TRE «INSTRAGRAMIFISERTE» ØVELSER JEG IKKE SER NOE POENG I

Noe jeg syns er fryktelig frustrerende å være vitne til, så er det når folk finner øvelser og tips på instagram på kontoene til sine største forbilder og gjør som dem- uten å vite hvorfor og heller ikke helt hvordan.

Det er veldig bra å bli inspirert, det er ikke det jeg sier. Men om du skal kopiere noe av noen og investere tid på det så bør du vite hvorfor og hvordan.

IMG_5693

Klassiske eksempler på instagramifiserteøvelser jeg ikke ser noe poeng i…

Øvelser med ekstra bevegelsesbane – uten ekstra bevegelsesbane
Pushups med hendene på vektskiver uten å senke brystet ned på bakken for eksempel. Poenget med å ha opphevede armer er for å få større bevegelsesbane. Det oppnår du ikke med mindre du senker brystet helt ned på bakken. Om du ikke gjør det kan du like godt la være å ha opphevet underlag.
Bulgarsk utfall med fremre fot på step. Poenget med øvelsen i utgangspunktet er å få lengre løftevei fordi fremre fot også er opphevet istedet for å stå på bakken. Om du ikke senker kneet helt ned til bakken er det ikke noe poeng i den ekstra stepkassa. Da kan du heller ta vanlige bulgarsk utfall.

maxresdefault

Knebøy hvor man holder kabelen i hendene foran seg
Helt ok bevegelse, men vekten drar deg fremover, noe som ikke direkte gir noe mening når det kommer til muskelaktivering. For å få god muskelaktivering av lår og rumpe i en slik bevegelse så bør vekten gå gjennom kroppen, ikke være langt foran deg å dra deg fremover. Det ser fancy ut, spesielt i froskeperspektiv og med gjennomsiktig tights – men om du ønsker god valuta for tiden du bruker på gymmet så ville jeg heller kjørt knebøy, markløft, hip thrust og utfallsvarianter.

Skal du gjøre en fancy kabelvariant av knebøy er denne under her mye mer fornuftig, her har du faktisk vekt som trekker deg nedover og en mye mer naturlig bevegelsesbane. Eventuelt dersom ønsket ditt er å kunne ha føttene langt frem – benytt en smithmaskin å kjør knebøy i den.

16110497_1210190509126885_5029280221124100096_n

 

 

Del gjerne!
error
4 comments
 1. Jeg har ofte hendene på vekter når jeg tar pushups for å gjøre det bittelitt lettere, ikke for å gå dypere, men alle vet at jo høyere «opp» du har hendene jo lettere blir det å gå til 90*, det samme som at det blir tyngre om de hever føttene

  1. det er vanlig å bruke opphøyning for å gjøre det lettere, men da er det mer nyttig å bruke noe som kommer mer enn 5 cm opp fra bakken, som for eksempel en smithmaskin hvor du kan justere høyden. Brystet skal uansett senkes ned mot underlaget.
   Jeg vil påstå såpass at om du klarer å ta pushups med hendene hevet opp 5 cm så klarer du vanlige pushups også 🙂

   1. Der jeg trener finnes ikke smitmaskin eller noe som er lavere enn en vanlig benk, og det blir litt vel høyt igjen. Da er det bedre for min del å sette to 20kg skiver oppå hverandre! Men smak og behag! 🙂

    1. absolutt! Det jeg siktet til i innlegget er når enkelte har 5 cm oppheving og hashtagger «extra ROM» (range of motion) uten å faktisk ha det 🙂 I ditt tilfelle, også når du har det såpass mye høyere enn 5 cm blir det jo noe annet 🙂 Stå på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *