VANER OG RUTINER I FERIEN – KEEP OR TOSS?

Du som fulgte meg på Aktivejenter snappen på tirsdag fikk sikkert også med deg at jeg snakket en del om dette med vaner og rutiner, og mine tanker om hvordan jeg forholder meg til dem i ferien og generelt på sommeren når hverdagen er litt anderledes enn vanlig. Det er jo et kjent fenomen at vi har fort for å slappe litt mer av, spise litt mer god mat, drikke litt mer vin, trene litt mindre og sove litt lengre. Helt normalt når ferien kommer!

MEN!

Jeg mener at de grunnleggende vanene våre, de bør vi beholde, også gjennom ferier. Gode vaner er gode for en grunn, de er vaner som gjør oss godt. På snappen på tirsdag spurte jeg derfor følgerne følgende spørsmål; Hvorfor «slække» på noe som gjør at du føler deg bra?»

Faktum er jo at vi ofte føler oss bra når vi holder på gode vaner, og når vi skeier helt ut og gjør andre ting, føler vi oss mindre bra etterpå. Så hvorfor gå bort ifra gode rutiner bare fordi det er sommer og ferie? Jeg elsker vanene og rutinene mine og jeg stortrives med å følge dem. For meg er det noe som gjør meg glad og tilfreds.

Om du har vaner og rutiner som du bare lengter etter å få ferie fra, er det da vaner som virkelig er noe for deg? Burde du kanskje finner gode vaner som passer hverdagen din bedre, som du faktisk kan holde ut med over tid og ha glede av?

Jeg er for å ha gode vaner som grunnvoll, og heller tillate seg selv å kose seg innimellom. 85% sunt og 15% kos, det syns jeg er en fin balanse. Jeg kan spise sunn og god mat gjennom dagen, gjerne ta meg en treningsøkt for så å komme hjem og ta meg en øl eller to på verandaen. Det går fint an å kose seg med måte samtidig som man beholder gode rutiner. Måtehold og balanse tror jeg på at er nøkkelen 🙂

GODE vaner øker livskvaliteten.
Det samme gjør MÅTEHOLDIG nytelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *