HISTORIEN OM DE 5 GODTERIBITENE

Vi har vært der alle man  – du driter på draget, skjeier ut, dropper trening eller tømmer hele kjøkkenet for den saks skyld. Vi går på trynet når vi har lovet oss selv å følge en plan.

Jeg gjorde det senest i går, og dere vet jo hvor mye jeg har maset om den Tyrkiaturen og dietten frem mot den. Det var ikke en stor sprekk, men 5 godteribiter ble slukt på helkant i bilen på vei hjem etter en lang arbeidsdag. For meg er det ikke mengden som er viktig, det er prinsippet. Jeg som skulle være så flink og følge planen bare i 2 dager til! Også spiser jeg GODTERI ?? Nei, kom an, dette blir for dumt.

Jeg hadde da to valg. Enten kunne jeg fortsette i samme stil og spise mer. Godteri var nemlig på tilbud i den butikken jeg alltid handler i. Det var dødsgodt, det skal jeg love dere. Men var det verdt det? Ikke denne gangen. Eller så kunne jeg glemme hele hendelsen og spise de siste måltidene mine som normalt.

271854-7-1360915381551
Bilde fra konk i fjor. Munnen full av brownies. (Jeg er egentlig et sukkermonster)

La oss se på fakta:
 Det var et øyeblikk uten mindfullnes. Ikke noe værre enn det.

Hva skjer uten mindfullnes ?
– Vi velger feil, vi tenker urasjonelt, vi tenker kortstiktig, vi handler instinktivt, vi glemmer målet  Og hva er det ? MENNESKELIG. Det skjer! ALLE! Stadig vekk!

Jeg fortsatte derfor dagen min med full mindfullnes. Spiste riktig resten av dagen og gikk å la meg som vanlig. Det kalles å reise seg når du har gått på tryne.

Del gjerne!
error
6 comments
  1. Skulle ønske jeg kunne få til det samme! Sliter veldig med å føle meg «mindful», særlig etter jodddagen er over og jeg er så sliten at jeg glemmer å tenke hvorfor jeg skal følge de planene jeg har. Har du noen tips til mer mindfulness?

    1. Skjønner hva du mener !
      Mitt beste tips er å puste rolig, fokusere på pusten i et par minutter og minne seg selv på hva du vil oppnå og hvorfor. Det funker for meg (vel, ikke i går..) når jeg er kjempe sulten og skal hjem fra jobb 🙂

  2. Gjorde det samme her om dagen, ble litt stressa, tenkte: hva skjer?? Men det hjelper virkelig å stikke innom bloggen din, for der er det mange gode tips å få. Takk for at du tar opp sånne ting, og ikke er redd for å dele dine erfaringer!

  3. Du har så mange fornuftige innlegg for tiden, Julie! Love it 🙂 Jeg kjenner den følelsen hvor man bare handler uten å virkelig tenke etter. Har jeg muligheten når cravingsene er som verst, så tar jeg meg en dusj eller legger meg rett ned på ryggen på gulvet 😉 Så sier jeg til meg selv: PUST!

  4. Kjenner meg veldig igjen i dette der Julie. De sprekkene skjer nesten konsekvent ALLTID hos meg når jeg er sulten. Det VET jeg egentlig godt, og vet at hvis jeg spiser et godt og mettende måltid vil suget etter søtsaker dempe seg en stund etter måltidet. Likevel; jeg failer gang på gang der gitt. Vi er bare mennesker 🙂 Som du sier: glemme den lille glippen så fort som mulig. Ingenting å dvele ved, ingen katastrofe skjedd, så går man bare videre 🙂

  5. Gikk på butikken etter nattvakten i dag, var sliten, trøtt og ikke minst sulten. Av en eller annen grunn havnet det to oste loffer og en boks is i handlekurven og like fort som de havnet i kurven var de i magen min. Burde forby meg selv å gå på butikken etter nattevakt. Hvorfor? fordi jeg vil kunne kose meg med noe innimellom ikke hive nedpå med is og hvetebakst bare fordi jeg er sulten. Var forsåvidt like sulten da jeg våknet noen timer senere oppblåst og uvel. Note to my self; kun gå på butikken når hjernen er oppegående!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *