SULTEN PÅ RESULTATER? KEEP IT SIMPLE

Noe av det viktigste man kan tenke på når man ønsker resultater, er å gjøre det enkelt.

Om du vil bli god på eller oppnå ti ting på en og samme tid så kan du være sikker på at du ikke blir supergod i- eller oppnår noe av det slik du ønsket!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så hvordan gjøre det enkelt? 

Velg deg ut gode øvelser som er relevante for målet ditt. Ikke femti øvelser, men noen få gode nøkkeløvelser. Utfør disse ordentlig og ofte. DET skaper resultater!

Er målet ditt å bli sterk i knebøy for eksempel? Tren knebøy tre ganger i uken, komplimenter med litt bulgarsk utfall, rumensk markløft og hip thrust. There you got it.

Vil du  ha større skuldre? Velg deg fire gode øvelser. En baseøvelse i form av militærpress og isolasjon i form av for eksempel sidehev i kabel, facepulls og skapular sidehev/ fronthev. Ikke varier øvelser og surr med masse forskjellige metoder hver gang, hold deg til noe fast og gjør det over lengre tid. Kontinuitet skaper fremgang.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kroppen presterer best når den gjør ting som er kjent.
Jo mer kjent bevegelsene er, jo bedre fremgang og resultater vil du få på sikt.

Variasjon kan faktisk bli et forstyrrende element når du ønsker å oppnå noe spesifikt. Pass derfor på å ikke gjøre deg selv en bjørnestjeneste med å gjøre masse fancy greier og endre alt hele tiden. Keep it simple, gå for kvalitet fremfor kvantitet! 🙂

Om målet ditt er å holde deg aktiv generelt, da kan du selvsagt variere akkurat så mye du vil. Så lenge det ikke er noe helt spesifikt du skal oppnå vil ikke variasjon hindre deg i noe.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

God fredag ! <3

 

Del gjerne!
error
2 comments
 1. Hei!
  Har tenkt å trene mer for å bli sterkere i blant annet knebøy i tiden fremover, og har tenkt 3 økter i uka som du skriver. I tillegg kommer jeg til å ha 1-2 dager hvor jeg løper. Lurer derfor på hvilken intensitet jeg burde kjøre på styrken?
  Er det fordelaktig å kjøre feks 12 repsx3 på 2 av dagene, og én dag med 4-6 repsx3 hvor jeg kjører mye tyngre?

  1. Heisann!
   Om du ønsker å bli sterkere i knebøy å samtidig løpe så ville jeg holdt repsantallet på knebøyet relativt lav på styrkeøktene.
   2-4 reps på en av dem, 5 på en og max 8 på en tredje eventuelt (her kan du også bytte ut knebøy med en utfallvariant for å trene opp enda mer stabilitet).
   Om du ønsker å få maksimalt ut av enten økt styrke eller løping så ville jeg dog prioriert en av delene. Om du ønsker å bli sterk kan du kombinere det med sprintintervaller f.eks, og heller fokusere på utholdenhet senere 🙂 Styrke og utholdenhet jobber litt i mot hverandre og vil nok hindre deg i maksimale resultater på begge to 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *