ADDING LIFE TO MY DAYS

Noe av det deilige med ferie er å få tid til å tenke i fred og ro uten så mange distraherende elementer og ting man må få gjort.  Da jeg lå på solsenga på verandaen en kveld tenkte  jeg på dette ordtaket… «You can’t add days to your life, but you can add life to your days».

Istedet for å sitte med pc’en å svare på mail kl.23 den kvelden, valgte jeg derfor heller å prate med familien min. Bli bedre kjent med og dele ting med menneskene som står meg nærmest. Om svarene på mail kom litt senere, så hadde jeg likevel økt verdien på onsdagskvelden min med valget jeg tok.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

For hva er det egentlig som gir livet verdi?
Er det hvor mye penger vi får inn, hvor mye vi presterer eller hvor mye vi rekker å få gjort på en dag…?

I hverdagen merker jeg at jeg går veldig mye på autopilot og har mye fokus på alt jeg skal få gjort og alt jeg skal prestere for andre og for meg selv. På slutten av en hektisk uke hender det at jeg ikke er tilfreds en gang, jeg er bare sliten. Så er det også de ukene hvor jeg er mer bevisst på å være mer tilstede. Gi komplimenter, smile til fremmede og kjente, lytte, oppmuntre noen, hjelpe noen. Gjøre små ekstra ting som ikke tar noe særlig med tid eller krefter. Det er ikke tvil om hva som gir meg mest.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg legger meg med mye bedre følelse de dagene jeg har satt av tid til ting som virkelig betyr noe, i tillegg til daglige plikter og de tingene man må gjøre.

Det kan være småting. Som å være et lys i andres hverdag ved å gi komplimenter, uventede smil, en klapp på skuldra eller et lyttende øre. Om det så bare er med å være glad, ha en positiv og oppmuntrende innstilling og møte andre med åpenhet. Ting som ikke koster oss noe, men som likevel tilfører verdi i hverdagen. Ikke bare for dem rundt oss, men også for oss selv. Det er også stor verdi i å sette av tid til ting som gjør meg glad og som får meg til å slappe av og koble ut – bare være. Ta seg tid til å lese litt, gjøre yoga i stillhet på stuegulvet, drikke en kopp te i fred og ro eller ta en telefon til en venn. Ting som ikke gir deg penger i kassa eller diplom på veggen. Ting som gjør livet litt bedre.

Jeg vil bruke mer tid og energi på ting som gir dagene mine liv og verdi.
Ikke i form av penger eller ting, men av smil, latter, medmenneskelighet, kjærlighet og omsorg. Små øyeblikk av magi. Når alt kommer til alt er det alt vi trenger.

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *