TIDTAKERBESETTELSEN

Det er utrolig hvor mye som kan gå gjennom hodet når man løper på en tredemølle.

De to første minuttene klarer jeg å se meg rundt i gymmet og bare løpe uten å tenke på noe spesielt. Men så ser jeg ned på tidtakeren og tror jeg har løpt i fem minutter og oppdager at det bare er gått tre. Kroppen kjennes tung og trassig ut. Den følelsen man har i kroppen før man kommer inn i «flyten». Blikket går fra tidtakren til tv-skjermen, til folkene i gymmet og rett ned på tidtakeren igjen og det har ikke gått mer enn femten sekund.

IMG_0691-001

Etter ti minutter begynner jeg med diverse utregninger. Det er ti minutter igjen. Det er fire ganger 2,5 min, ca tre sanger på headsettet, tre runder rundt banen på mølleskjermen. Slår meg til ro med det og er nokså tankeløs i et minutt eller to. Når det har gått tretten minutter begynner jeg å henge meg opp hvor utrolig lang den sangen jeg hører på er og nynner inni meg for å finne ut hvor langt den er kommet, og den får stadig flere vers.

Tidtakeren bikker sytten minutter, etter to eviglange låter med titusen vers og ørten seige runder rundt banen på skjermen. Det er tre minutter igjen, noe som betyr såpass kort tid at jeg kunne holdt pusten om jeg ikke hadde løpt. Jeg setter opp farten og føler i noen sekunder at jeg kan få tidtakeren med på leken slik at den går fortere, men det gjør den dessverre ikke.

IMG_0687

Etter atten minutter kjenner jeg at beina er sure fordi jeg har stilt farta for høyt, men har nå kommet så nærme tyve tallet at jeg nekter å sette ned farta. 19:17. Blikket flakker mellom tidtakeren, skjermen, folka, Bear Grylls  på TV og ned på tidtakeren igjen. Nå er kroppen nokså lett og løpingen går fint, jeg er bare helt besatt av tidtakeren og glemmer bort at jeg faktisk har det nokså greit rent fysisk. Blikket limes fast på klokka de ti siste sekundene før jeg setter ned farta i det den slår 20:00.

Det har gått tyve minutter og jeg er svett, men jeg kjenner at jeg er god for langt mer. Det er definitivt verken manko på kondis, utholdenhet eller kroppen generelt som gjør løping vondt. Det er min besettelse av den himla tidtakeren, kombinert med en usedvanlig liten tålmodighet!

IMG_0688-002

4 comments
  1. Dette høres såååå kjent ut

    1. haha lurer på om det finnes en kur! 😛

  2. Haha, kjenner meg SÅ godt igjenxD

    1. haha det er noe dritt! 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *