NEI TIL «DIETT/KUR»!

Jeg får mange spørsmål rundt dette diverse dietter og kurer. Om jeg syns det funker, om jeg syns det er bra, også videre. Om målet ditt utelukkende er å gå ned i vekt så kan du spise på mange forskjellige måter å få det til. Om målet ditt derimot er å beholde muskelmasse, ha det greit, ikke gå rett opp igjen i vekt når målet er nådd eller å ikke dø av sult underveis så er saken en litt annen!

I ordet «kur» og «diett» ligger det en undertone av tidsbegrensning.
«Hvis jeg bare spiser suppe i åtte uker SÅ blir det bra» også videre i den duren der. Dietter og kurer der supper, shaker og veldig begrensede matvarer står i sentrum har ofte en fellesnevner – man holder ikke ut over tid. Enten er det fordi man ikke holder ut sulten, fordi det blir utrolig upraktisk eller fordi man rett og slett blir dritt lei og mister motivasjonen.

Da kan du heller spør deg selv. Er det en god diett/kur du har valgt om en av de overnevnte scenarioene oppstår…?

Jeg regner med svaret ditt er nei. I såfall er vi enige.
Hvis du oppriktig ønsker å endre livsstil å få et resultat du klarer å bevare så er svaret mitt enkelt. Styr unna alle dietter/kurer som;
1. Består av enormt lite mat.
2. Består utelukkende av shakes, barer eller suppe.
3. Utelukker større matvaregrupper.
4. Består av fastedager.

Og hvorfor er jeg så bestemt på dette? Fordi erfaringen min er etter flere år som PT – dette er elementer som gjør at vi feiler. Kanskje ikke i en periode på tre måneder, men på sikt. Kanskje vi klarer å redusere kroppsstørrelsen, men ikke på en måte som vi orker å leve lenge med. Både fordi det er ubehagelig, upraktisk og svært unaturlig.Ønsker du virkelig å redusere fettprosenten en gang for alle så anbefaler jeg deg følgende; (og ja, jeg gjentar meg selv) spis mat du liker og  som du trives med å spise.

Vær ærlig med deg selv – dropp hurtigkurer og kræsjdietter. Legg om til gode vaner i stedet.
Skaff deg nødvendig hjelp med å tilpasse et kosthold som passer deg og målsetningen din dersom du trenger det. Og sist men ikke minst – GODTA AT DET TAR TID !…Om du får en kropp du kan trives i for resten av livet, da er det vel verdt å legge inn skikkelig grunnarbeid?

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *