SUNNE MÅLTIDER I EN FART – DEL 2

HER kan du lese del 1!

Som jeg skrev i del 1 også; Mat lager seg ikke selv – med mindre du kjøper ferdigmat.
Ofte er ikke ferdigmat det mest næringsrike. Da er det supert å kunne lage raske, enkle løsninger som ikke koster deg mer enn fem minutter og som gir kroppen masse nyttig næring! I alle disse forslagene får du i deg proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer og antioksidanter.

Uansett hvor lite glad du er i å stå på kjøkkenet eller hvor lite tid du har til matlaging så fortjener kroppen din bra drivstoff. Ikke snyt den for viktige næringsstoffer – velg smart! 🙂

🍓 Cottage cheese og banan
Dette krever ingen forberedelse over hodet! Alt du trenger er en skje 😀 Bananen er søt nok til å friske opp cottage cheesen. Kutt den opp og ha rett i boksen 🙂 Her fått du fett og protein fra cottage cheesen (velg helfet, eller bruk mager og tilsett for eksempel nøtter) og karbohydrater og fiber fra bananen. Også kjekt som turmat!

🍓Lomper med pålegg
Lomper med for eksempel smøreost, skinke, ost og gjerne litt grønt! Det smaker fortreffelig, gir haugevis av variasjonsmuligheter og kan fint brukes som nistepakke eller «spis i bilen» mat (uten stor fare for søl:)).

 

🍓 Smoothie
For å få et godt balansert måltid, velg deg en proteinkilde du vil ha i. For eksempel; kesam, gresk yoghurt eller proteinpulver. Tilsett væske i form av for eksempel kokosmelk (gode fettsyrer og rund smak), melk eller vann. Frukt og/eller bær, og gjerne også en neve grønnkål eller spinat for litt ekstra antioksidanter!
Putt alt i blenderen og kjør, så er måltidet klart på et blunk! 🙂

 

🍓 Lompe med påleggslaks
På Rema1000 blant annet selger de påleggslaks i pakker med akkurat passelig mengde til et måltid. Perfekt på farten! Med litt chilimajones og litt salat og agurk blir det et skikkelig godt og velsmakende måltid.

God mandag! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *