MINE TIPS TIL PÅSKEKOSEN

Mange av kundene mine har spurt meg hva de skal gjøre med maten i påska, og hva de skal ha i påskeegget. Jeg har stort sett samme svar til alle sammen, og det er følgende: (minner om at dette er mennesker som har et klart mål med trening og kosthold)

Litt påskekos er helt ok, det er tross alt bare èn av 52 uker i året. Samtidig som man unner seg litt ekstra mat eller snop anbefaler jeg å tenke fornuftig i forhold til mengde. Det er mengden som avgjør utslaget. Jeg vet av egen erfaring at om jeg spiser jeg mett i mage nummer en, to og tre (når jeg egentlig kun har èn) så er ikke følelsen god når man ligger på sofaen på hytta å lurer på hvordan man skal komme seg opp… Også kommer uka etter påske og tidenes cravings slår inn fordi man uken før har trykket i seg litt her og mye der gjennom syv dager på hytta.

Mine råd er som følger;


Spis mat først
Hvis du får i deg næringsrike og godt sammensatte måltider, vil det automatisk være mindre plass til godteri. Ikke snyt kroppen din for dyrebar næring til fordel for snop. Velg mat først!

♥ Velg mest kos som er sunt og næringsrikt
Grønnsaker med dipp, frukt og bær, friske smoothier, nøtteblanding. Snacks som gir kroppen mer enn bare sukker og «tomt» vomfyll.

♥ Bestem deg for 1 eller 2 dager hvor du skal kose deg med påskeegget ditt eller en bedre middag. Om du spiser snop over flere dager har det fort for å skape enorme cravings i etterkant, noe som vil gjøre det ekstra vanskelig for deg å komme back on track når påska er slutt. Ta et valg på hva og når du skal kose deg, så har du samtidig eid utskeielsen din!

♥ Prøv å tenk moderasjon.
Sjokolade er godt, men smaker det helt ærlig like godt når en hel plate er slukt? Nyt de bitene du tar, og kjenn etter på at det holder med litt.

♥ Hold deg aktiv!
Dette sier vel seg selv og er sikkert nevnt på alle påskeinnlegg på blogger landet over. Du kan fint slappe av i påsken, men pass likevel på at du har litt aktivitet i løpet av dagen. Husk; hverdagsaktivitet er bra i seg selv, du trenger ikke en milevis lang skitur eller hundre og femti spensthopp på badet.

OM DU FÅR LYST TIL Å «BINGE» / HIVE DEG OVER ALT SNOPET DU SER…
Prøv å sette deg inn i hvordan det vil føles etterpå. Er det verdt det? Vil du ikke føle deg så mye bedre om du tok noen biter og koste deg med dem?

God påske ! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *