VEKTA GÅR NED, OPP IGJEN, NED IGJEN! OG OPP!

Om det er alderen som gjør det eller om jeg bare er kommet et sted i livet hvor jeg tar ting mer med ro, er uvisst. En ting er hvertfall sikkert. Jeg har aldri vært mer avslappet til vekten min enn jeg er nå.

Det er ingen hemmelighet at vekten varierer. Hele tiden!
Spesielt for oss kvinner. På grunn av den hormonelle syklusen vår er det helt naturlig årsaker til at vi kan svinge 1-5 kg på bare noen dager, uten å gjøre noe spesielt annerledes. Det er også helt naturlig for kroppen å holde mer vann hvis vi spiser mer salt, mer karbohydrater, mer mat generelt, annerledes mat, om vi stresser, sover lite eller trener. Det er en helt naturlig del av kroppens forsvarsmekanisme og vi bør virkelig ikke tukle med det.

IMG_2619

Vannsamling er èn ting som gjør utslag på vekten. En annen ting er det faktum at vi faktisk legger på oss fett, tar av oss fett, bygger muskler og kanskje også mister muskler. Hverken fett eller muskler er permanent og begge deler påvirker vekten.

I noen perioder i livet er det enkelt å ha god gang på trening og mat. Andre perioder er det enkelt med trening og tungvint med optimalt matinntak og motsatt. Så kommer de periodene hvor helt andre ting er viktig, og begge deler blir satt lengre ned på prioriteringslisten. Hva er resultatet av dette? Jo. Vekten går opp og ned gjennom hele livet, i større eller mindre grad!

IMG_2624

Tidligere kunne vannsamling eller 1 kg mer på vekta ødelegge dagen min og gjøre meg desperat og deprimert. Nå er jeg kommet dit at jeg kan se når noe har skjedd med kroppen min, men samtidig kjenne på at jeg vet det ikke er permanent. Alle endringer er en del av «syklusen» jeg har som jente, spesielt siden livet også skjer og alt av rutiner stadig er i endring.

Om du har gått ned fem kilo, gått opp igjen og så mistet dem på nytt – da kan jeg nesten love deg at det kommer til å skje mange ganger til i livet ditt! Det er altså ingen krise!

Det beste du kan gjøre for deg selv og helsen din er å holde deg jevnt aktiv gjennom året og spise næringsrik mat i passelig mengde. Da vil du mest sannsynlig også oppleve at du er nokså stabil i vekt også.

IMG_2616

Don’t worry, be happy 😉 <3

2 comments
  1. Du er helt fantastisk flink til å «jekke» ned (i positiv forstand)alt som har med kosthold,trening og generelt holdninger og trivsel til et jordnært nivå!Takk for det!

    1. for et supert kompliment! Tusen takk, jeg er glad du opplever det slik! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *