UKENS SPØRSMÅL – «UTSKEIELSER»

Mitt svar:
Det er ingen grunn til at man skal ta helt avstand fra alt av søtt. Måtehold er en utrolig viktig og bra tilnærming til alt som har med kosthold å gjøre. Om man spiser sunt og bra 90% av tiden, er det ingen grunn til å nekte seg noe mindre næringsrikt. Noen matvarer gir oss ikke noe annet enn matglede – og det er grunn nok til å ikke kutte det helt ut! Om du elsker sjokolade og chips så syns jeg du skal unne deg det med god samvittighet. Ikke hver dag og ikke i enorme ukontrollerte mengder, men litt en-to dager i uken gjør absolutt ingenting.

Det handler til syvende og sist om å ikke «robbe» kroppen for næringsstoffer. Det gjør man ikke dersom basisen i kostholdet er bra, og at man supplerer med mindre nyttig mat på toppen. Sukkerstopp og slike ting er for de som ikke evner å ha måtehold mener jeg. Et beskjedent inntak av godis når kostholdet generelt er bra, gjør ingenting. No harm done. Det er fint å kunne kose seg med måteholdig inntak av mindre «smarte» matvarer 🙂 Mat er ikke bare for nytte, det er også en av livets gleder 🙂

God fredag!

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *