«HVORFOR GIDDER JEG DETTE?»

Jeg har spurt meg selv det spørsmålet noen ganger når jeg har trødd inn på gymmet. Hvorfor i alle dager er jeg her og hvorfor gidder jeg dette? 

Livet byr på mange faser, og blant dem kommer det perioder med lite treningslyst, lite motivasjon eller rett og slett tiltaksløshet. I perioder er jeg supermotivert, mens andre ganger har jeg ikke lyst til å gjøre en eneste ting mer enn jeg absolutt må.

IMG_5439

Skal man lytte til stemmen som sitter på skuldra og sier at det du gjør av fysisk aktivitet er bortkastet tid, eller skal man trosse den?

For min del så handler det om å endre tankesettet.
Jeg må ikke slå rekorder i hver økt. Jeg må ikke nødvendigvis presse livskitten ut av meg selv hver gang eller svette ut alle klærne. På «dårlige dager» går det an å senke forventningene til seg selv og gjøre økta mer gjennomførbar, rent mentalt.

IMG_5425

Om du egentlig vil alt mulig annet enn å trene, ja vel. Så kan du hvertfall gjøre noe. Ta to sett med knebøy, to med roing og to med skulderpress for eksempel, så har du hvertfall gjort noe. Jeg pleier å gjennomføre den planlagte økta selv om jeg ikke har lyst, men jeg kutter på antall sett og bruker lettere vekter. Da blir økta med ett veldig mye lettere å utføre når motivasjonen er på bunn.

Er du demotivert? Senk forventningene til deg selv og se mer på helseaspektet ved å bruke kroppen! Dette ordner seg 🙂

2 comments
  1. Tusen, tusen takk Julie! Dette var AKKURAT det jeg trengte nå som motivasjonen for trening ikke er heelt på topp.

    Ønsker deg en strålende dag 🙂

    1. så bra å høre! 😀 ha en nydelig dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *