MEAT FREE MONDAY…???

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg trodde ALDRI jeg skulle skrive den overskriften! Jeg er så utrolig glad i kjøtt at dere aner ikke. Jeg spiser aller mest fisk til daglig, men det er noe ekstra godt med det kjøttet i helgene altså. Men så vet jeg jo at det ikke er dumt å legge inn en kjøttfri dag for miljøet sin del, og det er jo strengt tatt ikke noe problem heller… Så hvorfor ikke?

Jeg elsker å handle på store butikker som coop extra. Der har de så mye gøy og spennende og mye større utvalg av alt mulig. Der kan man finne mye matinspirasjon! Jeg kom over disse burgerne og tenkte at det ikke så så galt ut. Jeg tåler ikke kidneybønner og heller ikke kikerter noe særlig, to ting som ofte brukes i vegetarmat.  Disse gikk dog gjennom nåløye med et innhold som hovedsaklig består av aspargesbønner og erter.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Proteininnholdet er absolutt ikke høyt nok til at det kan erstatte kjøtt, så jeg løste det enkelt ved å legge til cottage cheese. Mais og tomat ble med i tillegg fordi jeg hadde lyst på det, rett og slett. Det viste seg å være en helt fantastisk kombo! Jeg ble overrasket selv. Dette ble en skikkelig god middag. Har du tips til andre vegetarprodukter jeg bør prøve?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Del gjerne!
error
7 comments
 1. Hei! Jeg er selv kjøttelsker av dimensjoner og spiser vel kjøtt i alle fall 5 dager i uken… Men på grunn av økt opptatthet av miljø og bærekraftig matproduksjon i verden forsøker jeg å finne gode, smaksfulle og ikke minst proteinrike alternativer til kjøtt. Selv bruker jeg en del av produktene her: http://www.quorn.no

  I likhet med deg savner jeg vegetariske alternativer med samme proteininnhold som kjøtt. Men en god løsning, som du også gjør, er å supplere de med proteinrikt tilbehør. Jeg er glad i gryteretter, og erstatter da kjøttet med enten vegetariske erstatninger, eller feks aubergine/portobellosopp som gir litt av samme kjøttfølelsen, og velger da heller å bruke feks kesam/grene fraiche osv i selve gryta 🙂

  1. Den nettsiden har jeg aldri vært borti, takk for tips! 😀
   Jeg har også hørt om noen svenske produkter som er nokså proteinrike. Tenkte å se etter dem neste gang jeg er over grensa.
   Det må da være mulig å få tak i noe med nok proteiner, hvis ikke er jo melkeprodukter og eventuelt egg kjekt å tilsette 🙂

 2. Hei 🙂

  De vegis burgerne er veldig gode 🙂 skal jeg lage taco,så bruker jeg «Clearspring organic soya mince 300 gr» (http://www.kinsarvik.no/matvarer/middagsprodukter/tofu–soya/clearspring-organic-soya-mince-300-gr) isteden for kjøttdeig.. da tar det du skal ha,bland med vann og la ligge litt..de vil ese ut,så trenger ikke så mye 🙂 så blander jeg det med tacopulver og du har en god erstatning for kjøttdeig til taco. 🙂

  1. oi,spennende!! 😀
   Tusen takk for tips!

   1. den der er det 52g proteiner i også,så mye proteiner for lite 😀
    du burde også sjekke ut http://www.naturalis.no/ der får du 250g erte og risprotein med 80% proteiner..+ mye annet snacks 😀

 3. De er knallgode!! Rødbetburgerne liker jeg også veldig godt 🙂 men som du sier er ikke proteinnivået noe å rope hurra for. Jeg løste det ved å spise to speilegg sammen med burgerne. 🙂 har også forsøkt å steke dem i ovnen og syntes faktisk det ble enda bedre.

 4. Hei Julie! Du kan sjekke ut Kathrine Moen på Youtube, og Veganmisjonen http://www.veganmisjonen.com/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *