HVIS DU VIL BLI SLANK, HVORFOR TRENER DU DA SOM EN BODYBUILDER?

Det er dessverre mye vranglære å få tak i på nettet. Man finner artikler som forteller den ene ville overdrevne påstanden etter den andre om hva man må gjøre for å bli fit. En klar og tydelig myte som må dø en gang for alle, er en jeg skal fortelle om nå.

La oss si at målet ditt er å bli slankere. Brenne fett, på godt norsk.
Er det da hensiktsmessig for deg å dele kroppen i fem deler og trene en muskelgruppe hver av disse dagene?

La oss si det slik; bryst på mandag, rygg på tirsdag, skuldre på onsdag, bein på fredag og armer på søndag. Og målet ditt er å brenne fett. Da sier jeg:

d6f

Dette kalles en god gammel «byggersplitt». Slik trente (og trener) mange bodybuildere for å bli størst mulig. Mange brukte dopingmidler som gjorde dem istand til å kjøre muskelen så i kjelleren på hver økt at de faktisk trengte en hel uke med restitusjon før de kunne trene den igjen. Folk flest klarer ikke trene så hardt, og har derfor mye mer igjen for å trene hver muskel oftere.

…Og når det gjelder å brenne fett, så er det aller mest gunstig å gjøre ting på trening som faktisk brenner mye energi. Brenner du mye energi av sidehev og bicepcurl? Nei. Helkroppsøkter med fokus på baseøvelser hvor flere muskler er aktivert på en gang, det er det som brenner mest. Skal du ned i vekt er det derfor helkroppsøkter du bør gå for, og hold deg gjerne til 4 økter pr.uke, 5 om du har trent lengre.

leonardo dicaprio cheers meme - imgflip on Conspiracy Theorist Meme - Broxtern Wallpaper and Pictures Collection

Glem bicepcurl, tren chins eller tung nedtrekk! Glem triceps kickback og kjør heller dips eller dips med strikk, eller smale pushups. Øvelser som involverer større deler av kroppen og som virkelig bruker energi og krefter!

Jo mer muskelkraft du bruker, jo mer energi vil du forbrenne og jo mer vil du få ut av økten din – når målet er å bli slankere. Tren smart! 😉 

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *