MØRKETID – SESONG FOR SOVING OG DEPPING?

Jeg har hørt flere både på jobb og trening som nevner at de bare har lyst til å sove hele dagen for tiden, noe jeg kjenner meg helt igjen i. Før jobb er det en kamp å stå opp av den varme senga og etter jobb går jeg bare å gleder meg til å gnu meg inn i puta på nytt. Skal vi holde på slik hele vinteren? For min del blir det for drøyt å akseptere nesten et helt halvår med minimal produktivitet!

Det jeg spør meg selv for å få maksimalt ut av mørketiden er derfor dette;

IMG_6461

 Hva kan jeg gjøre for å få energi og overskudd i løpet av dagen?
Legge meg tidlig, få i meg næringsrik mat, gjennomføre fysisk aktivitet og planlegge godt slik at jeg unngår å ha masse og tenke på når jeg skal legge meg. Pakke klar veska/ treningsbagen tidlig til dagen før, lage plan for mat og sørge for en rolig avslutning på dagen.

 Hva kan jeg gjøre for å få flere lyspunkt og mer glede i hverdagen?
Sette av tid til ting jeg kobler av med og koser meg med. Som for eksempel å male eller å se på sminkevideoer på youtube. Jeg får også mye mer glede av alt jeg gjør når jeg har god tid og slipper stress.

IMG_6469

 Når jeg ikke egentlig orker noen ting, når skal jeg avlyse og når skal jeg gjøre det likevel? Har jeg hatt en såpass slitsom dag at jeg ikke har noe energi igjen, er den beste terapien å enten bruke tid med noen jeg er glad i, eller å være helt alene. Kjenn etter på hva du trenger. Av og til har vi veldig godt av å hente krefter i eget selskap, og andre ganger er sosialt samvær det beste. Uansett hva du velger, ikke vær redd for å lytte til deg selv.

 Hva kan jeg spise og drikke for å gjøre kroppen mest fornøyd i mørketiden?
Vitamin D får vi lite av i vintermånedene, så det er det lurt å ta tilskudd av. Utover det er det lurt å få i seg godt med vitaminer generelt, og aktioksidanter. Frukt og grønt! Lag gjerne smoothie med begge deler, eller ha grønnsaksmos som tilbehør til middagen.

Skal vi ikke gå for en hyggelig vinter, dere? 😀 <3

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *