EN WAKE UP CALL

Det er helt menneskelig å ikke alltid ha lyst til å trene. Av og til er dørstokkmila evig lang og sofaen ekstra god. Slik er det for alle! Men – om det er flere av slike dager enn gode og energiske dager, så anbefaler jeg deg å lese videre.

Dette med bevegelse er nemlig svært viktig for helsen din. Å være inaktiv er en negativ (og unaturlig) tilstand for kroppen din. Har du fysiske begrensninger som hindrer deg i å bevege deg fritt, kan du dog ikke gjøre noe mer enn det du kan. Har du mulighet til å bruke kroppen, så bør du prioritere det. Ikke for å passe inn i bunaden eller for å sprade rundt i bikini. Dette handler om helsen din.

Vil du kunne ta på deg sko og sokker uten å måtte sitte nede?
Vil du luke i hagen uten å bli sengeliggende dagen etter?
Vil du leke med barn og barnebarn uten å bli utmattet eller få smerter?
Vil du kunne klø deg på ryggen uten å vrenge ansiktet i grimaser?
Vil du gå tur i skogen uten å være redd for å falle?
Vil du kunne gå ned en trapp uten å bruke rekkverket?

Vil du kunne sette deg på huk og klare å komme deg opp igjen?
…så lenge som mulig?

Da er fysisk aktivitet en god investering av tiden din.
En velfungerende kropp kommer ikke av seg selv. Den må styrkes og brukes. Forberedes på alderdom. Trening handler om mye mer enn estetikk. Det handler faktisk om fremtiden din.

…Og vet du hva? Det er enklere enn man skulle tro å få helseeffekten av trening. Litt bevegelse hver dag. Alle slags bevegelser. Bruk styrken og balansen din. Da gjør du ditt for å beholde det lengst mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *