3 ØVELSER DU BØR HA MED I TRENINGEN DIN, OG HVORFOR

Bloggingen min er….LABER om dagen! Jeg håper på bedre tider og hyppigere innlegg nå fremover, for dette er rett og slett for dårlig. Beklager til alle som er jevnlig innom uten å finne noe nytt! Jeg lover å bli bedre 🙂

Så, til dagens tittel – tre (fornuftige og helsefrembringende) øvelser du bør ha med i treningen din, og hvorfor!

Sidenote: Dersom du av en eller annen grunn får vondt noe sted av å utføre disse øvelsene, bør du ikke gjøre dem. Da er det bedre å finne alternativer som du ikke får vondt av.


FACEPULLS
Denne øvelsen styrker musklene som er med å trekke skuldrene tilbake. Pass på å holde albuene høyt for å aktivere øvre del av rygg og bakside skuldre.
Dersom skuldrene har en nøytral plassering og ikke er fremoverrotert, er det mye mindre sjanse for å få både smerter og komplikasjoner, både på trening og i hverdagslige bevegelser. Facepulls er derfor en god øvelse å prioritere for å opprettholde god skulderhelse.

RUMENSK MARKLØFT OG/ELLER GOOD MORNINGS
Disse øvelsene er hoftedominante og hjelper deg å opprettholde god hoftefunksjon. I rumensk markløft har du vekten i hendene, og i good mornings har du vekten på ryggen. Begge deler setter krav til musklene rundt hofta og hel baksiden av kroppen. I tillegg får du god trening i å holde et godt buktrykk. Bruk tid på å lære deg god teknikk, for dette er øvelser som er fornuftige å ha med om du ønsker en sunn og funksjonell kropp.

EN UTFALLSVARIANT
For å unngå skader og vondter i knær (og ankler), er stabile knær viktig. For å øke stabiliteten i knær er det ideelt å jobbe med øvelser som foregår på ett bein. Variasjonene er endeløse, så her kan du finne deg en favoritt. Gående utfall, utfall bakover, utfall fremover, bulgarsk utfall, splitt knebøy… Alle disse hjelper deg å bygge stabilitet rundt knærne.

Vi ønsker at kroppen skal FUNKE, eller hva?
Velg smart! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *