NED I VEKT? HUSK PÅ DETTE – DEL 2

Å oppnå redusert fettprosent krever en innsats, og veien mot mål er ikke problemfri. Det vil komme utfordringer, og da er det bra å være forberedt! HER kan du lese del 1.

✔ Du bør spise på en måte som du vet du kan holde ut med over tid.
Hvorfor det? Fordi dersom du går tilbake til gamle spisevaner er sjansen stor for at du også ender opp med samme fettprosent enn du hadde før du startet.

✔ Du bør ta høyde for at livet skjer.
Bursdager, bryllup, reiser, sosiale sammenkomster. Masse greier som innebærer felles mat og ofte også søtsaker. Om du velger å si nei til alt hver gang eller i verste fall bli hjemme, hvor lenge tror du at du holder ut? Lær deg heller å takke nei takk til det som tilbys når det er ok, og velg måtehold og rett porsjonsstørrelse i situasjonene hvor det passer seg bedre å takke ja. Å sitte hjemme i diettmodus kan være greit en stund, men det er ikke verdt å ofre sosialt liv for å se ut på en viss måte.

IMG_2517

✔ Den gyldne middelvei.
Det hjelper ikke at du spiser hypersunt til frokost, lunsj og middag om du tømmer skapene til kvelds. Om cravingsene dine er så kraftige at du føler behov for å overspise eller «sprekke» bør du muligens øke inntaket ditt litt eller endre makrofordelingen på det du får i deg. Det skal ikke være nødvendig å være overdrevent sulten eller søtsugen, selv når målet er redusert fettprosent.

✔ Ikke lure deg selv ved å kutte ned på aktivitet.
Så fort man ligger i kaloriunderskudd er det naturlig at vi får mer lyst til å være i ro. Vær obs på dette, og sørg for å opprettholde samme aktivitetsnivå som før. Hvis ikke lurer du deg selv og kan i verste fall ende opp med kalorivedlikehold fordi aktivitetsnivået reduseres i takt med kaloriinntaket.

IMG_2737

Med disse rådene tror og håper jeg at du er mer rustet for å kjøre på mot målet ditt!
Trenger du hjelp med å få et oppsett på et kosthold som passer deg, send meg en mail på din.pt@live.no

God fredag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *