«Andre har tatt fra meg livet» – ET OPPGJØR MED OFFERROLLEN

«Jeg har aldri fått til noe»
«Alt det vonde jeg har opplevd har skadet meg for livet»
«Jeg har alltid blitt mobbet og hatt det vondt»
«På grunn av alt jeg har opplevd klarer jeg ikke fungere»
«Andre har tatt fra meg livet»

Jeg blir utrolig trist når jeg hører andre si disse tingene. Det er en tankegang som jeg vet ikke vil ta noen noe sted, og bedervelsen vil ikke gå bort før noe endres. Mange er ikke villig til å endre noe heller. Kanskje fordi de er redde for å ha det bra fordi det er uvant, eller kanskje fordi de ikke vet hvordan.

IMG_0734

Uansett, i mange tilfeller er det utenfor min makt å påvirke mennesker i denne situasjonen positivt. De trenger profesjonell hjelp til å tenke nytt. Men så hender det også at jeg kommer over de som er søkende etter et lyspunkt. De som ikke er villige til å la livet sitt bli frastjålet av dårlige minner og ting som har vært, og tar til seg alt av oppmuntring og push.

Til deg som er villig og søker etter et lyspunkt, vil jeg si tre ting.

  1. Du er kapabel til å oppnå alt det du bestemmer deg for.
    Ingenting i fortiden din kan stoppe deg, med mindre du lar det.
  2. Du har like mange timer i døgnet som alle andre
    og du kan gjøre akkurat hva du vil med dem.
  3. Du er ikke et offer for alt som har skjedd deg og de som har behandlet deg galt. Du kan velge å la det styrke deg. Hent frem fighteren i deg og bevis at du ikke skal gi fortiden gleden over å ta fra deg livet!

IMG_0727

Hvorfor snakker jeg om dette?
Jeg har hatt det veldig tøft og jeg har opplevd mye vondt. Jeg vet at det går an å komme seg ut av offerrollen og ta tak i sitt eget liv. Jeg er sjefen i mitt liv og jeg bestemmer hvem og hva som skal få plass. Jeg håper at du kan kjenne på det samme.

Del gjerne!

Legg inn en kommentar

Du kan bruke følgende HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>