BULLSHIT TIRSDAG #19 – ØKE FORBRENNINGEN

Du har kanskje hørt disse påstandene rundt temaet forbrenning?

«Å gå en tur før frokost øker forbrenningen»
«Spiser du ofte, øker forbrenningen»

Første påstand – om du går deg en tur før frokost eller kl.17 så spiller det fint liten rolle. Du brenner ikke noe mer og det påvirker heller ikke forbrenningen noe videre gjennom dagen. Spiser du før du trener, har du mer  gå på og vil kanskje dermed forbrenne mer på selve turen fordi du klarer å gi på mer. Det er med andre ord ikke timingen som er magisk her. Innsatsen er det som teller mest på utslaget av hvor mye du forbrenner.

Andre påstand – Hvor ofte du spiser har ingenting å si på forbrenningen. Det mange dog kan oppleve, er at om man spiser åtte små måltider pr.dag, blir man ofte sulten (fordi måltidene er så små). Det kan gi en følelse av at forbrenningen er høyere, men det stemmer altså ikke.

Ta deg en gåtur når det passer deg best og finn en måltidsrytme som passer inn i hverdagen og bidrar til at du holder deg behagelig mett gjennom dagen! 😉

Del gjerne!
error
2 comments
 1. Jeg har også hørt det med at om man trener FØR frokost, så forbrenner kroppen mer fett.

  Og jeg trodde det stemte. Her er hvorfor;
  Jeg var hos legen og tok en urinprøve, og hadde ikke spist siden kvelden før. Den viste utslag på ketoner. Om jeg har forstått det rett, så betyr det at karbolager er tomt, og kroppen forbrenner fett.

  Om man da trener på tom mage, vil ikke energien bli tatt fra fettlager?

  1. det stemmer det, men den totale fettforbrenningen gjennom dagen blir likevel ikke høyere. Det som teller for at fett% skal reduseres, er et kaloriunderskudd totalt- uavhengig av om kroppen er tom for tilgjengelige karbohydrater eller ei.
   Vi brenner fett hele dagen uavhengig av om vi trener på tom mage 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *