DU TRENGER IKKE 40 ØVELSER OG 2 TIMER

Keep it simple,
Less is more
eller som jeg liker best å si det; Cut the crap!

Mange styrer med å ha masse forskjellige øvelser når de skal trene bein. Øvelser som tar for den skrå muskelen der og den rette muskelen som går over der. Fikler og styrer med småplukk, lette vekter, tusen reps, kabler, vinkler, kasser og maskiner opp og ned i mente for å «få det til å ta» der og der. Vet du hva du burde fokusere på? Å sette deg ned og reise deg igjen. Bøye deg frem og rette deg opp. Store bevegelser uten hold fra maskiner.

wpid-20140920_113444-2

Hva snakker jeg om da?

Knebøy!
Markløft!
Utfall!

Når du gjør en utfall får du trent fremside, innside, utside, bakside og rumpa. I tillegg får du kjernemuskulatur, stabilitet og balanse. Hva får du av beinsparkmaskinen? Kun èn av dem – fremside lår. So why bother? Cut the crap and go for the real sh*t! Har du helsa og teknikken til det – kjør på!

img_5989

Mine beinøkter er supersimple. Jeg starter alltid med knebøy. Deretter en utfallsvariant (utfall bakover med fristang er favoritten om dagen!) og så enten rumensk markløft eller good mornings. That’s it. Gjør jeg noe annet så er det enten fordi jeg har mer energi og tid til overs eller fordi jeg er for slapp for å gjøre 100% innsats på en av de tre forrige. Helt ærlig. Med tre øvelser får jeg magiske beinøkter og alt jeg trenger. Mange sett på hver øvelse, men øvelser som virkelig funker og gir kroppen litt å bryne seg på.

GOD TRENING 😉

Del gjerne!
error
2 comments
  1. Hei Julie!
    Jeg lurte på om du kunne si noe om hvor mange reps/sett du bruker når du trener bein? Ser for meg at det må bli en del, ettersom det kun fokuseres på disse tre hovedøvelsene 🙂

    1. som regel 5-6 sett pr.øvelse, alt fra 2 til 10 reps 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *