DU SKAL HA DET BRA !

Er du typen som setter andre foran deg selv, tar valg utifra andres meninger og holder deg selv tilbake ? Har du det tenkt på det noen gang, at i det livet du lever, så skal du ha det bra? DU skal trives..? Menneskene rundt deg kan velge å forsvinne når de vil, og hva står du isåfall igjen med da ?

I mine øyne er det bortkastet tid å misstrives med jobben sin, omgangskretsen sin, kroppen sin, bosituasjonen, parforholdet eller hva det måtte være.

Om du jobber med noe eller studerer noe du ikke har glede av og gjøre, da syns jeg du skal slutte ! Om du spiser mat du ikke liker og har et strengt treningsregime som ikke gjør deg glad, da bør du gjøre noe annet !

Desktop11

DU skal ha det BRA! Om det så betyr at du må kutte ut en gammel venn eller slutte på skolen, javel. Jeg syns ikke man skal sløse det livet man har fått bare ett av. Å tilfredsstille andre eller leve opp til andres forventninger blir man ikke nødvendigvis lykkelig av, så hvorfor sløse bort livet på det ?

Min oppfordring til deg som leser dette er å gjøre en ting i dag som gjør deg glad. Ja, man skal være hyggelig mot andre og man skal selvsagt oppføre seg ordentlig, men jeg syns ikke man skal gå på kompromiss med den man er og det man føler er rett for seg selv.

Selv valgte jeg å hoppe av spanskstudiene som jeg startet på i fjor. Det ga meg ingenting glede og jeg kjempet hele tiden med følelsen av at jeg ikke var god nok om jeg hoppet av. Valget om å slutte føltes som en enorm lettelse og jeg er glad for at jeg gjorde det i etterkant. Hele studiesituasjonen tappet meg for krefter. Isteden valgte jeg å ha fokus på mitt eget firma, noe som viste seg å være en god avgjørelse.

Følg drømmene dine og pass på deg selv og dine verdier.
Da blir du en person folk ønsker å være rundt ! 🙂

Del gjerne!
error

4 Thoughts on “DU SKAL HA DET BRA !

 1. mm lettere sagt enn gjort vel og merke. Jeg har aldri skjønt den der med at folk gruer seg så sykt til mandag og jobb og klarer ikke vente til helgen kommer, vel skaff deg en annen jobb hvis du mistrives så! Men det er ofte store, skumle steg som kreves så godt med et lite spark bak 😉

  • julie on august 5, 2013 at 2:35 pm said:

   Veldig sant !
   Det kan være utrolig skummet å velge anderledes eller droppe noe, men lettelsen etterpå er utrolig verdt det 🙂

 2. Absolutt et viktig tema! Mange synes jeg var dum som hoppet av masterstudiet før jeg var ferdig, men hvorfor fortsette med en utdannelse man egentlig ikke vil jobbe innen? Jeg kuttet også ut to av venninnene mine for et år siden fordi de dro energi ut av meg og jeg gruet meg omtrent til å møte dem. Ikke noe vondt mot dem selvsagt, men vi var bare for ulike…

  Superstolt av deg som tørr å følge drømmene dine 😀

 3. Synes at du har mange gode poenger, og er forsåvidt enig med deg. Men det handler stort sett om valg du tar tidlig i livet, når du faktisk kan velge. I det øyeblikket du får en familie med barn, så er du nødt til å tenke, og velge annerledes. Da er det ikke lenger dine behov som står i fokus, men de menneskene som du er forpliktet i forhold til, sine behov, som må stå i fokus. Men det er mulig å ivareta sine egne behov selv om man er en del av en familie, der man må ta hensyn til andre, og til fellesskapet. Da jeg var yngre, gjorde jeg som du, tok utradisjonelle valg, som i ettertid har vist seg ikke nødvendigvis å være å kloke, men de var i allefall mine valg. Og det er viktig for oss alle som individer. At man ender opp med forpliktelser som kan bli vanskelige å handtere, er jo en del av lærdommen, når man velger som man gjør. Å ta en utradisjonell utdanning, var mitt valg, å hoppe av en nesten fullført utdanning var ditt. I ettertid ser jeg jo at jeg kanskje burde ha valgt annerledes, for når min rolle i livet har endret seg og jeg kanskje ikke lenger er hovednummeret i livet mitt lenger, så kunne jeg godt ha tenkt meg å ha en mer tradisjonell utdanning, som hadde gitt meg en mere stabil inntekt. Men jeg angrer ingenting, for jeg er jo et resultat også av de erfaringene som jeg har gjort meg. Og jeg vet ut fra erfaring at det ikke nødvendigvis er minste motstands vei som gjør oss til lykkelige mennesker, og at den motgangen vi har er med på å forme oss, også på en positiv måte. Denne lærdommen vil jeg gjerne dele med mine barn, og med deg om du vil høre. Man blir sterk av å lære seg å håndtere utfordringer, og problemer, og et øyeblikks lykke, og tilfredshet, kan koste deg dyrt, men gi deg varige minner og vissheten om at det ikke er mye du ikke klarer. lykke til videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation