BYGG RUMPE UTEN Å BYGGE LÅR

Dette er et spørsmål som stadig tikker inn i mailboksen min og på snapchat.
Hvordan bygge rumpa større uten å nødvendigvis få større lår?

«Problemet» vi står ovenfor her, er at de fleste rumpeøvelser også inkluderer bakside lår, og også fremside lår i flere tilfeller. Løsningen da blir å isolere rumpa mest mulig ved hjelp av riktig øvelsesvalg. Det er også viktig å lære seg og aktivere rumpa slik at lårene ikke tar over jobben, selv i rumpedominante øvelser.

Fakta er jo, som sikkert mange vet allerede, at øvelser som for eksempel knebøy, utfall, rumensk markløft og good mornings aktiverer lårene i stor grad, i tillegg til rumpemuskulaturen.

Tips til deg som vil bygge rumpe og minst mulig lår:

Gå for stadig økning i motstand
Dette gjelder uansett hvilke muskelgruppe du vil øke volumet på. Sørg for å hele tiden gå for en økning i belastning, enten i form av økt vektmotstand eller flere reps på samme vekt.

Velg isolasjonsøvelser
Eksempler på øvelser hvor rumpa jobber mest frog glutebridge, pull through, kickback varianter, rygghev med krum rygg, hofteabduksjonsvarianter, monster walk og kamskjellvarianter, . Hip thrust og vanlig glutebridge gir større mulighet for mer vektbelastning og bør også inkluderes mener jeg. Her aktiveres dog også lårene, men rumpa gjør hovedjobben (om man har rett teknikk).

Sørg for å faktisk BRUKE rumpa
Det er ingen selvfølge at rumpa aktiveres selv om du gjør en rumpeøvelse. Bruk tid på å få kontakten på plass før du legger på tyngre motstand. Aktiveringsøvelser kan hjelpe med dette, samt nødvendig tøying om du har stive hofteleddsbøyere eller stram setemuskulatur.



…Jeg må likevel legge til:
ikke vær redd for å også bygge muskler i lårene! Om du føler du har for store lår så er det mest sannsynlig ikke musklene som gjør det, men fettet på lårene. Å ha muskler i lårene vil bare gjøre dem strammere og gi et bedre visuelt uttrykk. Jeg snakker av erfaring; når man kommer ned i fettprosent så er plutselig ikke lårene så store som man alltid har følt og trodd 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *