JEG HAR LAGT PÅ MEG

Jeg er alltid ærlig med dere. Det syns jeg er utrolig viktig.
Vi er mennesker alle sammen og vi trenger å være mer åpne om alt som ikke er perfekt. Det hjelper å vite at man ikke er alene, ikke sant?

På fredag morgen sto jeg på badet.
Normalt sett tenker jeg ikke noe særlig over speilbildet. Det varierer fra dag til dag og det er ikke noe jeg bruker noe energi på å tenke over. Men på fredag la jeg merke til at jeg faktisk hadde lagt på meg. Ikke sånn at jeg var litt mer fluffy som på en dag med litt mer vann i kroppen, men ordentlig lagt på meg.

Alle kjenner den følelsen.

img_2815

Når jeg oppdager dette har jeg to valg. Det første er å gi blaffen. Spise enda mer og kanskje enda litt ekstra siden jeg «har lagt på meg uansett». Det andre valget er å se realistisk på det og ta tak i det.

Jeg har lært noe uhyre viktig de siste årene. Jeg ER ikke kroppen min. Det er derfor ikke noe å ta personlig dersom den skulle forandre seg. Hva mener jeg med å ta det personlig? Jeg mener at det ikke er noen grunn til å bli sint eller skuffet på seg selv og gjøre masse desperate greier fordi man er frustrert.

Fettlagring er ren fysikk. Naturfag. Ikke noe som skjer fordi du har vært slem, dum eller sløv. Så dropp de tankene. Se realistisk på det. Det er naturens lov! Du har spist mer enn du har forbrent! That simple.

Etter en kjapp evaluering av de to siste ukene så ser jeg tydelig problemet. Ja, jeg spiser veldig sunt og jeg trener veldig mye. Grunnen til at jeg likevel har lagt på meg er at jeg har sovet enormt lite (3-4 timer pr.natt) som igjen stimulerer sultfølelsen min. Er jeg sulten så er jeg ikke til å være rundt, og derfor har jeg automatisk spist mer.

img_2836

Jeg kjenner på at der er kjipt at jeg har latt dette skje uten å tenke over det. Jeg tenker slik fordi kost og trening er jobben min og jeg forventer av meg selv at jeg skal ha en viss kontroll. Selv om jeg er veldig bevisst på inntaket mitt så kan det også skje glipper hos meg, noe som er kjipt å innrømme. Betyr det at jeg nå hater meg selv, slutter å spise og står på ellipsemaskinen og svetter blod i tre timer hver dag frem til det ekstra fettet er borte? Nei.

Fett er fett. Det er ikke et slag i trynet. Det er ikke en straff. Det er ikke et skilt eller merkelapp hvor det står «du er en failure». Det er overskudd av energi som er blitt lagret. Ikke ta det så innmari personlig.

En ukes tid med nok søvn og skjerpet kosthold så vil jeg se positiv endring igjen. Det er nemlig også ren fysikk. Det går begge veier. Fettlagring og fettap!

God mandag 😉

Del gjerne!
error
4 comments
  1. Du er ikke en maskin:) vises ikke at du har lagt på deg. Det du beskrive i denne posten e litt om forventningan fra samfunnet. Du ser strålende ut

    1. tusen takk Camilla <3

  2. Du er fantastisk flott!

    1. tusen takk Lene! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *