3 TIPS FOR Å LØFTE LITT TYNGRE – del 1

Vil du bli sterkere? Her har jeg tre enkle tips til deg!

IMG_3570

1. Skriv treningslogg og sørg for å presse deg til økning når du kan.
Holder du oversikten på hva du løfter fra økt til økt, er det mye lettere å øke vektene når du kan, istedet for å trene med samme vekt i hver økt. Øk motstand når du kan, med så lite som mulig hver gang. (For rask økning vil føre til rask stagnasjon).
La oss si at du løftet 100 kg i markløft forrige uke, 5 sett og 5 reps. Det føles helt ok med den femte repen. Hva gjør du da når det er tid for ny markløftøkt? Øker vekten til 102,5 kg og prøver å 5 reps igjen. Klarer du bare 3 eller 4 reps, beholder du samme vekten uken etter. Hvis du klarer 5 reps så kan du igjen øke med 2,5 kg neste uke igjen.

2. Sørg for å ha solid og god teknikk.
Med høyere og høyere vektbelastning vil det kreve mer og mer av teknikken din. Om teknikken ikke sitter godt nok for belastningen vil du på ett eller annet tidspunkt oppleve å enten stagnere i fremgang eller få vondt.

IMG_3566

3. Ha gode pauser mellom settene, ikke rush gjennom økta.
Når du trener tungt har du også mer behov for å hente deg inn mellom hver sett. Nervesystemet blir også mer utslitt ved tunge løft. Ikke hast deg gjennom økta men bruk den tiden du føler du trenger for å prestere bra i hvert sett.

Del to og flere styrkeøkningstips kommer på lørdag! 😉

Del gjerne!
error
1 comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *