EN UVANE SOM KAN ØDELEGGE FOR DEG

Eksempler på uvaner som utsetter resultater:
Daglige innslag av;
– Noen flak med ost rett i munnen mens du skjærer det du skal ha på omeletten
– Å slikke skjeia som har stått i syltetøyet
– Skrape nugattien fra kniven over på fingeren
– De ekstra gaflene etter at magen har sagt stopp
– Twistsjokoladen i pausene på jobb

Dette er små ting som er HELT UBETYDELIGE dersom målet ditt IKKE er å redusere fettprosenten.

Men om redusert fettprosent er det som er målet ditt, så vil disse tingene ha innvirkning på totalinntaket ditt. Når man skal redusere fettprosenten må man ha et kaloriunderskudd. Om man da får i seg små mengder ekstra kalorier i form av ting som nevnt over her, til stadighet, kan det bli nok til å ødelegge underskuddet.

Småspiser du? Da kan det være smart å ta seg i det. Småspising handler mye om vane, så det kan være lurt å gjøre små endringer av gangen for å få til en varig endring. Nå er du kanskje mer bevisst på det, og det kan være en god start! 🙂 Den mest effektive måten å kutte ut småpising på, er å ha regelmessige og godt sammensatte måltider som metter. Er kroppen tilfreds, vil det bli lettere å kutte «småsnacking».

Før gjerne matlogg i noen dager for å få oversikt over hvor mye småpisingen din utgjør i forhold til totalinntaket ditt. Det er forskjell på èn osteskive og èn osteskive, en snickers, to kjeks og en neve peanøtter. Småspising i seg selv er ikke problemet, -det er vanen – når småspisingen gjentas ofte og får en betydelig plass i kostholdet ditt. Det er det som kan ødelegge for deg.

Ha en fin søndag og lykke til! 🙂

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *