ER JEG «STERK NOK» ?

Når man ser gjennom treningsprofiler på instagram, så er det fort gjort å bli fascinert over hvor sterke mange av dem er, og kanskje også føle seg litt… mindre sterk selv? Helt naturlig! For hva er egentlig definisjonen på «sterk»?

Det finnes naturtalenter når det kommer til rå styrke, i likhet med at det finnes naturtalenter innen det meste annet. De fleste av oss er også sterkere i noen øvelser og svakere i andre. Å definere hva det å være sterk er helt spesifikt, er derfor vanskelig.

Hvis du har et mål om å bli sterk, så vil jeg dog gjerne komme med noen tanker til deg som du kan reflektere over!

For det første bør du se på ditt eget utgangspunkt. Hvor sterk er du per i dag? Jeg mener nemlig at man ikke kan si til en person som har 50 kg som maxløft i markløft at de må klare 100 kg før de kan kalle seg sterk. Det handler mer om hvor bra du utnytter ditt eget potensiale.

…Øker du fra 50 kg i maxløft til 70 kg, så er det en veldig god økning, og du er definitivt blitt sterkere enn du var. Går du fra 0 pushups til 10, så er det også en solid økning og et tydelig tegn på at du har økt muskelstyrken din.

Så når er man egentlig «sterk»?
Det er opp til deg det! Hvilke øvelse ønsker DU å bli sterk i?

For min del har det alltid likt å kunne løfte egen kroppsvekt i øvelser som chins, pushups og dips for eksempel. I tillegg føler jeg meg «sterk nok» når jeg kan løfte på og flytte ting i hverdagen uten å måtte be om hjelp, å løfte et skap sammen med kjæresten ned en trapp uten ytterligere problemer, eller å bære fulle bæreposer ut fra Rema1000 uten å måtte sette dem ned. I min hverdag definerer jeg det som adekvat styrke – akkurat så mye styrke som jeg trenger i min hverdag. Kan jeg vinne «Norges sterkeste» i morgen? Nei. Men jeg mestrer det jeg har behov for å mestre, og jeg føler meg funksjonell!

Vil du bli sterk(ere) – tenk på HVA du vil mestre og konsentrer deg om å slå ditt eget beste, fremfor å streve etter et ideal som ikke nødvendigvis har noe sammenheng med ditt utgangspunkt å gjøre!

GOD MANDAG! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *