BULLSHIT TIRSDAG #13 | 4 MYTER

Det sies mye merkelig rundt forbi, og ting som ofte starter med å være en antakelse, sprer seg fort og blir plutselig en greie folk tror på. Her er et utdrag jeg har hørt og som jeg gjerne vil gi en klarhet på; 

usunt

1 – Taco er junkfood / usunt
Hvis du dynker tacoen din i hamburgerdressing, ost og feit rømme og i tillegg spiser fem lefser så blir det en kaloribombe. Ingen tvil der. Men- om du bruker lettrømme eller mager kesam, moderer bruken av ost og lefser og bruker 3% dressing så er taco faktisk et veldig fint måltid. Du får proteiner gjennom kjøtt og ost, grønnsaker samt karb fra lefse eller skjell. Ingenting galt med det. Husk at mengden er det som teller.

2 – Man blir klumpete av å trene tungt
Jeg trodde denne myten var død for lengst, men det er den jaggu ikke. Jeg sier det nå en gang for alle- det som gjør det klumpete er fettet på utsiden av musklene dine, ikke musklene! Om du hadde strippa deg for fett og sittet igjen med muskler så er jeg sikker på at du hadde følt deg alt annet enn klumpete…

IMG_0515-001

3 – Det er for mye fett i eggeplomma
Jeg tror vi skal slappe helt av med fettet i eggeplomma og heller begrense fettet fra pommes fritesen vi trykker i trynet på lørdag natt. Eggeplomma er full av næringsstoffer og inneholder også mer protein enn eggehviten. Fett i kosten er dessuten særdeles viktig for flere funksjoner i kroppen vår, blant annet hormonproduksjonen. Skal du kutte på noe fett så bør ikke eggeplomma være det første.

4 – Kreatin er dumt fordi det gjør at man holder vann
Ja, og gjett hva – det samme skjer om du spiser mer enn du pleier, anerledes enn du pleier, mer salt enn du pleier, sover mindre, spiser noe du ikke tåler, tar en flytur, er stressa osv osv. Vannmengden i kroppen din varierer hele tiden! Kreatin er et supert tilskudd og det faktum at du holder litt mer vann (i muskulaturen- ikke fettet) er ingenting å bry seg om. Det er ikke snakk om at buksa plutselig blir trang. Mange merker det ikke en gang!

GOD TIRSDAG! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *