jo nesten alltid.

  Ooh og Egg!!! Fantastisk lettvindt å bare koke opp og ha tilgjengelig

  1. så sant Marte!
   Takk for innspill 🙂

 2. Men bensinstasjonen er litt vrien synes jeg. Hvis man er skikkelig sulten, så blir hvertfall ikke jeg mett på frukt, yoghurt og en bar..

  1. det hjelper hvertfall litt frem til du kommer deg til et sted med bedre tilbud, tenker jeg da 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *