SKADELIG SCROLLING?

Det siste året har jeg hatt en skikkelig «opprydning» i hva jeg leser både på nettet og utenom, hvem jeg ser bilder av og hvem jeg «følger» på diverse sosiale medier. Personlig har jeg nemlig merket hvor utrolig stor innvirkning det har på humøret og selvfølelsen min!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg ønsker ikke å scrolle nedover instagramfeeden min å beundre perfekte jenter og samtidig kjenne på at jeg ikke trives med å se annerledes ut enn dem eller at jeg presterer dårligere. Jeg ønsker ikke å gi meg selv rom til å tenke tanken om at jeg ikke er bra nok, på grunn av et bilde. Flotte jenter er det mange av, men så er det også slik at noen lar jeg meg påvirke negativt av, mens andre kan jeg beundre og bli inspirert. For meg har det blitt utrolig viktig å vite forskjellen!

Jeg ser ikke noe galt i at flotte jenter legger ut bilde av seg selv på sosiale medier. Det er opp til hver enkelt av oss følgere å sørge for sin egne psykiske helse og kjenne på hva man har godt av å følge med på og ikke. Jeg følger både «utseendefokuserte» (ikke misforstå meg) kontoer på instagram, og kontoer med mer prestasjonsfokus, men jeg sørger for at ingen av dem får meg til å føle meg dårlig.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg har ansvar for meg selv. Jeg må vite hva som trykker meg ned og hva som inspirerer meg og gir meg noe positivt. Å rydde opp i hva man fyller hjernen sin med er nokså relativt om man ønsker å ha det bra, mener jeg.

Jeg vil gjerne tipse dere om noen instagramkontoer som får meg til å smile og inspirerer meg i hverdagen;
@tonjemnaess – Ei sprudlende jente som skriver så mye BRA og i tillegg er utrolig søt i virkeligheten. Ei jente som virkelig sprer god energi
@erinkellyart – Utrolig inspirerende og fortryllende dame med tidenes råeste kroppsbeherskelse, samtidig som hun skriver mye reflektert og bra
@inawroldsenofficial – Ina Wroldsen, ikke noe treningskonto, men likevel ei som inspirerer meg veldig. Variert og personlig innhold som får meg til å både gråte og le.
@helenedrage – som jeg er så glad i! Hun gir mye av seg selv på godt og vondt, noe som gjør det ekte.
@theaormestad – Jordnær strongwoman fra sørlandet som deler mye av treningen sin og i tillegg byr på tørr humor som jeg elsker 😀
@annhst – Hardtarbeidende, råsterk og ærlig. Flott dame!
@susanneherlofsen – Ei som kan se ut som en typisk «instajente» med første øyekast fordi hun er helt ubegripelig vakker, men så skiller hun seg ut med å være veldig reflektert og jordnær i det hun skriver. LOVE it!

Skjermbilde1

Jeg ønsker å spre god energi og glede med min konto, men samtidig vet jeg at feeden min ikke er for alle, noe som er helt ok. Vi inspireres alle av forskjellige ting 🙂

Jeg oppfordrer derfor deg til å gjøre nettopp det i dag! Rydd opp i hvem du følger og hva du fyller hodet ditt med. Til syvende og sist fungerer jo sosiale medier best når de gjør oss glade og inspirert, eller hva? 😉

Del gjerne!
error
6 comments
 1. Helt enig med deg her 🙂
  Her skal det også slutte å følges folk som «trykker» meg ned! 🙂

  1. så BRA! 😀

 2. Så enig! <3 Man skal bli inspirert, ikke føle seg værre av å scrolle! Fortsatt god Søndag <3

  1. ikke sant!Det skal være noe positivt 😀

 3. Jeg gjorde akkurat det samme da jeg lagde egen konto for treninga! Kjente at jeg ønsket å skille «fritid» hvor jeg vil se folk og hva de driver med, og treningstips og inspirasjon. Hoppet over mye treningsrelatert når jeg bare scrollet for å slappe av, og fikk mye «nå skal vi kose oss» når jeg ønsket mer motivasjon. Samtidig fjernet jeg også en del av «rumpe»-kontoene fordi de gjør ikke noe for meg, med mindre jeg furter for at de har større rumpe men mindre midje enn meg
  Utrolig deilig å kunne scrolle litt i pauser og må motivasjon istedenfor distraksjon («skal bare») og veldig deilig å kunne slappe av når jeg skal slappe av!

  1. enig! Veldig kjekt å kunne ha en konto til hver ting også, så kan man velge selv hva slags input man vil ha 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *