BULLSHIT TIRSDAG #2

HER kan du lese bullshit tirsdag #1!

Okey, så i dag har vi noe nytt å ta for oss.
På bildet blir vi lovet at vi skal bli kvitt ryggfett og grevinneheng. Det høres fint ut, hva? Med fire enkle øvelser?

5b7d4a67c4dbaef481cc05861651bd00

Bilde nr.1 viser oss en variant av skulderpress som i og for seg er en super øvelse! I skulderpress bruker man dog hovedsaklig skuldrene og litt triceps (eller – grevinneheng, i denne settingen :P)

På bilde nr.2 har vi en fremoverbøyd roing med manualer, en øvelse som går på både rygg og bakside skuldre, samt litt biceps.

På bilde nr.3 har vi… Hmm… Ja, hva er egentlig dette. En slags statisk skulderøvelse med innoverrotasjon og utoverrotasjon…

På bilde nr.4 har vi en fremoverbøyd sidehev – fin øvelse for bakside skuldre og øvre rygg.

Bortsett ifra øvelsen på bilde 3 er dette altså fornuftige øvelser. MEN – ingen av dem brenner bort hverken ryggfett eller grevinneheng! 🙁

INGEN av disse øvelsene i seg selv strammer opp heller. Oppstramming skjer når fettprosenten minsker og muskelmassen enten holdes stabil eller øker.

Fettreduksjon skjer kun ved at man er i kaloriunderskudd, og ikke ved at man gjør noen av disse øvelsene ene og alene.

Vil du ha en mer definert rygg og strammere armer så kan det være veldig lurt å bygge litt mer muskelmasse på disse områdene. Men, om du ønsker å få bort fett er det kun èn ting som hjelper, og det er å ligge i kaloriunderskudd. Du må forbrenne mer enn du tar inn. Vi kan ikke bestemme hvor fettet skal forsvinne, det er det kroppen selv som bestemmer. That’s the name of the game!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *