VIDEO; BCAA – HVORFOR OG NÅR

Her kommer mitt svar på et spørsmål jeg fikk på mail, nemlig hvordan man bruker BCAA og hvorfor. Enkelt forklart, vel og merke 🙂

Linker til BCAA:
Desktop20-001

Xtra Vol og Ultimate nutrition BCAA

Innlegget inneholder reklame for x-life.no

Del gjerne!
error

26 Thoughts on “VIDEO; BCAA – HVORFOR OG NÅR

 1. Du er så flink 😀 Lærer så ufattelig mye av videoene dine som jeg trodde jeg kunne på forhånd, hehe!

 2. Camilla76 on august 28, 2013 at 8:02 pm said:

  Bare lurte på noe, trenger man ta prot shake eller annen proteinrik mat etter trening da eller holder det en stund med bcaa som man evt tar før og underveis i treningen?

 3. Marita on august 28, 2013 at 8:08 pm said:

  Hei Julie! Må bare si at jeg digger bloggen din! 😀 vurderer selv å begynne med bcaa, hvertfall etter videoen din 😀 men er så kresen på smak.. 😛 (har endelig funnet et proteinpulver som jeg liker OG tåler!:D ) kan man ta bcaa kapsler før trening (og bare før), eller må man da evt. ta det igjennom hele dagen..? Er litt blank på det område om bcaa.. 😛

  • Hei ! Takk ,så gøy 😀
   BCAA i kapselform går fint, men selv foretrekker jeg flytende når jeg er på diett, for det metter litt mer for min del. Den siste BCAA linken , der har du mange smaker å velge mellom. Vannmelon smaken er helt nydelig, smaker godteri. Du kan drikke det før trening, og ellers om du blir veldig sulten. Utenom det er det ikke nødvendig 🙂

 4. Hei!
  får jeg større muskler av å bruke BCAA, kan jeg i tillegg bruke kreatin?

  skal ikke på streng diett nå..men likevel passe på..prøve å gå ned i fettprosent,men øke muskelmasse også… er det lurt å bruke dette da? 🙂

  Jeg bruker også proteinpulver etter trening..men skal jeg bytte ut det med BCAA før trening og ikke drikke proteinpulver etter trening!

  • Du får større muskler av å trene tungt og spise nok. Om du skal redusere fettprosenten og ligger i kaloriunderskudd så bør du bruke kreatin. Som jeg sier i videoen så er det lurt å drikke BCAA før trening siden det går raskt inn i blodbanen, men du trenger ikke bytte det ut med proteinpulver etter trening og ellers.

 5. Hei! Veldig bra blogg 🙂 Leser den hver dag! Jeg MÅTTE bare kommentere idag… Veldig bra video om BCAA, eller hvertfall veldig oppklarende! Jeg har alltid lurt på hvorfor jeg tar det 😉 Hehe… Og… Med min gode fantasi, så syns jeg startbilde på videoen din er litt morsom, for det ser ut som du sitter der med tidenes sigar (en lys-strek) og blåser ut 😉

  • Hei Kine! Tusen takk, så gøy 😀
   haha, når du sier det så ser jeg det! hehe de stillbildene er sjeldent bra 😛

 6. Heia!
  Super blogg 🙂 Trener mye og er mye aktiv, og opptatt av å være sunn og «ren.» Har tidligere brukt proteinpulver, men det var ikke helt min greie, da jeg prøver å holde et relativt lavt kaloriinntak, med lite fett og karbo. (spiser store mengder proteiner i kostholdet, holder tellinga 😉 ).
  Hvordan er næringsinnholdet på BCAA?
  Trener ofte rett etter jobb, og innser at det fort blir mange timer mellom mitt siste måltid før trening og innen jeg får i meg neste, så tenkte kanskje dette kunne være en fin måte å ikke sulte kroppen min ut under treningsøkten, da jeg i det siste har blitt direkte skrubbsulten under treningsøkter. Og vil du anbefale den med glutamin eller uten?

 7. Hei 🙂

  Jeg får kviser av BCAA. Har du hørt om flere som har opplevd dette? 🙁
  Bruker denne: http://www.iherb.com/Scivation-Xtend-Intra-Workout-Catalyst-Green-Apple-Explosion-390-g/38552

  • Hei !
   Har ikke vært borti det, nei. Men det kommer nok kanskje av noe tilsetningsstoff. Farge eller søtstoff for eksempel. Aminosyrene i seg selv er nok ikke det du reagerer på. Har du prøvd fere typer?

 8. Hei Julie!

  Lurer på om du kan forklare meg forskjellen på BCAA og kreatin? 🙂

  Mvh Siri 🙂

  • …og hvilke av de vil du anbefale å bruke? 🙂

   • Kreatin er ikke det samme som BCAA- først og fremst 🙂
    Kreatin lagres i kroppen og gir deg mer utholdenhet på trening, et ekstra «gir» på en måte. Inneholder ikke kalorier.
    BCAA er aminosyrer (ferdig nedbrutte proteiner, som jeg sier i videoen).
    Om du er på diett er det lurt å bruke begge deler for å unngå tap av muskelmasse. Om du har spiser en vedlikeholdsmengde kalorier er egentlig ingen av disse nødvendige, men kreatin kan være greit for å få max fremgang på trening 🙂

 9. Annika on august 6, 2014 at 8:49 pm said:

  Hei! Så utrulig bra video om bcaa! 🙂 Eg har brukt pulver ei go stund, men har nå kjøpt kapsler (fra x-life). Utpå boksen står det at normal dosering er 3-5 kapsler per dag mellom måltid. Veit du om d går an å ta kanskje 3 kapsler før trening i stede for å fordele kapslane over heile dagen? Eg fant ikkje meir informasjon om dosering av kapslane på x-life..

  🙂

  • julie on august 7, 2014 at 5:57 am said:

   Heisann ! så bra du syns det 🙂
   Det er ikke nødvendig å ta kapsler gjennom hele dagen (regner med du mener bcaa kapsler?). Ta dem rett før trening og spis noe etter trening så er du good to go 😉

 10. Isabelle on oktober 16, 2015 at 11:14 am said:

  Stas! Takk for utfyllende info.

 11. spiser du noe før/samtidig som du drikker bcaa?:)

 12. Linn L on februar 27, 2017 at 6:53 am said:

  Da slapp jeg å sende e-post om dette! Supert:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation