EN TING JEG SYNS DU BØR PRØVE I 2019

Du har kanskje allerede satt deg noen mål for året 2019?
Jeg har et tips som jeg virkelig anbefaler på det varmeste, som du bør legge til lista di.

Dra på tur alene.

Ja, du leste riktig.
Det høres kanskje kjempe rart ut, og det tenkte jeg også da jeg bestilte meg tur til Malaga i mars 2017. Jeg syns det var kjempe rart hele flyturen, hele taxituren til hotellet og helt til første natt var overstått. Fra da og to uker frem var det helt magisk (sett bort ifra noen dager med mye magesmerter). En opplevelse jeg ikke kan beskrive med ord og som jeg aldri har opplevd verken før eller siden.

Jeg gjorde det jeg følte for. Spiste hva og når jeg ville, kikket på ting, labbet rundt, gikk meg vill (og fant frem), utforsket nye treningssenter, kikket på folk, hørte på musikk, tok rutebussen rundt byen, skrev og leste. Uten å samkjøre med noen eller høre noen andres mening om hva som skulle skje. Jeg lå på stranda uten å snakke med noen. Jeg spiste ute og drakk vin alene.

Du tenker kanskje...Ensomt?… Kjedelig? 
Den tanken slo meg ikke èn eneste gang. Jeg ble oppmerksom på hvor sjeldent jeg bare har meg selv å tenke på. Hvor sjelden jeg tenker og opplever noe uten innspill fra andre, og hvor sjelden jeg faktisk lever helt i nuet uten å planlegge og «være på jobb» i hodet. Det føles ikke ensomt eller kjedelig – jeg følte faktisk at jeg kom nærmere meg selv og kjente på at mitt eget selskap var spennende og givende. Så mye fint jeg opplevde og fikk med meg, så mange nye tanker jeg fikk! – uten at jobb, relasjoner og hverdagsliv tok oppmerksomheten min!

Jeg fikk trening i å bare være.

Det tror jeg vi har så innmari godt av. Vi tenker på haugevis av ting hele tiden, hele dagen. Vet du egentlig hvordan det er å være med deg selv, når du ikke har noe annet oppi hodet ditt, enn nuet?

Jeg husker tilbake på disse to ukene med et smil om munnen og en god følelse i magen. Jeg hadde det innmari fint med meg selv, og jeg trengte det sårt. I ettertid har jeg faktisk blitt flinkere til å nyte mitt eget selskap. Flinkere til å være observant på ting rundt meg, fremfor å hele tiden bli revet med av ting som krever oppmerksomheten min.

Jobb, mail, sosiale medier, gjøremål, bekymringer, kalendere og huskelister blokkerer mye av skjønnheten med livet. Reiser du på tur med deg selv og setter mailen på automatisk feriesvar og mobilen på lydløs før du drar, blir du nærmest tvunget til å la det ligge. Det gir rom for å oppdage mye fint, og hente nye krefter.

Du trenger ikke dra langt!
En tur på hytta, noen netter på hotell eller på barnerommet ditt hos mor, en lang togtur eller kjøretur – hva som helst! Det er en vanvittig fin investering i deg selv. Og jeg lover deg – når du er alene vil du oppleve nye ting, nye impulser, få nye tanker… Og en helt ny følelse.

Med familieliv/partner kan jeg skjønne at det kan være vanskelig å få til, og at turer sammen med dem blir prioritert. Men jeg anbefaler deg likevel å gi det en sjanse. Om partneren din ikke forstår hvorfor du ikke vil ha han/hun med på turen din, kan du referere til innlegget mitt 🙂 Du vil ikke angre. Jeg er sikker på at partneren din vil innse at det gjorde deg godt, og vil kanskje ende opp med å gjøre det samme selv.

For meg har turen hatt enorm verdi i ettertid.
Jeg er mer observant på magien i hverdagslige ting, jeg er flinkere til å kjenne på magefølelsen min. Jeg kjenner stressgrensen min bedre og jeg er enda mer sikker på meg selv.

Kanskje 2019 er året hvor du skal sette av noen dager helt til deg selv?
Tenk på det <3

2 comments
  1. Så utrolig bra skrevet og utrolig koselig å lesehøres helt utrolig ut å reise alene.ønsker deg en fin uke

    1. så bra du syns det! 😀
      Ha en fin helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *