DENNE CARDIOEN ER BEST FOR RUMPA!

Det som utgjør størrelsen på rumpa vår er muskelmasse og fett.
Fettet reduseres når vi går ned i vekt (fettmasse) og vil gjøre at rumpa blir mindre. Det samme skjer om vi taper muskelmasse. Om man legger på seg fett eller øker i muskelmasse så vil begge disse gjøre at rumpa blir større. Er du med? 🙂

Så… Kjenner jeg leserne mine rett så vil dere ikke ha flat rumpe, right? Men dere liker å være i god form og føle dere bra?

Cardio er ofte noe vi jenter tyr til for å føle oss bedre. Men – hva gjør det for rumpa di? Jogging, gåing og lavintens ellipse er ikke cardiotyper som gjør rumpa di noen tjeneste, dessverre. Så hva slags cardio er best for deg som vil ha best mulig effekt av cardioen og samtidig ønsker å beholde- eller bygge rumpa?

img_0688-002

Nr.1 – Sprint!
Da snakker jeg ikke om å løpe litt fort. Da snakker jeg om å løpe så fort du over hodet kan og litt til. Dette kan gjøres både ute og på mølle og det er den best muskel- og styrkebesparende cardioen du kan gjøre, så lenge du passer på å ha korte drag og lengre pauser. Rumpa blir virkelig aktivert når du sprinter!

Eksempel på intervalløkter for deg som vil bevare/bygge rumpa;
1. 15 sek MAX spurt, 45 sek hvile x 4-7.
2. 10 sek MAX spurt, 60 sek hvile x 5-8.

Hva,  lang pause? Yes, girl! Det krever mye av musklene dine å utvikle så mye kraft som denne typen sprint krever. Om du virkelig sprinter så fort du kan så vil du forstå hvorfor såpass lang pause er nødvendig. Du vil også merke hvor enorm forskjell det er på 10 og 15 sekunder med max av det du klarer!

img_4554

Ikke bare er sprint bra for rumpa, kondisjonen og fettforbrenningen, det er også utrolig moro og gir et endorfinrush uten like! Jeg liker å sette meg fartsmål og øker farta akkurat som jeg gjør i styrketreningen hvor jeg øker motstanden jevnlig.

Men husk på – det er styrketreningen som former rumpa, så ha det som basis om målet ditt er større/bedre rumpemuskulatur. Mark my words, du kommer ikke unna det 😉

Husk også på å varme godt opp. Gjerne med dynamisk tøying av hoftebøyere, innside lår, legger og setet i tillegg til litt lett jogg. Se video på kanalen min her av mine drilløvelser for sprintoppvarming.

God trening!

Del gjerne!
error
2 comments
  1. Akkurat det tipset jeg trengte nå som muskelbygging står for tur, med hovedfokus på rumpa! Jeg har imidlertid blitt ganske så glad i mølla – så dette var gode nyheter! Men sånn til sammenligning, så jeg vet hva DU tenker om sprint: kan du dele hva du ligger på i sprint, er det 15 eller 18 liksom? Jeg tenker ikke at jeg løper like fort som deg uansett, men det er kjekt å ha en «pekepinn». Evt. om du kan dele hva slags % av max puls man bør ligge på. Setter kjempestor pris på svar! 🙂

    1. så bra! 🙂
      Jeg har ikke på meg pulsklokke når jeg har sprintintervall, der fokuserer jeg kun på å presse meg max.
      Nå skal det sies at jeg har trent mye sprint, så det er ikke sikkert mine tall er helt gode å bruke som pekepinn. Men når jeg har 10-15 sek intervaller ligger jeg på 24 km/t. De fleste møller stopper på 20, bare så du er obs på det. Om du trenger mer motstand enn det og det ikke er mulig, kan du stille på stigningen istedet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *