BLIR DU REVET MED?

Når «alle» rundt deg ser ut til å sette seg mål og jobber mot noe konstant, er det fort gjort og rett og slett bli revet med. Plutselig har man satt seg et mål man egentlig ikke er gira på å nå, men som man bare har blitt påvirket til å ha. Kjenner du deg igjen?

Det er nesten sånn at det er blitt rart å ikke ha et mål eller en annen grunn til å trene enn av helsemessige årsaker.

Hvis du er der at du ikke ønsker så mye mer enn å holde deg i form, ta vare på helsen og føle deg vel, så skal du vite at det er veldig fine mål i seg selv. Flere av kundene mine har faktisk bare helse og velvære som målsetning, noe jeg syns er utrolig fint. Det er selvsagt supert å ha konkrete mål og ambisjoner, og det kan være en ekstra motivasjonsfaktor for å komme seg på trening. Men at man ha et mål hele tiden, det mener jeg absolutt ikke.

Helse og velvære er tross alt to holdbare og vedvarende gevinster med å trene og være i bevegelse. Helseeffekten av fysisk aktivitet er noe du kan merke godene av hver eneste dag. Hver morgen når du våkner og gjennom dagen. Det er ikke bare en vekt på en stang eller et visst antall repetisjoner. Det er noe som gir deg økt livskvalitet, ikke bare der og da, men på daglig basis.

Lar du deg rive med til å sette deg mål du egentlig ikke brenner for å jobbe mot? Slapp av! Kjenn etter på deg selv hva du egentlig ønsker å oppnå, og bruk heller tid og energi på det. En time i skogen eller en halvtime med mobilitetstrening kan gi deg mer glede og mer utbytte enn en time med vektløfting, for eksempel, dersom målet ditt først og fremst er helse og velvære. Jeg sier ikke at styrketrening er bortkastet tid, absolutt ikke. Jeg sier at du fint kan prioritere den typen fysisk aktivitet som DU får godt utbytte av, fremfor noe «alle andre» driver med.

Selv har jeg gått fra å bo på treningsstudio og pumpe jern, til å finne en litt annen treningsrutine. Jeg har max fire styrkeøkter i uken, og da med hovedfokus på skadeforebygging og funksjonalitet fremfor pump og estetikk. Utover de timene jeg bruker på gymmet, har jeg stor glede og utbytte av å trene ute i form av joggeturer og gåturer i frisk luft.

Legg opp treningen og målene dine etter hva DU ønsker å oppnå, og hva som gir DEG treningsglede. Det er ingen grunn til å la seg rive med på et sirkus som ikke gir deg noe 🙂

GOD MANDAG!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *