DERFOR HATER DU LØPING

Jeg har en stor mistanke om hvorfor så mange av oss rett og slett hater løping. Treningsformen som kan utføres omtrent hvor og når som helst, som ikke krever utstyr og som er kjempe bra for blodomløpet, hjertet og lungene våre.

Du starter i for høyt tempo
Dette er virkelig drepen for motivasjonen! Å starte med for høyt tempo fører til at du blir så andpusten at du må ta pause, eller at melkesyra bygger seg opp og dermed stopper deg. Det frister ikke til gjentakelse. Start i et tempo du klarer å holde over tid!

Du løper for langt
Det er fint og flott at du ønsker å begynne med løping, men husk nå på at du faktisk ikke liker det og kroppen din er ikke vant med det (enda!). Å starte med korte distanser er lurt, og det hjelper deg å få mestringsfølelse av løpeturen. Løper du lengre enn kroppen (og hodet) er vant med i starten, vil du kunne oppleve verking i ledd og/eller at du rett og slett må avbryte, noe som er helt unødvendig å oppleve.

Du legger ikke opp til en god tur
Å skape en god opplevelse rundt løpingen er veien å gå – da vil du få lyst til å gjøre det på nytt og på nytt! For at du skal få en god opplevelse lønner det seg å ha riktige klær (unngå ting som sklir ned/opp, trange/for store sko, for lite/for mye klær) og musikk på øra (og et headset som sitter).


Mange er kanskje uenig med meg her, men jeg mener også at det å dra på tur når det faktisk er fint vær, vil hjelpe på gleden og motivasjonen. Benytt deg av finværet og ikke press deg selv ut i drittvær. Skap gode opplevelser!

Du kan faktisk legge opp til at løping skal gi deg mestring og en god følelse – ved å velge et riktig tempo som du kan følge i starten. En distanse som passer deg og ditt nivå. Gode klær som ikke er irriterende. God musikk og – fint vær. Jeg er nokså sikker på at om disse tingene er i boks, så vil du få en HELT annen løpeopplevelse 😉

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *