SUSHI – SUNN FASTFOOD ?

Jeg får mye spørsmål ang. sushi som har blitt en skikkelig trend både blant treningsentusiaster og andre. Er det sunt?  Hvor mye bør jeg spise? Kan jeg spise dette i hverdagen?

I forhold til mange andre fastfood alternativer er sushi absolutt et bra valg. Ingrediensene er hovedsaklig ris og en type fisk/skalldyr og det som kommer i tillegg er eventuelt soyasaus og annet tilbehør i div. former. Følger du biorytmedietten kan faktisk sushi være et greit måltid på ettermiddagen/kvelden på grunn av det høye karbohydratinnhold. Om du går for disse ferdigboksene på rema1000 er  fettet hovedsaklig omega3 og vil ikke ødelegge biorytmen selv om det er fett. Det finnes sushibiter som er frityrstekt, disse ville jeg heller holdt meg unna. Om jeg skal ha 50 g karbohydrat i mitt siste måltid kan jeg fint spise 200 g sushi, og det er faktisk noe jeg kunne gjort i hverdagen utenom helg. Ikke hver dag, men en gang i blant. I 200 gram av typen som du får kjøpt på rema1000 så får du i deg ca 6 g fett, 46 g karb og 16 g protein. Det er jo nesten så man skulle hatt 400 g ;D
Det skal nevnes at risen i denne typen  inneholder litt sukker, men mengden er ikke allverdens. 2 ss pr. 250’ende gram ris er hvertfall ikke en mengde jeg personlig henger meg opp i.

I sushien man får kjøpt på Rema1000 ser innholdet slik ut:
Pr.100 gram;
Energi- 161 kcal
Fett- 2.8g
Karbohydrat- 23.1 g
Protein- 8.0 g

Min konklusjon: Spis og nyt, men pass på datoen! Fersk sushi er både tryggest og best.

Laer-alt-om-sushi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *