21 SPØRSMÅL – OPPSUMMERING AV 2018

Dagen er her – Den siste i 2018!
Tidligere har jeg laget et innlegg med bilder fra året som har gått. I år ville jeg gjøre noe litt annerledes! Jeg fant diverse spørsmål på pinterest og laget en egen sammensetning. Svar gjerne på dem du også, det kan være kjempe artig å se tilbake på! Dessuten er det fort gjort å glemme mye fra år til år. Da er disse spørsmålene perfekt for å gi deg et fint overblikk over året.

 1. Hva har du oppnådd dette året,  som du er stolt av?
Jeg har kommet meg over kneika med et ekstremt tilfelle av manglende treningslyst. Rett og slett endret tankesettet mitt på en helt ny måte og bevisst tatt noen steg tilbake. Det var overraskende tøft, men så utrolig verdt det.

2. Hva har du gjort dette året som du mest sannsynlig vil huske hele livet?
Familieferien vår til Gran Canaria i mars utpeker seg her! Tidagers telttur på Kjerringøy utenfor Bodø, mange fine stunder med min og min kjæres familie, festivalopplevelsen på Mysteryland i august og en utrolig fin hyttetur vi var på i høst.

3. Hva har vært mest utfordrende?
Den lengste perioden jeg har opplevd hittil i livet med NULL treningsmotivasjon. Det høres kanskje ikke så ille ut, men det maksimeres når man har en jobb som «krever» at man digger trening, og i tillegg har jeg enormt høye forventninger til min egen prestasjon.

4. På hvilke område har du forbedret deg mest?
Jeg har blitt flinkere til å si nei og sette grenser for meg selv. Jeg har funnet en fin balanse mellom jobb og fritid.

5. Hvis du kunne endret èn ting i 2018, hva ville det vært?
Jeg hadde tatt nedturen rundt dette med trening alvorlig tidligere enn jeg gjorde. Jeg brukte unødvendig lang tid på å leke superhelt og fornekte at jeg måtte ta noen steg tilbake.

6. Hva er de viktigste tingene du har lært?
I enda større grad enn før – å ta meg selv og magefølelsen min alvorlig og akseptere at alt ikke alltid er helt topp, og være åpen om det.

7. Av alle bøkene du har lest, hvilke er din favoritt?
Bøkene til Per Fugelli skiller seg ut, uten tvil. Favoritten må være «Døden, skal vi danse». En utrolig fin og reflektert bok som inspirerte meg og fikk meg til å tenke nytt.

8. Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?
Kjæresten min, Kent Øystein, har vært en kløpper på å servere meg kaffe på sengen gjennom hele året. Slike ting betyr så mye og gjør at en helt vanlig hverdag får en magisk start. En annen veldig fin og rørende ting jeg husker godt,  var da bonussønnen min Lucas skrev på et ark at jeg var verdens beste stemor, og stakk arket inn under døra på soverommet vårt <3

9. Hva kunne jeg gjort for å gjøre dette året bedre?
Jeg kunne satt av mer tid til ting som ikke nødvendigvis er «nyttig» eller «smart», men mer viktig på et personlig plan.

10. Hvilke tre adjektiver beskriver 2018 best?
Lærerikt, nytenkende, inspirerende.

11. Hvis du kunne reist tilbake i tid og gitt deg selv et råd i forkant av 2018, hva ville det vært?
Ikke frykt forandringer og utfordringer. Du kan alltid lære noe!
Å være åpen for noen som står deg nær om hva du føler og tenker, kan aldri skade deg.

12. Hvilke tre sang(er) har betydd mest for deg?
Ah, her kunne jeg valgt en haug. Topp tre må være:
1. Concorde – Aly & Fila, Ferry Tayle
 2. «Shallow» – Lady Gaga og Bradley Cooper
 3. «De nære ting» – Ingrid Olava
(godt og blandet! haha :D)

13. Hva er dine viktigste mål for 2019?
 1. Holde på den gode balansen mellom jobb og fritid.
2. Stole på magefølelsen og være åpen og ærlig om den.
 3. Være en person som jeg selv ville likt å møte.

14. Hva har du lært om deg selv i året som har gått?
Jeg har blitt enda mer bevisst enn noen gang på at jeg må bli utfordret for å vokse, og at det ikke finnes noe negativt med det. Jeg har også lært at jeg kan være fullstendig tilfreds med meg selv uten å måtte prestere 100% på ørten aspekter på en gang.

15. Sitat/tekst som har vært betydningsfullt ved flere anledninger?
«Den som vil ha utsikt må tåle litt vind»

16. Hva skal du bruke mer tid på i 2019?
Familien min, «unyttige» ting som jeg koser meg med som sang og gitarspill, låtskriving og lesing.

17. Hva skal du bruke mindre tid på i 2019?
Bekymring! Jeg har en lei tendens til å bekymre meg for alt mulig. Takket være mine nærmeste har jeg fått gode råd og hjelp til akkurat det, så jeg tror og håper på en bedring her i det nye året.

18. Hvilke nye ting har du opplevd?
Et nytt nivå av selvbevissthet – det er herlig å bli eldre! Jeg har også blitt tante til ei skjønn jente som heter Eline, sovet i telt i ti (!) dager i strekk, laget aspik helt selv og strøket gardiner for første gang i hele mitt liv (to nye steg inn i voksenlivet/ husmortilværelsen? Haha).

19. En hendelse som har betydd ekstra mye for deg?
Alle de fine samtalene jeg har hatt med min kjære, nære venner og familie. Samtaler som har satt gode, dype spor. Det er så fort å glemme hvor mye en kan få ut av en god relasjon, hvis man bruker tid på de gode samtalene!

20. Hvilke film husker du best?
Jeg ser ikke så ofte på film, men av de jeg har sett er det helt klart en soleklar vinner. «I can only imagine». Det er den fineste filmen jeg noen gang har sett, og jeg regelrett hulket på kinoen begge gangene jeg så den.

21. Hvordan håper du situasjonen din er 31 desember 2019?
Jeg håper jeg kjenner på at jeg har vært god mot meg selv, og dermed vært den beste versjonen av meg selv for andre. Jeg håper også at jeg kan nevne i fleng, mange små og store magiske ting og hendelser som har gjort året minneverdig.

 

Til slutt vil jeg dele det samme som jeg skrev på nyttårsaften i fjor, og som er like viktig nå;

Jeg har noen ønsker for deg som leser, i det nye året. Jeg håper du finner glede i hverdagslige ting. At du finner roen med det du gjør, de du er rundt og det du bruker dagene dine på. Jeg håper du klarer å se de små lysglimtene av magi som finnes i hver dag. At du oppdager ting ved deg selv som du klarer å sette pris på og utnytte til det fulle. At du ser nye muligheter og tør å drømme om noe annet og bedre enn det du allerede har. Jeg håper du smiler når hodet treffer puta om kvelden, oftere enn du gråter.

Det høres kanskje klisjèaktig og kleint ut.

Men jeg syns det er viktige ting. Det er elementer som bidrar til lykke og trivsel. Noe som ikke burde være luksusvare, men helt basale ting. Deler av en fin hverdag som gir deg glede.

Jeg ser frem til et nytt år med nye opplevelser, ny kunnskap og erfaring, mange fine øyeblikk. Takk til alle dere som har lest bloggen i 2018! Jeg håper dere henger på inn i det nye året <3

GODT NYTTÅR!

2 comments
  1. Kan ikke du skrive et innlegg om tips til hvordan bekymre seg mindre? Jeg klarer ikke bare å snu tankegangen, som alle sier. Bekymrer meg over alt, og om kvelden når jeg skal legge meg kan hele kroppen være i spenn fordi jeg er så bekymret/planlegger neste dag/uke osv osv.

    1. Absolutt! Takk for tips, det skal jeg gjøre! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *