TRENER DU KUN STYRKE FOR Å BRENNE FETT?

I dag skulle jeg egentlig ha videoblogg, men jeg slet med å formidle dette jeg skriver her på video, så da bestemte jeg meg for å lage et blogginnlegg istedet denne uken 🙂 

Trener du styrketrening kun fordi det hjelper deg å brenne kalorier når målet er redusert fettmasse?

Da kan jeg fortelle deg to bra ting!

Energiforbruket i en vanlig styrkeøkt er ikke ekstremt høyt i forhold til energiforbruket i for eksempel en økt med sprintintervaller. Men – økt styrke og muskelmasse gir gode fordeler likevel!

Økt muskelmasse vil gi deg en «strammere» fysikk, det vil si at du har mer «hold» i kroppen når fettmassen reduseres. Uten muskelmasse vil du ikke nødvendigvis bli strammere av å redusere vekten, men heller bare bli mindre og like «dvask». Muskelmasse bidrar til en mer atletisk fremtoning. Det vil mest sannsynlig også bidra til at du blir fornøyd med kroppen din på en høyere vekt enn du hadde hatt om du ikke hadde hatt muskelmasse. Da måtte du mest sannsynlig ha gått enda lengre ned for å føle deg fornøyd.

Styrke i kroppen gjør deg mer rustet og mindre utsatt for skade.
Å være tynn er ikke nødvendigvis helsefrembringende. En sterk kropp tåler mer og er mer beskyttet mot skade og slitasje. Styrketrening er med andre ord en god investering i fremtiden din!

Med dette i bakhodet kan du derfor kjøre på med styrketrening videre på veien din mot redusert fettprosent! To (enda bedre) grunner enn kaloriforbrenning, til å investere tid på å løfte ting opp og sette dem ned 😉 Få kvalitet på øktene dine. Sørg for å øke belastning når du kan og utfordre kroppen din. Det vil gi gode resultater, ikke bare på fettreduksjon, men også på kroppens fremtoning og fremtidige helse.

God onsdag! 😉

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *